Helsinki |

Romaninaisia taas yhdistyksen tiloissa pakkasia paossa

Naisasialiitto Unionin mukaan Helsingin hätämajoituksesta ei ole naisille apua. Ehtona kaupungin hätämajoitukseen pääsylle on lähteminen pois Suomesta.

Helsingin rautatieasema
Romani kaupustelemassa Helsingin rautatieasemalla. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Naisasialiitto Unioni on majoittanut perjantaista lähtien tiloissaan romaninaisia, jotka muuten olisivat joutuneet viettämään pakkasöitä kadulla. Unionin tiloissa on yöpynyt 22 naista.

Tammikuun kovien pakkasten aikaan romaneille tarjottiin hätämajoitusta kirkoissa ja yhdistysten tiloissa. Naisasialiitto Unionin mukaan paperittomien klinikalla Helsingissä on hoidettu tänä talvena useita eri asteen paleltumisvammoja.

Helsingin kaupungin hätämajoitukseen romanit eivät pääse elleivät suostu lähtemään pois Suomesta.

Helsingin linjasta on valitettu eduskunnan oikeusasiamiehelle. Valittajat pitävät linjausta perustuslain vastaisena. Helsingin kaupungin pitää antaa selvityksensä hätämajoituksesta huhtikuun loppuun mennessä eduskunnan apulaisoikeusmiehelle.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Kotimaa

"Eduskunta on yllyttänyt Maahanmuuttovirastoa tiukentamaan linjaansa"

Martin Scheinin

Kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin arvioi perustuslain ja maahanmuuttopolitiikan tiukentamisen suhdetta haastavaksi tuomioistuimille. Irakilaismiehen ristiriitainen turvapaikkapäätös on nostattanut Suomessa keskustelua. Maahanmuuttovirasto perustelee päätöstä: Jos vainon tai väkivallan uhka ei ole yhtä paha muualla kotimaassa, voi pelkkä muutto eri puolelle kotimaata ratkaista tilanteen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä