Keski-Pohjanmaa |

Riistakeskus tuomitsee susien salakaadot

Suomen Riistakeskukselta ei tipu ymmärrystä Perhossa viikonloppuna paljastuneelle kolmen suden ampumiselle. Riistakeskuksen tietoon ei ole tullut Perhon alueelta susien aiheuttamia vahinkoja tai vaaratilanteita. Myöskään lupaa suden kaatoon ei Perhon alueelle ole haettu.

Susi
Kuva: Seppo Nykänen / YLE

Riistakeskus on uudistamassa susikannan hoitosuunnitelmaa lähiaikoina. Siinä yritetään löytää uusi keinoja susien suojelun ja paikallisen väestön toiveiden sovittamiseksi.

– Susipolitiikan toteuttamisessa koetaan olevan paljon ongelmia, mutta ne eivät oikeuta asioiden laittomaan hoitamiseen, kommentoi Riistakeskuksen viestintäpäällikkö Klaus Ekman.

Suomen Riistakeskus myöntää poikkeusluvat suurpetojen kaatamisen. Tälle talvelle poikkeuslupia susien ampumiseen on myönnetty poronhoitoalueen ulkopuolella yhteensä kymmenen.

Poliisi tutkii Perhon salakaatoja törkeänä metsästysrikoksena.

Suomessa elää arviolta 180–200 sutta.

Tuoreimmat aiheesta: Keski-Pohjanmaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Helsingin Etyk 1975: Kommunismi kärsi tappion, Kekkosta jännitti kovasti

”Rautaesirippua oli tarkoitus raottaa, ei repäistä auki”, sanoo diplomaatti Jaakko Iloniemi Etykin huippukokouksesta. Mutta toisin kävi. Neuvostoliitto teki länsimaille myönnytyksiä, jotka myöhemmin kävivät sille kalliiksi. Presidentti Urho Kekkonen oli jämäkkä puheenjohtaja, mutta sisäpiirin mukaan hänen roolinsa oli vähäisempi kuin aikoinaan hehkutettiin. Ety-kokouksesta on tänä kesänä kulunut 40 vuotta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä