Kemi |

Sata lasissa alkaa TV:ssä - tekijänkin pulssi nousee

Kemiläislähtöisen Jari Salmen käsikirjoittama ja ohjaama draamasarja alkaa pyöriä Yle TV1:ssä. Sarjaa kuvattiin edellisten lumien aikaan Kemissä, mutta Salmen mukaan tarina voisi sijoittua mihin tahansa muullekin tehdaspaikkakunnalle.

Kohtaus Sata lasissa draamasarjasta.
Sata lasissa -sarjan Aine (Kari Sorvali) ja Jarkko (Jari Salmi). Kuva: Tommi Taipale / Yle

Aiemmin sketsisarja Pulkkisessa useammassa roolissa toiminut näyttelijä Jari Salmi teki uuden aluevaltauksen draamasarjan moniosaajana. Salmi on käsikirjoittanut ja ohjannut sarjan, jonka toista pääosaa hän myös näyttelee.

Sarja kertoo pohjoissuomalaisten veljesten kipuiluista elämän pyörteissä. Vaikka sarjaa kuvattiin Kemissä, niin se voisi yhtä hyvin sijoittua mille tahansa muulle tehdaspaikkakunnalle.

- Sarjan maisemat on osa sielunmaisemaani. Vaikka olen Kemissä syntynyt ja Kemi on lähellä sydäntä, niin samalla haluan kuitenkin esittäytyä tekijänä niin, että ne maisemat puhuttelisivat mahdollisimman laajaa yleisöä, luonnehtii Salmi.

Jatko avoinna

Kotikatsomon ohjelmapaikalla nähtävä Sata lasissa -sarja on neliosainen kokonaisuus. Jatko-osat eivät ole tekijän mukaan kiinni siitä etteikö juttua riittäisi, mutta puntaroitavana on muitakin asioita.

- Pitää katsoa, miten tasapaino säilyisi ensimmäisen kokonaisuuden ja jatko-osien välillä niin, että jatko-osat eivät vesittäisi edellisen hyvää fiilistä, jos sellainen saavutetaan, Salmi muotoilee.

Sunnuntaina ensiesityksensä saava sarja saa tekijänsäkin pulssin nousemaan.

- Kyllä se ensimmäinen esityspäivä on se suuri päivä. Kun juttu on tehty valmiiksi kesän alkupuolella, niin itse on päässyt jo vähän irti siitä, mutta silti tässä kohtaa pulssi kohoaa, myhäilee Salmi.

Kommentoi aihetta (1 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

  • Kemi pelittää

    Ilmoita asiattomasta kommentista

    Mielenkiinnolla ootellaan mitä sunnuntai jaksossa tapahtuu. Ihan mukavalta vaikuttava ja tietenkin pohjoiseen huumoriin hyvin sopiva kuvaus, miehistä ja miesten elävästä elämästä. Naiset pettää ja miehet itkee, vai miten se todellisuus taas menikään. Kyynisyys ja hurtti huumori puree aina.

Tuoreimmat aiheesta: Kemi

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä