Politiikka |

Rinne: PAMin kannattaisi vielä neuvotella

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mielestä olisi tärkeää, että Palvelualojen ammattiliitto PAM lähtisi vielä neuvottelemaan kilpailukykysopimuksesta. SAK:n suurin liitto PAM ei ole hyväksynyt sopimusta.

Antti Rinne
Antti Rinne Kuva: Yle

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää oleellisena, että Palvelualojen ammattiliitto PAM lähtisi vielä neuvottelemaan kilpailukykysopimuksesta. SAK:n jäsenistöstä 40 prosenttia ei ole hyväksynyt sopimusta. Yli 200 000 jäsenen PAM on liitoista suurin.

– Minun mielestäni olisi tärkeää, että PAM ja kaikki liitot lähtisivät nyt neuvottelemaan. Sen liittokohtaisen neuvottelun tuloksena voi olla huomattavasti parempi vaihtoehto ikäville leikkauksille, työajan pidentämiselle ja toisaalta julkisen sektorin määräaikaisen lomarahan poistamiselle.

– Mielestäni se neuvotteluprosessi kannattaa käydä ja sitten vasta arvioida, onko syntymässä sopimusta, Antti Rinne sanoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

Rinteen mielestä hallituksen aiemmin ajama pakkolakipaketti olisi ollut vielä huonompi vaihtoehto pienipalkkaisille naisille.

Rinne lähettää vakavan vetoomuksen myös Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n suuntaan.

– Tässä yhteydessä vakava vetoomus EK:n suuntaan, että nyt avattaisiin neuvotteluhanat niin, että Elinkeinoelämän keskusliitto päästäisi työnantajaliitot neuvottelemaan palkansaajaliittojen kanssa. Näin päästään tilanteeseen, jossa voidaan niitä sopimuksia synnyttää. Toivon, että kaikki liitot lähtisivät neuvottelemaan.

Tuoreimmat aiheesta: Politiikka

Pääuutiset

Ulkomaat

Voimakas maanjäristys Keski-Italiassa – "Puolet kaupungista menetetty"

romahtanut talo
Talous

Vaalirahakohussa ryvettyneellä Nuorisosäätiöllä ja sen johdolla vaiettuja kiinteistöbisneksiä

Nuorisosäätiön Aki Haaro ja Perttu Maskonen.

Keskustataustaisessa Nuorisosäätiössä käy puhuri. Säätiöstä on alettu nopeasti luoda myös kovan rahan rakennuttajaa, vaikka sen tarkoitus on edistää nuorten edullista asumista. Vaalirahakohun jälkeen yleishyödyllinen säätiö on siirtynyt tukevasti keskustanuorten entisen johtokaksikon Aki Haaron ja Perttu Nousiaisen haltuun. Kerkeän kaksikon nimet yhdistyvät myös Nuorisosäätiön liepeillä toimivaan, vaiettuun kiinteistösijoitusyhtiöön, käy ilmi Ylen laajasta selvityksestä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä