Kotimaa |

Ruotsin poliisi avusti sieppaustutkinnassa

Ruotsin keskusrikospoliisin tiedottaja Varg Gyllander vahvistaa YLE Uutisille, että Ruotsin keskusrikospoliisi avusti Suomen poliisia kidnappauksen selvittämisessä.

Gyllander ei kuitenkaan halua kertoa yksityiskohdista tarkemmin, vaan sanoo kommentoinnin olevan Suomen poliisin asia. Iltapäivälehtien mukaan Ruotsin poliisi piti silmällä lautta- ja lentoliikennettä Suomesta Ruotsiin, siltä varalta että kidnapattu pyrittäisiin siirtämään Suomen ulkopuolelle.

Ruotsin poliisilla on aikaisempaa kokemusta kidnappaustapauksista, ja sen kerrotaan lisäksi avustaneen Suomen poliisia erilaisin neuvoin. Ruotsalaislehtien mukaan tapauksen selvittämiseen osallistui myös Ruotsin Radiovalvontatiedustelu FRA.

Rikosylikomisario Kari Tolvanen vahvistaa Aftonbladet -lehdelle, että FRA avusti Suomen poliisia tietoliikenteen salakuuntelussa. FRA:n ylijohtaja puolestaan on ennättänyt kiistää Radiovalvontatiedustelun olleen mukana selvittämässä sieppausta.







Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Politiikka

Ruotsin ulkoministeri: Otimme 70 000 suomalaista sotalasta – Suomen kannattaisi muistaa historiansa

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström valokuvattuna YK:n päämajassa New Yorkissa huhtikuussa 2015.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä