Sápmi

Guldal radio +

klo
Dál čuodjá:
Čuovvovaš prográmmat:

Álgoálbmogat: "Suoma ruhtadan čáhcefápmorusttega huksen lea dagahan dušše jápmima ja konflivtta Hondurasis"

Video: Paikalliset ihmiset osoittivat mieltään Berta Cáceresin murhan jälkeisenä päivänä.
Video

Suomas galledeaddji honduraslaš álgoálbmogiid ovttasteaddjit gáibidit, ahte Suoma ruhtadan čáhcefápmorusttega huksenbarggut Hondurasis Gaska-Amerihkás galget heaittihuvvot, daningo fidnu lea dagahan dušše váttisvuođaid báikkálaš olbmuide. Honduraslaš indiánajođiheaddji ja birasaktivista goddui fidnu dihte njukčamánus. Suopmelaš Finnfund ii hálit spekuleret ášši.

Ovddibut

Rauna Kuokkanen

Professori: Kanadan statuksettomia intiaaneja koskevalla päätöksellä ei merkitystä Suomelle

Kanadan korkein oikeus päätti huhtikuussa yksimielisesti, että Kanadan statuksettomat intiaanit ja métis-kansaan kuuluvat ihmiset pitää nyt lukea intiaaneiksi, kun määritellään minkä tason hallituksen tulee järjestää heidän julkiset palvelunsa. Professori Rauna Kuokkanen Toronton yliopistosta sanoo, että päätöksellä ei ole merkitystä Suomelle eikä Suomen saamelaismääritelmälle.

Kanada leavga

Kanada alimus riekti: Statuskeahtes indiánaid ja métis-olbmuid bálvalusat leat federašuvnna ovddasvástádus

Kanada alimus riekti mearridii cuoŋománus, ahte statuskeahtes indiánaid ja métis-olbmuid galgá dás duohko lohkat indiánan, go mearriduvvo guđe dási ráđđehus galgá fállat sidjiide almmolaš bálvalusaid. Lea dál federašuvnna bargu fuolahit earret eará skuvlejumi ja sode-bálvalusaid nu indiánaide go maid statuskeahtes indiánaide ja métis-álbmogii gullevaš olbmuide.

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä