Kotimaa |

Sähköisestä äänestyksestä ryhmävalitus

Kuntavaalien sähköisen äänestyksen epäonnistumisesta tehdään ryhmävalitus. Toistakymmentä kuntalaista ja ehdokasta kolmesta kokeilukunnasta on liittynyt ryhmävalitukseen, jossa vaaditaan vaalien mitätöimistä.

Kauniaisissa, Vihdissä ja Karkkilassa yhteensä yli 230 ääntä jäi kirjautumatta. Käytettävyysongelmien lisäksi on raportoitu järjestelmän toimintaongelmista, kuten äänestyskoneen jumiutumisesta.

Ryhmä vaatii hallinto-oikeutta toteamaan oikeusministeriön sähköisen äänestysjärjestelmän vaalilain vastaiseksi. Ryhmävalitusta avustaa muun muassa kansalaisten sähköisiä oikeuksia ajava Effi-järjestö.

Valitusaika jatkuu vielä

Hallinto-oikeudelle vastikään jätetty valitus sähköisestä äänestämisestä ei välttämättä jää ainoaksi, sillä kuntavaalien valitusaika jatkuu vielä esimerkiksi Vihdissä ja Karkkilassa.

Valitusaika on 14 vuorokautta siitä, kun vaalitulos on virallisesti julkistettu.

Ajankohta vaihtelee kunnittain. Esimerkiksi Vihdin tulosten osalta valitukset on jätettävä Helsingin hallinto-oikeuteen viimeistään 17. marraskuuta. Karkkilan osalta viimeinen valituspäivä on 24.11.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä