Helsinki |

Ritva Viljanen valittiin Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi

Viljanen voitti vastaehdokkaansa Tuija Braxin selvin lukemin: 48 - 32

Ritva Viljanen vetää valtioneuvoston asettamaa Etnisten suhteiden neuvottelukuntaa
Kuva: YLE

Sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen (sd.) on valittu Helsingin uudeksi apulaiskaupunginjohtajaksi. Hän vastaa sivistys- ja henkilöstötoimesta.

Paikasta kilpaili Viljasen lisäksi vihreiden Tuija Brax. Valtuusto äänesti keskiviikkona Viljasen puolesta selvin lukemin: 48 - 32. Paikkaa haki kaikkiaan kuusi henkilöä.

Vihreät on pettynyt valintaprosessiin.

- Tappio demokratialle, sanoo vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Ylikahri. Ylikahrin mukaan apulaiskaupunginjohtajan nimityksessä kyse on poliittisesta virkanimityksestä, jossa pitäisi näkyä äänestäjien tahto eli valtuuston voimasuhteet.

Vihreät nousi vuoden 2008 kunnallisvaaleissa Helsingin toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Vihreiden mukaan apulaiskaupunginjohtajan paikka on perinteisesti kuulunut juuri toiseksi suurimmalle puolueelle.

"Helsinki on ikkuna Eurooppaan"

Vastavalittu apulaiskaupunginjohtaja kertoo olevansa ylpeä uudesta pestistään.

- Helsinki on Suomen veturi, ikkuna Eurooppaan. Jos ajatellaan sivistystointa, kulttuuritointa ja liikuntaa, niin Suomessa on kaksi kovaa tekijää, Helsingin kaupunki ja Suomen valtio, sanoo Ritva Viljanen.

- Tällaiseen taloon mennään nöyrästi sisään. Alkuun perehdytään, tutustutaan ja täytyy tietää, mihin Helsingissä on totuttu. Se on hyvin tärkeää.

Ritva Viljanen on työskennellyt kansliapäällikkönä vuodesta 2003. Apulaiskaupunginjohtajan virkaan hänet valittiin seitsemäksi vuodeksi.

Viljasen palkka on noin 12 000 euroa kuukaudessa. Kaupungin mukaan Viljasen kanssa ei ole vielä sovittu, milloin hän aloittaa uuden työnsä.

Sivistystoimesta ja henkilöstöasioista vastaavan apulaiskaupunginjohtajan paikka vapautui, kun sen edellinen haltija Tuula Haatainen siirtyi maaliskuussa Kuntaliiton varatoimitusjohtajaksi.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä