Kulttuuri |

Robin Stjernberg on Ruotsin uusi euroviisuedustaja

Stjernberg ylsi selvään voittoon kappaleellaan You. Melodifestivalen-laulukilpailun finaalissa voitosta ja Ruotsissa tänä vuonna pidettävän Eurovisionin laulukilpailun edustajan paikasta mitteli 10 finalistia.

Robin Stjernberg on Ruotsin vuoden 2013 euroviisuedustaja. 21-vuotias Stjernberg voitti tänä iltana Tukholmassa pidetyn Melodifestivalen-laulukilpailun finaalin kappaleellaan You.

Stjernberg itse kuvaili voittokappaletta vahvaksi sävelmäksi, joka pitää sisällään paljon rakkautta ja tunteita. Kappaleen ovat sanoittaneet Stjernbergin kanssa Linnea Deb, Joy Deb ja Joakim Harestad Haukaas.

Stjernberg edustaa kotimaataan toukokuussa Malmö Areenalla pidettävissä Eurovisionin laulukilpailussa.

Stjernberg osallistui Ruotsin Idols-kilpailuun vuonna 2011 ja ylsi kakkossijalle Amanda Fondellin jälkeen.

Melodifestivalen-kilpailun finaaliin valittiin esikarsintojen perusteella 10 finalistia, joiden joukossa oli tänä vuonna poikkeuksellisesti vain yksi nainen. Ruotsissa on arvioitu, että muut naiskilpailijat kohtasivat Loreen-efektin, eli heitä verrattiin automaattisesti viime vuoden voittaja Loreeniin.

Melodifestivalenin finaalin voittajan valitsivat yleisö ja tuomaristo yhdessä. Laulukilpailu on vuoden suurin televisiotapahtuma Ruotsissa, ja se on järjestetty vuodesta 1958 alkaen.

SVT:n Melodifestivalenin sivuille

Tuoreimmat aiheesta: Kulttuuri

Pääuutiset

Ulkomaat

Ebolaan kuollut jo noin 5 000 – katso päivitetty tautitilanne kartalta

Ebolaepidemia koettelee edelleen pahiten Länsi-Afrikkaa. Eniten tapauksia on kolmessa maassa: Guineassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa. Tautiin on kuollut noin 5000 ihmistä, ja tautitapauksia on rekisteröity yli 13 000. Katso Yle Uutisten kokoamalta kartalta maailman ebolatilanne sekä maakohtaiset tautitapaus- ja kuolinmäärät. Luvut ovat yhdistelmä Maailman Terveysjärjestön WHO:n ja Euroopan Tartuntatautiviraston ECDC:n tilastoista.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä