Ulkomaat |

SAS:n koneella jälleen vaikeuksia laskutelineiden kanssa

SAS-lentoyhtiön kone on ollut jälleen vakavissa vaikeuksissa laskutelineessä havaitun vian vuoksi. Kone oli lauantaina laskeutumassa Kööpenhaminaan Kastrupin lentoasemalle, kun sen laskutelineessä havaittiin vika. SAS määräsi konetyypille välittömästi uuden lentokiellon.

Koneen oikeanpuoleinen laskuteline taittui laskukiidossa, ja kone jäi pysähdyttyään nojaamaan toisen siipensä varaan.

Kone kaarteli kentän yllä parisen tuntia sen jälkeen, kun laskutelineen ongelmat oli havaittu. Kenttä oli täydessä hälytysvalmiudessa, kun koneen kapteeni lopulta toi koneen kiitoradalle.

Laskukiidon aikana toinen laskuteline murtui ja kone jäi pysähdyttyään nojaamaan toisen siipensä varaan. Kone ei kuitenkaan syttynyt tuleen ja matkustajien evakuointi sujui ripeästi. Koneen 40 matkustajaa selvisivät vaaratilanteesta vammoitta, mutta Aftonbladetin verkkosivujen mukaan monet olivat shokissa kokemuksen jäljiltä.

Kyseessä oli peräti kahdeksas Dash 8-400-konetta kohdannut vika lyhyen ajan sisällä.

Konetyyppi taas lentokieltoon SAS määräsi konetyypille välittömästi uuden lentokiellon. Yhtiöllä on kaikkiaan 27 kanadalaisen Bombardierin valmistamaa Dash-konetta. Viimeksi viime kuussa SAS asetti lentokieltoon koko kanadalaisvalmisteisten Dash-potkuriturbiinikoneiden laivueensa laskutelineen vikojen aiheuttamien vaaratilanteiden vuoksi. SAS on vaatinut koneet valmistaneelta kanadalaisyhtiöltä vähintään puolen miljardin kruunun korvauksia. Aftonbladet, SVT SAS:n lentoja peruuntuu lentokiellon takia

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Ulkomaat

Järistys tuhosi kaksi pikkukaupunkia Keski-Italiassa – "Raunioiden alta kuuluu ääniä"

Amatricen kylä maanjäristyksen jälkeen 24. elokuuta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä