Kotimaa |

Säkylässä valmistaudutaan Syyria-operaatioon

Tarkoituksena on lähettää kahdeksan tarkkailijaa Suomesta Syyriaan. Enintään tarkkailuoperaatioon osallistuu kymmenen suomalaissotilasta.

Porin prikaatissa Säkylässä valmistaudutaan mahdolliseen Syyria-operaatioon osallistumiseen. Säkylään kokoontuu maanantaina valmennukseen kaksi henkilökunnan jäsentä ja kahdeksan reserviläistä.

Tarkoitus olisi, että Suomesta Syyriaan matkustaisi kahdeksan tarkkailijaa. Lähtö Syyriaan olisi 4. toukokuuta.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta linjasi runsas viikko sitten, että Suomi valmistautuu osallistumaan Syyrian mahdolliseen tarkkailuoperaatioon enintään 10 sotilaan voimin.

Kahdeksan Suomesta matkustavan lisäksi tarkkailijaryhmään liittyy kaksi tällä hetkellä Lähi-idän sotilastarkkailijaoperaatio UNTSO:n palveluksessa olevaa. Näistä kahdesta henkilöstä toinen on jo Syyriassa ja toinen on siirtymässä alueelle myöhemmin.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

01.45

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen on muistanut lentoturmassa menehtyneitä, heidän omaisiaan ja turmasta järkyttyneitä Facebook-sivullaan rukouksella.

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä