Politiikka |

RKP:n Haglund luopuu puheenjohtajan paikasta: "Työtarjouksia on jo tullut"

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund jättää puheenjohtajan paikan. Uutta tehtävää ei ole vielä tiedossa, eikä Haglund ole vielä päättänyt, jättääkö hän politiikan. Päätöksen taustalla on pettymys poliittiseen päätöksentekoon.

Carl Haglund
Carl Haglund Kuva: Petteri Paalasmaa / AOP

RKP:n puheenjohtaja  Carl Haglundilla ei ole enää halua jatkaa RKP:n puheenjohtajana. Haglundin mukaan paloa politiikkaan ei enää ole. Taustalla on pettymys hallituksen päätöksentekokykyyn. Asiasta kertoivat ensimmäisenä Hufvudstatsbladet ja Helsingin Sanomat.

Haglund oli Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallituksissa puolustusministeri. Kevään eduskuntavaaleissa RKP jäi oppositioon.

– Edellisellä hallituksella oli pitkä lista asioita, joita ei saatu toteutettua. Itse sain aikaan puolustusvoimien uudistuksen, mutta muuten asiat jäivät puolitiehen, Haglund sanoo.

Nykyinen hallitus ei ole Haglundin mielestä ollut edellistä parempi. Päätöksenteko sujuu kankeasti, eivätkä asiat etene. Haglund haluaakin  nyt keskittyä hoitamaan lapsiaan. Hän ei ole päättänyt, jättääkö politiikan kokonaan.

Onko uusi työpaikka jo katsottuna?

- Tänään on tullut paljon yhteydenottoja, myös työtarjouksia. Työtarjouksia on tullut tätä ennenkin, mutta en aio pitää asian kanssa kiirettä. Haluan pohtia asiaa rauhassa, sanoo Haglund.

Uusi puheenjohtaja valitaan kesäkuun puoluekokouksessa. Haglund ei halua ottaa kantaa siihen, kenestä tulee hänen seuraajansa.

Tuoreimmat aiheesta: Politiikka

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä