Oulu

Rukan Hiihtokoulu veti rinneletkaan yli 200 hiihtäjää

Suomen vanhin hiihtokoulu juhlii 60-vuotistaivaltaan Rukalla. Rinneletkaan lähti mukaan toistasataa turistia.

Rukan Hiihtokoulun 60-vuotisjuhlan letka Rukan rinteillä.
Rukan Hiihtokoulun järjestämään letkalaskuun osallistui 233 laskettelijaa. Kuva: Inka Salmirinne
Kuusamo

Rukan Hiihtokoulu juhlisti 60-vuotissyntymäpäiviään houkuttelemalla Saaruan rinteeseen yli 230 hiihtäjän letkan. Letkaa vetänyt Rukan Hiihtokoulun kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Arno "Ökö" Heikkalan mukaan lauantain letkassa oli lähes sata hiihdon opettajaa ja yli sata turistia, jotka innostuivat lähtemään letkaan suoraan rinteestä.

Kuusi vuosikymmentä sitten perustettu Rukan Hiihtokoulu on Suomen vanhin alallaan. Nykyisin hiihtokoulussa töitä tekee lähinnä harrastuspohjalta yli sata hiihdonopettajaa.

– Sesonkeina, esimerkiksi joulun- ja uudenvuoden aikoihin rinteessä saattaa olla jopa 60 hiihdonopettajaa yhtäaikaisesti, Ökö Heikkala kertoo.

Heikkala uskoo, että hiihdon opettamista tarvitaan tulevina vuosina yhä useammin.

– Meidän palvelujen käyttäjistä ulkomaalaisten osuus on tällä hetkellä noin kolmannes. Ulkomaalaiset asiakkaat tuovat kasvua tulevaisuudessa Rukan Hiihtokoululle, Heikkala ennustaa.

Tuoreimmat aiheesta: Oulu

Pääuutiset

Helsinki

Selvitysryhmä: HUSLABin neulasekaannuksen syynä inhimillinen erehdys – Kukaan ei sairastunut

Syyt siihen, miksi HUSLAB:ssa käytettiin keväällä neuloja kahteen kertaan, on nyt tutkittu. Syynä oli inhimillinen virhe. Lisäksi keikkatyöntekijää ei ollut perehdytetty tarpeeksi hyvin, ja käytettyjä turvaneuloja käsiteltiin väärin. Käytetyn neulan sai suoneensa 19 ihmistä, joista 18 on todettu ensimmäisessä seurannassa terveeksi. Yksi ei ole suostunut seurantaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä