Ulkomaat |

Sankka savusumu on haudannut Pekingin alleen – video

Kiinan pääkaupungin Pekingin pienhiukkaspitoisuudet ovat ylittäneet terveydelle vaaralliset lukemat reippaasti. Savusumu on piinannut kaupunkia yhtäjaksoisesti jo kolmen päivän ajan.

Video: Pekingiläistä moottoritietä savusumussa.
01:08

Sunnuntaiaamun ei voi sanoa valjenneen Kiinan pääkaupungissa Pekingissä, sillä sankka savusumu peitti kaupunkia jo kolmatta päivää. Viranomaisten mukaan ilmansaasteiden määrä on vaarallisen korkea.

Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan ilman pienhiukkaspitoisuuden vuorokausiarvon ei tulisi nousta yli 20. Terveydelle vaarallisista arvoista puhutaan, jos pienhiukkaspitoisuus on yli 300.

Toissa yönä Pekingin virallinen pienhiukkasmittari meni jälleen ääriasentoonsa 500:aan.

Useat Pekingin Kielletyssä kaupungissa vierailleet turistit käyttivät hengityssuojainta.

– Ilma on hyvin raskas hengittää ja siinä on myös pölyä. Menin aamulla katsomaan lipunnostoseremoniaa, mutta taivas oli niin harmaa ja sumea, että valokuvaaminen ei onnistunut. Tämä on aika kamalaa. Kun otin pois hengityssuojaimeni se oli aivan musta, aivan kuten sieraimenikin, kiinalaisopiskelija Wei Li sanoi.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Länsimetron lisäksi Espoon toinen jättihanke reilusti myöhässä – pöytäkirjat salataan taas

Espoonsairaala.

Länsimetron lisäksi espoolaiset saavat odottaa myös uuden sairaalansa valmistumista Jorviin. Hanke ei ole kaikilta osin sujunut kuin tanssi: aikataulu on venynyt ja rahaa on palanut suunniteltua enemmän. Kaupunki vääntää kättä laskutuksesta rakentaja Lujatalon kanssa. Espoossa hämmennystä on herättänyt myös kaupungin teknisen toimen johtajan veljen rooli hankkeessa Lujatalon puolella.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä