Rovaniemi |

Santa Park myytiin yrittäjäpariskunnalle

Santa Park on myyty. Rovaniemen kaupunki, Suomen valtio ja Lapin matkailu Oy ovat myyneet Santa Park Oy:n osakkeet rovaniemeläiselle Santa's Holding-yhtiölle. Yhtiön omistaa rovaniemeläinen yrittäjäpariskunta Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen.

Santa Parkin sisäänkäynti
Kuva: YLE

Kauppa perustuu valtioneuvoston järjestämään tarjouskilpailuun, joka pidettiin viime vuoden puolella useille kotimaisille tahoille. Kaupan yhteydessä uusille omistajille siirtyy yhteensä 55,86 prosenttia Santa Parkin osakekannasta.

Ilkka Länkinen toteaa, että he aikovat panostaa joulupukin luolan myyntiin ja markkinointiin sekä tiukkaan kulukuriin. Liikevaihdon he haluavat nostaa nykyisestä noin puolestatoista miljoonasta kahteen miljoonaan euroon vuodessa.

Joulupukin luolana tunnettu Santa Park on paininut talousvaikeuksien kanssa koko olemassaolonsa ajan.

Osapuolet eivät julkista kauppasummaa. Uudet omistajat eivät myöskään halua kertoa, aiotaanko pienosakkaille tehdä tarjous heidän osakkeistaan. Toimitusjohtajan tehtävät siirtyvät myös uusille yrittäjille.

Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen johtavat myös Joulukka-nimistä matkailuyritystä. Sen liikevaihto oli viime tilikaudella hieman yli puoli miljoonaa euroa.

Kommentoi aihetta (7 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Rovaniemi

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä