Vaalit 2011 |

SDP ja vasemmistoliitto ulos hallitusneuvotteluista

Vasemmistoliitto ja SDP ovat jättäneet hallitusneuvottelut, kertoi hallituksenmuodostaja Jyrki Katainen (kok.) tiedotustilaisuudessa keskiviikkoiltana. Katainen aikoo seuraavaksi olla yhteydessä keskustaan. Nyt neuvotteluissa pidetään kuitenkin ainakin neljän päivän tauko, valtioneuvoston viestinnästä kerrotaan.

Video: SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja vasemmiston puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kävelevät ulos Säätytalosta.
Video
Hallitustunnustelija Jyrki Katainen (kok.) piti keskiviikkona 1.6. dramaattisen tiedotustilaisuuden: SDP ja vasemmistoliitto ovat jättäneet hallitusneuvottelut.

Kataisen mukaan kompastuskiveksi muodostui etenkin työllisyyden ja talouskasvun takaaminen samalla, kun julkinen talous pitää saada tasapainoon. Etenkin verotuksessa puolueet olivat aivan eri linjoilla.

Kataisen mukaan talouskasvuun ja työllisyyteen liittyvissä asioissa ei löydetty yhteistä näkemystä niin, "ettei oltaisi ylivelkaantumisen tiellä".

- Meillä oli tänään pöydällä esitys siitä, mitkä voisivat olla perusrakenteita julkisen talouden vakauttamiseksi, kuten mittaluokat sekä verojen ja menojen allokaatiot (kohdentamiset). Kävi kuitenkin ilmi, että emme pysty neuvottelemaan tästä asiasta siten, että kaikki puolueet pysyisivät mukana, Katainen kertasi tapahtumia, jotka johtivat SDP:n ja vasemmistoliiton marssiin ulos Säätytalolta.

Keskustalle ovi auki hallitusneuvotteluihin

Katainen aikoo olla yhteydessä keskustan johtoon jo tänään keskiviikkona. Katainen ei ole ollut tätä aikaisemmin lainkaan yhteydessä keskustan johtoon, eikä tiedä, mitkä puolueen hallitushalut ovat. Keskustan Mari Kiviniemi ilmoitti keskiviikkoiltana, ettei puolue aio vielä kommentoida asiaa.

- Jatkan hallitustunnusteluja ja käyn keskusteluja, haluaako ryhmään tulla vielä joku muu. En ole ollut vielä yhteydessä keskustaan, joten en tiedä, miten keskustajohto tähän vastaa, Katainen sanoi.

Katainen ei usko, että vasemmistoliitto tai SDP palaisivat enää takaisin neuvotteluihin, vaan Katainen aikoo jatkaa niitä nyt kokoomuksen, kristillisdemokraattien, RKP:n, vihreiden ja keskustan kanssa. Kataisen mukaan neuvottelut aloitetaan nyt "kutakuinkin alusta".

Kommentoi aihetta (245 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Keino Lama

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Että nautin tästä: Kaksi turhinta "diiba-daaba" -puoluetta ulos. Demareitten johdolla olisi taas köyhää tapettu niin kuin viimeksikin. Nyt voitaisiin saada perussuomalainen hallitus ja sitten loppu höpinät!

 • Kansan Tahto

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Keskustan meno hallitukseen saa kansan liikkeelle ja sitten tapellaan.

 • Jaba

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt alkaa takinkäännön mm-kilpailut! Tonnista vetoa, että Laaninen, Kiviniemi ja Pekkarinen kääntää takkinsa vielä kerran!!!!

 • +22

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikäli puolueet pitävät sitkeästi omista kannoistaan, ei hallitusta voida muodostaa lainkaan, vaikka kuinka neuvoteltaisi. Kaikista isoista puoluesta on yllättäin tullut itsekkäitä perussuomalaisten tavoin käyttäytyviä populisteja. Näinhän sitä Suomea rakennetaan! Minä, minun suuret ajatukset ja JYTKY. Kyllä toimitusministeriö kansalle kelpaa. Lomautetaan eduskunta ja annetaan virkamiesten hoitaa homma kotiin.

 • maalta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täydet pisteet Heinäluomalle ,Urpilaiselle sekä Arhinmäelle ette alistuneet Kataisen takuuhenkilöiksi tässä jakopolitiikassa jota kokoomus harjoittanut 2:si vaalikautta kepun tuella, se on tullut aika lopetta tulonsiirrot köyhiltä parempiosaisille sitähän kokoomus jälleen yritti, ei kertakaikkiaan ole enää mistä ottaa, on tullut pää vetävän käteen,.... nyt se nähdään pitääkö sanonta kepu pettää aina,- paikkansa,...?!

 • Urkki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kuka siellä vielä kuiskailee Tarjaa apuun kun hänen työtehtäviinsä ( ja hyvä niin ) ei kuulu Suomen Sisäpolitiikka.

 • Kohtuus?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei tätä nyt kyllä Kataisenkaan piikkiin pelkästään voi laittaa. Demarit ja vasurit unohtivat, että heillä on vain n. 25% kansanedustajista. Ei sillä nyt voi ihan kaikkea kannattajaryhmälleen vaatia muiden kustannuksella!

 • Hyvä Hyvä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä hyvä, demarit ja bemarit ulos hallitusneuvotteluista! Perussuomalaiset tilalle !

  Vaalien voittajat hallitukseen!

 • Seniori

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olikokin tuo jo alun perin kokoomuksen suunnitelma, mutta istuttiin 13 päivää, jotta kukaan ei epäilisi pyrkimystä sateenkaareen. Ilmeisesti EK ja pääomapiirit säikähtivät sitä että SDP ja Vas olivat yhdessä mukana, jolloin sillä olisi alkanut olla todellista merkitystä. ALVstä oli helppo raknetaa sitten miina, joka laukesi, kun narusta vetäistiin. Jos nyt Kepu lähtee kuitenkin miukaan, kokoomuksen hegemonia tulee olemaan paljon vahvempi kuin olisi ollut SDP:n ja Vas:n kanssa. Näin se on saatettu EK:ssa laskea ja ehkä vanhan taistolaisen Sampo Oy: ssä myös. Eli nyt niska kyyryyn suomalaiset!

 • esko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Urpilainen dramatisoi populistisella tavalla haluaan lähteä hallitusneuvotteluista,jossa oli kysymys verotuksen keinoista . Miksi demarit esiintyvät noin vastenmielisesti. Sana demari tuntuu jo vastenmieliseltä. Muuten Arhinmäkikin esitti asiansa selkeästi ja ilman poliittista propagandaa.

 • kokkeskrkpkdvih

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hip hip huraa, johan ne sossut ja punikit tippuivat hallitus kuvioista. Kiitos Kataisen ja Häkämiehen, että näyttivät Heinäluomalle paikan. Nyt vaan kepilaiset vaalitappiosta huolimatta hallitusneuvotteluihin mukaan.

 • Ilmo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jyrkin taitava liike poistaa ei-toivotun keskustajohdon Lehtomäkineen hallituksesta, mutta muuten järkevä linja jatkuu. Vasemmisto kuolkoon lopultakin pois. Sen kynnet tylsyivät Stalinin kuoleman myötä. Vai oliko se Kekkonen?

 • Juuso

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jyrki boy, luovu ja häpeä. Huomasitko, mitä kansa halusi?

 • Suomifani

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomi on Nokian kaatuessa entistä tukevammin Portugalin ja Kreikan tiellä (katsokaa vaihtotasetta ja valtion velan kehitystä). Jyrkillä on tässä se vankka pointsi, ja veikkaan että suohon mennään jos ei julkista taloutta saada tasapainoon ja Suomen ja Euroopan kilpailukykyä ylös. Ongelma on Euroopan laajuinen. Näitä eivät jostain syystä sossut ja persut suostu tajuamaan.

 • tt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  mie, eilen klo 21:52

  "Missähän vaiheessa RKP irtautuu hallitusneuvotteluista..."

  Ei voi, koska kyseessä on "pakkopuolue"

 • Äänestäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Katainen toimii juuri kuten haluan. Suomi ei voi seurata Kreikkaa ja Portugalia, vaan talous on saatava muulla tavalla jaloilleen.

 • kuksaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Koska persujen kannatus nousee,ja Suomi on EU:n jäsen--minä tiesin jo talvella,ettei Suomessa voida muodostaa enää koskaan toimivaa hallitusta.

 • siitä vaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomus, perussuomalaiset ja keskusta muodostakoot hallituksen rungon. Perussuomalaiset oppisivat samalla eduskunta työskentyn pelisääntöjä kokoomuksen ja keskustan ohjauksessa.

 • Murmeli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä tässä nyt on hallitus tunnustelijassa vika. Itsekkyys johtaa juuri tähän. Oman edun tavoittelija ei onnistu se on varmaa, jos se koko ajan ajaa vain omaa etuaan. Miten voi SDP hyväksyä sen, että köyhiä kyykytetään ja rikkailta ei oteta mitään, eikä tämän laman jälkihoito pitänyt olla "yhteiset talkoot", johon osallistuu kaikki suomalaiset maksukykynsä mukaan, mutta näin ei ole käynyt, eikä kävisi nytkään jos SDP olisi hyväksynyt Jyrkin leikkauslistan sellaisenaan. On se kummaa, että kun SDP on mukana hallitusneuvotteluissa, niin siitä naristaan, nyt kun se marssi pois, vaikkakin Katainenhan se näytti SDP:lle ja vasemmistolle ovea, niin sekään ei passaa että SDP poistui neuvotteluista. Mitä te narisijat haluatte?

 • kotikatu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pelkästään positiivista jos demarit eivät pääse tunkemaan rasvaisia näppejään yhteisiin asioihin.

 • triinu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Katainen alkaa nyt kosiskelemaan keskustaa neuvotteluihin. Jos samat häviäjät taas muodostavat samaa kokoonpanoa olevan hallituksen ja sama meno jatkuu, kuin ennen vaalejakin, niin miksi yleensä järjestetään vaaleja. Vaaleissa kansa näytti, että kansa haluaa muutoksen. Se pitäisi nyt ottaa huomioon ja vaihtaa Kataisen tilalle joku muu!

  Keskusta sai rökäletappion vaaleissa eikä sillä ole mitään asiaa hallitukseen.

 • kyllästynyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Teit miehen työn Jyrki! Ei loputtomasti voi siimaa antaa, jossain vaiheessa tulee loppu. Oliko tovereille yllätys, että näinkin voi käydä. Heinäluoma vei edellisissä vaaleissa SDP:n historiansa suurimpaan häviöön ja viime vaaleissa Urpilainen oppsitiopuolueen johtajana lisäsi häviön tuskaa. Ei siinä punaisen ruusupuskan heiluttelu ja torjuntavoitolla elämöinti paljon auta. Tätä menoa Heinäluoma vie demareilta Urpilaisen kitistessä viimeisetkin kannattajansa. Kuka demareita johtaa? Kuka kantaa vastuun?

 • Julli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voiko SDP vetää näin tyhmää linjaa, että haluaa olla kehittämättä tätä Suomeamme eteenpäin vanhakantaisella tempputyöllistämis ja lisää lainaa tekniikalla....

 • Kopa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt on kysytty Keskustaa. Keskusta, mikäli suostuu, haluaa myös Perustuslailliset takaisin neuvotteluun (tämä käynee Kokoomuksellekin, mutta he eivät halua itse pyytää, koska persut saisivat silloin liian hyvät neuvotteluasemat). Perustuslailliset saattaisivat saada oikeuden äänestää vastaan/tyhjää myös pysyvälle vakausrahastolle, muuten EU-politiikan muutokset naamioidaan samanlaiseen "tiukkaan" sanailuun kuin demarien kanssa tehtiin Portugalipaketin läpiviemiseksi.

  Toinen mahdollisuus on, että demarit pyörtävät ALV-kantansa ja neuvottelut jatkuvat siltä pohjalta. Jos kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei toteudu, hallitustunnustelija vaihtuu ja todennäköisin hallituksen kokoonpano on demarit, vasemmistoliitto, PS ja keskusta.

 • marko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kiitokset Katainen! Vaikea tie.

  Persuja älä edes harkitse. Vihreät ovat loppuviimeistään samoilla linjoilla. RKP kuuluu aina hallitukseen, noin sivistyksenkin puolesta. Kristillisen ok, kunhan laittavat kirkkonsa kuosiin (lisää suvaitsevaisuutta, rikokset kirkossa selkeästi ulos). Uudistettu keskusta saattaa pärjäillä(?).

  terv, boheemi porvari

 • Pertsa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tilanne ei ole mitenkään huono. Jos keskustalle kelpaisi demarien ja vasemmistoliiton kanssa neuvoteltu hallitusohjelma, olisi tulevan hallituksen ohjelmalla harvinaisen laaja tuki eduskunnassa, ohjelmaa neuvotellut kuusikko plus hallitukseen ryhtyvä keskusta. Taustalla tässä on se uutisten kertoma, että demarit saivat kaiken läpi, mitä pyysivät.

 • cccp

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei hallitusta voi likimain edellisellä kokoonpanolla panna pystyyn, kaiken kansan kokeman pettymyksen jälkeen. Nyt on aika panna tunnustelija vaihtoon.

 • Uudet vaalit vai ei ?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hoi, Laaninen ! Alkaako nyt takinkäännön maailmanmestaruuskisojen finaalit ?

 • PS

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No niin Jyrkiboy, kohta kokoomus istuu oppositiossa! Eiköhän se vaaleissa äänestetty muutos tule pikkuhiljaa. Jospa kokoomuskin sen tajuaa piakkoin.

 • Ay-politruukki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Heinäluoma tiesi ja pelasi tämän alusta alkaen. Jos sdp marssii ulos, niin lopputulos voi olla vain sdp:n ympärille perustettava hallitus.

  Kuvottavaa.

 • Totta vai valhetta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jyrki, heitä pyyhe kehään. Jutan vuoro yrittää hallitusta kasaan. Uusi kokoonpano SDP, Persut, VAs, RKP ja KD yhteensä 110 paikkaa.

  Suurimmat häviäjät hallituksen ulkopuolelle eli Kepu (-15 paikkaa), Kok (-6) ja Vihertävät (-5).

  Ja uusi hallitus ensi töikseen lopettaa takausten ja lainalupausten lähettelyn left, right and center eli joka puolelle Eurooppaa.

 • Päivitys

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Heitä Katainen pyyhe kehään!!

  Laitetaan sinne joku muu hallitusta muodostamaan.Miksi ajaa käärmettä pyssyyn kun siitä ei kerta kaikkiaan mitään tule!?

 • Juho

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos Kepu lähtee mukaan, niin vaalituloksella ei ollut todella mitään merkitystä. No seuraavatkin vaalit tulevat aikanaan. Silloin jyrä käy todella kovaa kokoomuksen, kepun ja vihreitten yli.

 • Raataja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hienoa! Näinhän sen piti mennäkin. Päästään taas äänestämään. Ja tällä kertaa enemmistö perussuomalaisia eduskuntaan.

 • dinosaurus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä?

  Eikö vaalivoittaja perussuomalaiset mahdu neuvotteluihin?

 • tapijo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Päivän paras uutinen Kokoomuksen talouspolitiikka ja uusliberalistinen ajattelu johti umpikujaan. Kokoomus oppositiokamaa,keskusta demarit ja perussuomalaiset on uusi hallitus.

 • Marjut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näin suomalaisten äänestäjien mielipidettä kunnioitetaan. Nyt tuntuu siltä, että on aivan sama ketä äänestää, koska vaaleissa ilmaistu kansan tahto ei paina hallitusneuvotteluissa mitään. Menneet vaalit osoittivat sen, että kansalaiset tahtovat muutosta - nyt näyttää siltä, ettei kokoomus kansan tahtoon tahdo taipua. Nyt pitäisi muistaa, että liki 80 % äänestäneistä EI äänestänyt kokoomusta.

 • saap

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä SDP ja Vasemmisto !!! Eilisen aikana jo tulikin murehdittua oikein olan takaa, että kaikki etelä-euroopan huijarivaltioiden laskut maksatetaan Suomen lapsiperheillä !!!

 • Mitä demarit haluavat?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitäköhän demareilla on mielessä?! Tuskin heillä on persulauman kanssa asioita hoitaa.

  Pelaavatko demarit vetovuoron itselleen? Silloin taas Kokoomus marssii oppositioon, ja SDP jää persujen kanssa hoitamaan asioita. Tuskin saavat edes Vasemmistoliittoa mukaan punaniskahallitukseen. Kukaan itseään kunnioittava puolue ei lähde hallitukseen persujen kanssa!

 • Sekoomus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Katainen vaihtoon!

 • seurailija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  hienoa. nyt PS:n syytä hillitä hinkua hallitukseen ja antaa käteisen edelleen testata muita puolueita. tulos lienee kuitenkin selvä. hommasta ei tule mitään ,joten urpilainen kokeilemaan jatkoa. siitäkään ei tule mitään, ellei arhinmäki saa takeita teatterituelle ja muulle sateenkaariporukalle. ja toisaalta ooppera riittää kokoomukselle lisättynä x pääministerillä = Lipponen .

  muu porukka = kd+rkp ja viherpiipertäjät ovat mukana ,kun on kiva olla mukana ja jauhaa omiaan ,joilla ei ole maalle mitään merkitystä.

 • Janne

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aika kova pommi. Tämä nyt tarkoittaa melkoista haastetta hallituksen luontiin. Johan tätä vaalitulos ennakoikin. Vähemmistöhallitus tässä tilanteessa otetaan vastaan mielellään. Politiikan neljävuotiskaudesta tulee erittäin mielenkiintoinen.

 • kai

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taitaa jyrkiboy jäädä tyystin yksin neuvotteluineen, eikö kokoomus voi tulla missään vastaan, aina on mentävä kooomuksen pillien mukaan!!

 • Nostan hattua!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olipa yllätys, että demareista ja vassareista löytyi kuitenkin ryhtiä! Tsemppiä teille Arhinluoma, Urpilainen ja Heinäluoma! Teitte oikean ratkaisun. Jossainhan sen rajan pitää kulkea. Kataisen ja Kokoomuksen säälimätön lapsiperheitä, pienipalkkaisia ja vanhuksia kurittava ja jopa nälänpartaalle ajava hallitusohjelma olisi vienyt taatusti teiltä jatkossa äänestäjät. Teitte oikean ratkaisun!

 • alkuperäisasukas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomuksen pitää saada leikata Suomen hyvinvointipalveluista, jotta on varaa tukea EU :n talouskriisimaita

 • aatu48

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taisivat vasemmistolaiset säihkähtää viimeisintä galluptulosta.

 • Kannatan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä SDP , ette myyneet köyhiä ja palkansaajia.

 • Janushka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Urpilainen voisi alkaa tehdä tunnusteluja PS:n ja Keskustan suuntaan. Vasemmistoliitto vielä mukaan, niin siitä tulisi hyvä hallitus.

 • cm

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näin sitten saadaankin kivasti sama hallitus kuin aikaisemminkin. Ei mitään uutta auringon alla.

 • space59

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  taisi käydä aika kataisen ohi

 • utelias

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ja kysymys kuuluu: Mikä olisi hyvä ajankohta uusille vaaleille? Juhannusaatto? Vai jatkaako Kiviniemen toimitusministeriö seuraavat 4 vuotta?

 • kq

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pian varmaan perussuomalaisetkin ovat mukana neuvotteluissa kun Portugali-pakettikin on jo hyväksytty.

  Sinipuna -pohjasta ei siis tullut mitään.... omasta mielestäni porvarihallitus voi jatkaa mutta moraalista selkärankaa voisi vahvistaa esim. KD:n avulla.

 • Pieni toivomus pienituloiselta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voisiko presidentti Halonen määrätä nyt hallitusneuvottelijan vaihtoon. Tunari Katainen on liian pitkään tunaroinut asian kanssa. Kansa odottaa kansan valitsemalta presidentiltä nyt toimia ja kannanottoa.

 • Puusilmä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämähän sujuu hienosti.

 • Victor Pehrson

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voi Suomi parka!

 • Kristillistä kyykytystä?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikea ratkaisu! Miksi Kristilliset kuitenkin haluaa Kataisen kanssa olla kyykyttämässä kansaa?

 • Hommaaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näin uskoin käyvän.

  Ensinnä pitää hankkia rahat ja vastaa sen jälkeen niitä voi jakaa.

  Vasemmisto ei ymmärrä sitä vielkään - ei vaikka esimerkkejä on näkyvissä etelä Euroopan maissa.

 • Tasaisempi tulonjako

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täystyöllisyys Suomeen.

  Verotus alkamaan vasta 1.200 €/kk tuloista.

  Kaikille työpaikka , työttömyys pois. Yrityksille 300 €/kk työllistämistukea.

 • Markku T. Mikkeli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aivan oikea ratkaisu demareilta. Ei Suomessa voida jatkaa heikompi osaisten oikeuksien polkemista.Kokoomus yrittää ratsastaa koko kansan puolueena, mutta rahan valta siellä vain kumpuaa. Kyllä kaikkien palkansaajien pitäisi ymmärtää, että äärioikeisto kokkarit ja rkp yrittää polkea palkkatuloilla elävät jatkuvaan köyhyysloukkuun.

 • Viisas ratkaisu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onneksi olkoon että jäitte pois. Eihän poikosen kanssa voi Suomen tulevaisuutta rakentaa.

 • aurinko paistaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä olikin odotettavissa, että demarit viivyttelevät ja pakenevat vastuuta. Demarit pelaavat kovaa peliä Heinäluoman johdolla, on helppo lupailla paljon, mutta kun taloudelliset raliteetit olivat edessä, ja demarit totesivat, ettei tulevalla vaalikaudella pystytä toteuttamaan heidän lupauksiaan äänestäjille, on helpompi jäädä oppositioon. Siitä tulisi kova lasku tuleville vaalikausille ja tulevien vaalikausien veronmaksajille, jos demarit pääsisivät toteuttamaan kaikki vaalilupauksensa .

  Toivotan onnea ja menestystä Kataiselle ja toivon että keskusta vastuullisena puolueena ottaa haasteen vastaan ja kantaa vastuuta. Vai löytyykö Suomen puolueista riittävästi vastuunkantajia.

 • Vihreille kyllä käy kaikki ohjelmat

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Takinkääntö- ja pellepuolue vihreille sensijaan käy kaikki Kataisen köyhien riisto-ohjelmat. Tälle puolueelle on kaikki kaikessa makeat ministerin paikat ja mustat audit! Nähtiinhän se edellisenkin hallituksen aikana, kun mahdollistivat euroopan ennätyksen hyljeksittyä atomivoimaa Suomeen.

 • jaska

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miksi vaalit yleensä pidetään jos yksi mies Katainen määrittelee linjan ja vaaleissa voittaneet eivät saa näkemystään lävitse? Kaiken huippuna on roiman tappion kärsineen puolueen raahaaminen mukaan neuvotteluihin.

 • Riittää jo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikö olisi aika vaihtaa hallitustunnustelijaa, tai meillä ei ole uutta hallitusta vuosiin tällä tahdilla?

 • Jouni

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aika vaikeaa tulee olemaan. Jos Kokoomus ei sovin yhteen SDP:n kanssa eikä Persut kenenkään kanssa (koska kaikki muut puolueet ovat Euro-myönteisiä), voi olla ettei Suomeen saada enemmistöhallitusta lainkaan. Juuri nyt sitä kaivattaisiin enemmän kuin koskaan.

 • Sanoo Reetrikki !

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Loistavaa, on aika vaihtaa vetäjää ja kuunnella kansan ääntä. Ei keskusta lähde mukaan kokoomuksen kelkkaan, kun vaalitappion keskustalle juuri aiheutti kokoomus. Nyt on pelipolitiikan aika. Kataisen kuningastie on nyt loppu- koittaa nyt

  Persujen ja Demareiden yhteishallitus- kansantahtoa on kuunneltava. Keskiluokkaa ja köyhiä ei pidä liikaa kyykyttää. Rikkaiden täytyy myös maksaa veronsa ja kantaa vastuunsa yhteiskunnasta. Valtio ei katoa mihinkään- aikataulut voidaan mitoittaa pidemmiksi- noin 10 - 20 vuotta. Ei 60 vuotta ole mikään tavoite , mennään lyhyin askelin eteenpäin, Se on kokoomuksellekin paras vaihtoehto, että säilytetään yhteiskuntarauha- ei tarvitse lisätä turva-aitoja eikä vartiointia. Esimerkkejä löytyy kyllä maailmalta. Tämä on totuus !

 • äänestäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Demarit ja vassarit ovat hävinneet ties kuinka monet vaalit peräkkäin. Eduskuntaa hallitsee oikealle kallellaan olevat voimat. Miten siis voisi olla mahdollista, että vasemmisto alkaisi määritellä Suomen politiikkaa?

  Kepu kehiin! Kaikkien puolueiden pitäisi pyrkiä hallitukseen. Vain siten kannetaan vastuuta äänestäjien suuntaan. Persut kyllä pettivät eniten. Mitä tommosella vaalivoitolla tekee - ei mitään!

 • Keskiruokanen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaaos odottaa!

 • Demari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen tosi pettynyt puolueeni toimintaan. Ei tässä ole mitään järkeä. Nyt kun olisi päästy hallitukseen, niin jätetään vene. Vastuutonta!

 • Anonymous

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aika hupaisaa, kun hallitusta koitetaan muodostaa entisen hallituksen vanhasta setistä. Varsinkin kun monet noista puolueista kärsivät vaalitappiot ja eivät ehkä omaa kyllä ihan voimakkaasti yleisen mielipiteen tukea.

  Onko se niin vaikeaa nostaa perusverotusta yhden prosenttiyksikön tai parin verran jos se takaa, että tiet korjataan, kouluissa pörrää opettajia ja ehkä sairaanhoitoonkin riittää rahaa.

  Typerä otetaan lainaa, pidetään koort alhaalla ja leikataan leikataan. Ei ihan loputtomasti voi leiakta, yhdeksänkymmen luvun lamasta lähtien julkista sektoria ole muuta kuin leikattu. Ei luulisi että leikkauksia sieltä löytyy.

 • Ajattelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Urpilaisesta tunnustelija ja neuvotteluihin Demarit, Persut, Vasemmistoliitto, KD ja mahdollisesti RKP. Toki RKP ja Persut on väännön takana ja tiettyjä myönnytyksiä tarvitsisi tehdä. Noh, enemmistö löytyisi ilman RKP:n tukeakin.

 • BlimBlam

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Oleen niin yksin", laulaa tänään Katainen. Ja aivan oikeassa on. Ja syystä.

 • metsuri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei tästä mitään tule,demokratian halventamista!!! Kataine samaa maata kuin Soini,jos ei käy mulle niin ei sitten.Meni hiekkalaatikko -peliksi,hävetkää!!!!!!!

 • Sosialismi ON syöpä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikein. Kaksi suurinta häviäjää ei voi päästä hallitukseen.

  Sosialismin aika on ohi. Sen saman ilmaisenrahan ideologian joka on tuhonnut mm. Kreikan ja portugalin talouden vuosikymmeniä jatkuneen törsäilyn seurauksena.

  Olisi äärimmäisen epädemokraattista jos vasemmisto olisi hallituksessa. "oikeisto" oli näiden vaalien päivänselvä Voittaja. Persut ansaitsisivat paikkansa. Sitä ei voi kukaan äänestäjä kiistää.

 • Pohjois-Karjalan puolesta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaikka lopputulos suomalaisten hyvinvoinnin kannalta lienee tämän tempauksen myötä katastrofaalinen, niin demarina nostan hattua ulosmarssijoille. Hieman jo pelkäsin, että mennään sitä 90-luvun Lipposen tietä uuteen "suosioon".

  Nyt tämä vasta mielenkiintoiseksi muuttuu. Hyvä Urpilainen, Heinäluoma ja kumppanit!!!

 • Antipunikki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pohjois-Korean touhukin on rehellisempää. Ensin petetään vaalilupaukset, kun hallitus houkuttelee. Sitten ei kanneta vastuuta kovan paikan edessä.

 • Susi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos vain 20 % on samaa mieltä niin ehkä olisi aika miettiä onko valittu linja oikeasti oikea, jopa kykyvyttömyys puolueella.

  Kyllä tästä vielä hallitus tulee...

 • Fail

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tasavallan presidentti voisi nyt hoitaa hommansa ja esittää Soinia seuraavaksi hallitustunnustelijaksi.

 • Aikansa VAIN kutakin !

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ainoa oikea ratkaisu SDP:ltä ja vasemmistoliitolta ! Kokoomuksen ja sen "kavereiden" ajaman "suurenrahan" politiikka on tullut viimein tiensä päähän ja nyt aletaan ajamaan kaikkien ennen unohdettujen TAVALLISTEN IHMISTEN asioita ja niihin talkoisiin laitetaan maksukykyisetkin osallistumaan, toivottavasti !

 • Baan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pelleilyä koko touhu

 • Ville S

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä, hyvä, nyt Soini muodostamaan hallitusta.

 • totuuden torvi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikö nyt olisi ollut kokoomuksen vuoro väistyä ja Kataisen luopua hallitustunnustelijan roolista??! Selvä epäonnistuminen tapahtui.

  Vaalitulos ei oikeuta kokoomus + keskustahallitusta ! Ennemminkin nyt olisi ollut SDP:n vuoro kokeilla saako se vaalituloksen mukaisen hallituksen aikaan. Tämä ei ole demokratian mukaista toimintaa.

 • antipoliitikko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  sillälailla.

 • Oikein.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Alusta? Olisiko hallitustunnustelijan vaihtaminen paikallaan. Hyvä artikkeli/uutinen.

 • Mane

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihan hyvä ettei tullut kommunistihallitusta

 • Curia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aika mielenkiintoista logiikkaa vasemmistopuolueilta. Ensin vastustetaan kynsin ja hampain huonoon tilanteeseen joutuneita muita EU-maita, ja sitten haluttaisiin väkisin ajaa Suomi samaan jamaan. Kuvitteleeko esimerkiksi Arhinmäki, että EU-maita kovastikin napostelisi auttaa Suomea talousahdingossa, kun on ensin näyttänyt itse avulle ovea?

 • TH

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomus ajaa käärmettä pyssyyn suurimpana puolueena. Niin kova hinku pääministeriksi Kataisella. Periksi ei anneta mistään vaan yritetään väkisin muodostaa hallitus eri kokoonpanolla.

 • TPTK

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaaleissa hävinnyt kopla jatkaa hallitsemistaan?

  Uudet vaalit tai demokratia on pelkkä kuollut sana Suomessa.

 • Äänestäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt vaan sitten SDP, Vas., PS, Vihreät ja RKP samaan hallitukseen. Meno muuttuisi niin kuin vaalitulos edellyttää!

 • törkeetä touhua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jopa nyt jotakin! On aika härskiä toimintaa, jos keskusta lähtee mukaan. Luulisi jo Kataisen uskovan, ettei suomalaiset halua häntä pääministeriksi. vaihtakaa jo hallituksen muodostajaa ja äkkiä! Koska halonen toteaa, ettei tuosta mitään tule?

 • Jomppa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomuksen alku koituu alun lopuksi. Pitäisi järjestää puolueeton kysely, mikä puolue on suomen suurin. Demokratialla asiat kuntoon. Kyllä se niin on,että verotus suuremmaksi niille, mitä isompi maha. Pieni- ja keskituloisilta on jo kaikki otettu.

 • jykä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ettei oltaisi ylivelkaantumisen tiellä.Katainen on neljä vuotta ollut ylivelkaantumisen tiellä.

  Heitäkää tää Katainen pois sieltä neuvotteluista.

 • Ottaako kepu naulan arkkuun?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kääntyykö Laanisen oma takki nyt kuitenkin? Katainen yrittää jo puoliväkisten saada kepuloita uudelleen suudeltavaksi sillä kuuluisalla kuolonsuudelmallaan!

 • Turvenuija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Keskustan Mari Kiviniemi ilmoitti keskiviikkoiltana, ettei puolue aio kommentoida asiaa keskiviikkona."

  ... mitä nyt puoluesihteeri kommentoi heti uutisissa. Laaninen sentään tuntuu ymmärtävän perustuslain hengen, Kiviniemi ylimielisenä ei niin kansasta perusta. Katainen on valmis perustamaan hallituksen edellisen hallituksen pohjalle vaalituloksesta riippumatta.

  Koska tämä maailman tyhmin kansa alkaa saamaan tarpeekseen?

 • Kansan kahtiajaon on loputtava

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuo himokyykyttäjä joka väenvängällä haluaa pysyä hallitusneuvottelijana pitää nyt äkkiä siirtää sivuun, että maahan saadaan toimiva kansan etua ja tahtoa myötäilevä hallitus.

 • Nyt riittää!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kerätkää nyt voimanne siellä eduskunnassa ja siirtäkää Katainen äkkiä sivuun! Mies on tavallisen kansanosan inhokki eikä nauti mitään luottamusta. Katainen ajaa ainoastaan ulkovaltojen etua ja riistää tavallista kansanosaa. Ökyrikkaat kyllä järjestävät Kataiselle jonkun muun hyvän duunin palkkioksi palveluista.

 • Antikommari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä Katainen! Olisi ollut sielunsa myymistä osallistua kommunistien kanssa samaan hallitukseen. Joku tolkku pitää olla kerjätessäkin.

  Arhinmäki pysyköön veronkorotuksineen oppositiossa.

  YLE:n linjaa kuvaa hyvin, että Arhinmäki pyydetään ensimmäisenä kommentoimaan asiaa tämän illan A-studiossa.

  Eipä paljon yllätä. YLE jatkaa siitä, mihin eilen jäi. Milloin saataisiin muutos tähän vasemmistoa suosivaan linjaan? Ei sitä tapahdu ainakaan ennen ajankohtaistoimituksen päällikön vaihtoa.

 • ahis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paras uutinen pitkään aikaan kun saatiin sossut ulos neuvotteluista.

 • Pois! Pois Jyrki!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jyrki! Älä Juttaa ja Paavoa tyrki! Siirry itse nurkkaan häpeämään! Et ole mikään korvaamaton!

 • Murmeli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämähän oli jo odotettavissa. Olen jo aikasemmin kommentoinut, että Kataisen itsekkyydellä ei johdeta neuvotteluja ja näin kävi. Selvää on se, että puolueiden pitää ajaa myös omien äänestäjiensä tahtoa ja etuja, ei SDP voi lähteä rikkaiden puolustamiseen. Kataisen tahtohan on ollut ottaa lapsiperheiltä ja eläkeläisiltä ja tottakai noita vähempiosaisia pitää jonkun puolustaa ja t'ässä tapuksessa vasemmiston. Jyrki ei kestä paineita, sillä palaa hihat äkkiä ja silloin peli on menetetty. Ylimielisyys ja itsekkyys ei sovi johtamiseen. Neuvottelun johtajalla pitää olla diplomatian ja empatian taitoja. Jyrkillä on vielä paljon oppimista johtamisessa.

 • Qwerty

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Virkamieshallitus alkaa tuntua koko ajan paremmalta ja paremmalta vaihtoehdolta.

 • Pov

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt pitäis tehdä kuin jääkiekossa ja vaihtaa maalivahti jotta joukkue heräis.

  Haloo valmentaja!

 • Nyt riittää Katainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Urpilainen hallitusta muodostamaan! Kataista ei kukaan halua. Mies on liiaksi diktaattori ja johtaa samalla tyylillä kuin Valko-Venäjän johtaja.

 • Diktatuuriako?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Diktaattori JYRKI KATAINEN jyrää. Kokoomus vaihtaa neuvottellukumppania niinkauan että Kokoomuksen tavoitteet toteutuu ja heidän hallitusohjelma hyväksytään, tuleeko Kepu pelastamaan heitä.. eli onko kyse Gaddafin vai Berlusconin tyylistä viedä Suomiea Kreikan tielle. Fabtastista!

 • Hyvät poliitikot

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Huomauttaisin että tässä kaiken poliittisen pelailun ohessa pitäisi myös hoitaa kansan asioita vastuuntuntoisesti. 90-luvun lamassa työväenpuolueet jäivät suosiolla oppositioon ja antoivat porvarihallituksen hoitaa taloudenpidon. Ja porvarihallitus leikkasi Suomen lamaan: rahaa ei välttämättä säästetty kun budjetin kiristystoimenpiteet lamaannuttivat taloutta ja laskivat verotuloja yhä lisää. Suomi velkaantui varmaankin sen saman, mitä olisi velkaantunut elvyttävälläkin politiikalla, leikkaamalla se velka vain tuli sitä kautta että talous kuukahti ja työttömyys nousi lähes 20 prosenttiin. Se oli totaalinen katastrofi. Toistaako historia itseään?

  Oppositiosta ei voi hallituspolitiikkaan vaikuttaa. Sinne jääminen on helppo ratkaisu - liian helppo. Sinne jäävä pesee kätensä vastuunkannosta. Toivoisin että vielä voitaisiin selvittää myös muiden kuin kokoomusjohtoisen hallituksen mahdollisuuksia, jos kokoomuksen leikkausvoittoinen linja poikkeaa merkittävästi muiden eduskuntapuolueiden tahtotilasta.

 • Analysti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aika mielenkiintoisia kommentteja pääsee tänne läpi. Maahan pitäisi kommentoijien mielestä saada vasemmistohallitus. Ideassa on vain yksi paha vika; vasemmistolla on YHTEENSÄ vain 56 kansanedustajanpaikkaa 200:sta! Siis EI missään tapauksessa kansan valtakirjaa sellaisella hallituksella. Ja molemmat vasemmistopuolueet MENETTIVÄT paikkoja vaaleissa. Mitä demokratiaa se on jos he alkavat sanella ehtoja hallitusohjelmaan...

 • S

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aivan oikea veto Vasemmistoliitolta ja Demareilta. Voi kun muutkin älyäisivät jättää tuon Kataisen kyykyttäjäkoplan yksin kaikkinen tasaveroineen ja alv.in korotuksineen puolustamaan eliitin etuja.

 • Öky

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sossu on sossu vaikka voissa paistaisi. Eläköön oikeisto!

 • Vihreillä ei ole moraalia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vihreät ainakin on valmis kurittamaan pienituloisia, opiskelijoita ja köyhiä, koska haluaa jatkaa Kataisen kanssa.

 • Lounasseteli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä Ulla! Just näin.

  Uudet vaalit ja Persuille 30%.

  Ensin Soini Pääministeriksi ja sitten Pressaksi.

  Muuttuu ns.poliittinen ilmapiiri.

 • Itsensä hallitsija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei muutako kun uudet vaalit tai virkamieshallitus. Belgialaisilla menee ihan hyvin kun heillä ei ole Hallitusta lainkaan.

 • Poliittinen laama

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Heinäluoman taktiikka onnistui.

 • Jake

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On aivan oikein että Katainen "näytti ovea" SDP:lle ja Vesemmistoliitolle. Molemmat ovat käyttäytyneet niin kuin ne olisivat voittaneet vaalit. Molemmilta puolueilta puuttuu neuvotteluhalukkuus - sanelutaitoa heillä kyllä löytyy.

 • eläkeläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos kokomuus saa jatkaa hallitusneuvotteluja ja keskusta tulee mukaan niin silloin tämä kansan ääni on petetty!Eikö presidenntti vois puhaltaa pelin poikki ja valittais uusi hallituksen muodostaja.Jos siis entinen hallitus jatkaa niin minä en enää ikinä äänestä,koska kansan tahto on tuossa tapauksessa poljettu maan rakoon.

 • Äänestäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kataisen RÄIKEÄNvärinen hallituslaiva upposi heti saatamalaiturissa.

 • Jutta neuvottelijaksi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt tarvitaan myös kansan etua ajatteleva neuvottelija, joka voisi hyvin olla esim. Jutta Urpilainen.

 • Soini kehiin!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Soinille annettava nyt tilaisuus koota hallitus, niin kansan tahto muutokseen toteutuu. Emmekö kuitenkin elä demokratissa? Onhan se kummallista, jos vaalien suurimmalle voittajalle ei anneta palloa!

 • Mies meri-lapista

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikö se sille uusliberalisti-Kataiselle uppoa että köyhien kurmootukselle on kansa vaaleissa sanonut jyrkän EIn? Jos sama hallituspohja jatkaa niin se ei ole mitään muuta kuin demokratian halveeraamista eli hallitustunnustelija vaihtoon ja heti!

 • Simeoni

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Persut saivat viime vaaleissa 19 prosentin kannatuksen. 81 prosenttia äänestäjistä äänesti muita puolueita, joten voitaneen vetää sellainen johtopäätös, ettei 19 prosenttia ole "kansa".

 • Muutos nyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jutalle annettava nyt tilaisuus koota hallitus. Kansa tarvitsee sen etua ajattelevan hallituksen. Se saadaan parhaiten koottua, kun Kokoomus siirtyy oppositioon.

 • Ei enää Kataista!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Katainen on epäonnistunut! Siis ulos neuvotteluhommista1

 • Valoa tunneliin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pakkaahan Jyrki laukkuusi kokoomuksen paperit ja väisty suosiolla oppositioon. Tilalle takkia kääntämätön henkilö, joka toivon mukaan kuuntelee herkällä korvalla mitä kansalaiset todella haluavat ja toimii sen mukaan...

 • Valtakunnan etu vai Kataisen etu?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa vaaleissa äänesti selvän muutoksen puolesta. Eikö se mahdu Kataisen päähän vai miksi mies ei siirry sivuun ja anna jonkun toisen yrittää. Keskustan pyytäminen mukaan on ihan ajan haaskausta.

 • Karkuun demareista

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En voi enää sietää SDP:n nykyjohtoa, jonka viemänä koko puolueesta on tullut mitä kummallisin "ei saa mitään aikaa, paitsi kaaosta" puolue! Katsokaa ihmiset Urpilaisen ja Heinäluoman saldoa! Nyt on lähdettävä tästä puolueesta ja toivottava puoluejohdon vaihtumista tai puoluetta ei kohta enää ole.

  Onnittelut Kataiselle suoraselkäisestä päätöksestä.

 • Nej Katainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hus, Hus! Pois Katainen. Olemme todella kyllästyneet sinuun. Anna jo pallo ihmismäisesti ajattelevalle neuvottelijalle

 • tää tiedettiin!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eiköhän Tarja vois nyt vaan todeta, että Jyrkistä ei oo tähän!

 • mie

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Missähän vaiheessa RKP irtautuu hallitusneuvotteluista...

 • Veks59

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihmisiä kehoitetaan äänestämään, jotta voi vaikuttaa. Nukkuvien puolueeseen liittyviä uhkaillaan, ja kielletään sitten valittamasta. Mitenkään puoluetasolla politikoimatta kysyn vain, että onko tämän hallituksen muodostajat olleet vaaleissa kansan enemmistön tahto? Tosi demokratiaa, kun vähemmistö heivaa enemmistön...

  Eikö Kataisen pitäisi muodostaa Suomen hallitusta, eikä EU:n ?

 • AriSav

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voimia Katainen, sossut yrittää kammeta itsensä pääministeripeliin vaikka italialaisella lakolla. Koeta jaksaa, keskusta kyllä halukkaita hallitustyöhön. Persut on persuja ja pysyvät persuina, joten niistä ei apua oikeita asioita hoidettaessa

 • Kaduilla tuulee....

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Entinen Hallitus jatkakoon koska jotkut viihtyvät Opposition puolella parhaiten tietenkin nämä Pienpuolueet vahvistavat Hallitusta.

 • Pihkakoura

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Karkuun demareista" Älä hyvä toveri tee harkitsemattomia päätöksiä. Urpilainen ja Arhinmäki pitivät kiinni ennnen vaaleja luvatuista asioista meidän kansalaisten hyväsksi. Mistä suoraselkäisyydstä tätä "Käteistä" kiität? Siitäkö, että Sinulle lisää alvia arkielämään. Mieti hyvä toveri!

 • Äänten laskija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Katainen pois diktatoorimaisten otteidensa kanssa. Kansa äänesti muutoksen puolesta ja se muutos on tultava. Hyvä Jutta ja Paavo, vasemmiston kuuluu toimia yhdessä.

 • vaari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pahimmille änkyröille näytettiin ovea. Hyvä Jyrki!

 • Elviira- mamma

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tarjahan voi todeta ihan mitä vaan, mutta mitään päätösvaltaa hänellä ei tässä asiassa ole!

 • AriSav

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Persujen kannatus on todella alle 20% äänestäneistä jahuomattavasti vähemmän äänetysoikeuden omaavista, joten sopisi olla väittämättä 'kansan mielipiteistä' ellei joukossa ole monta sukunumeä Kansa. Soini poimii vakuuttavia sloganeita ja osa kuulijoista menee mukaan kuin hipit Woodstikissa.

  Toivottavasti maalaisjärki voittaa vaikken edusta keskustan maalaisia.

 • Tosiasiat esiin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Valtakunnan etu vai Kataisen etu?, tänään klo 21:48

  Kansa vaaleissa äänesti selvän muutoksen puolesta. Eikö se mahdu Kataisen päähän vai miksi mies ei siirry sivuun ja anna jonkun toisen yrittää. Keskustan pyytäminen mukaan on ihan ajan haaskausta."

  Osa kansasta kyllä oli siirtynyt PS:n äänestäjiksi, mutta suurin osa kansasta ei äänestänyt PS:sia. Ja jos puolue omin päin päättää mennä oppositioon, niin minkäs teet. Katainen kyllä hoitaa homman puoluejohtajista parhaiten, vaikka osa muista puolueista laittaakin kapuloita rattaisiin.

 • Matti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa on äänestänyt kokoomuksen suurimmaksi puolueeksi ja siten Kataisen johdolla jatketaan.

 • ihmisarvot ylös

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä on vuoden paras poliittinen uutinen. Joko lopulta saadaan Katainen pois peuhaamasta? Haliitus kokoonpanolla PS, SDP, Vasemmistoliitto ja KD on helppo, toimiva ja vaalien tulosta noudattava ratkaisu, jota olen kannattanut koko ajan siitä asti kun äänten laskenta oli vasta valmistumassa.

 • Poliittinen laama

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täällä olevat kommentit ovat kuin hallitusneuvotteluissa: kaikki huutaa omia etujaan. Tyhjänpäiväistä.

 • Pihkakoura

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kymmenen uutiset: Soini heittää läppää, ei mitään todella asiallista. Sitähän se persujen politiikan kulttuuri on. Letkautukset Arhinmäkeä kohtaan on osoitus siitä. Paavo Arhinmäki on vakavammin otettava poliitikko kuin yksikään persu, ei edes Soini.

 • KO

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jäämme nyt innolla odottamaan RKP ja Kristillisten kynnyskysymyksiä, voi olla että Katainen joutuu näyttään ovea niillekin. Ei kai nyt kristiiliset ainakaan halua jatkaa kansan kyykyttämistä? RKP:ltä se on kyllä tähän asti onnistunut.

 • oinevoine

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuosta "kansa tahtoo muutosta" huutelusta. n. 20% kansasta halusi muutosta äänestämällä persuja. 80 % pidättäytyy entisessä mallissa. Katainen piti päänsä. Vaalien aikana sanoi että kokoomuksen kynnyskysymys on ettei tuloveroja nosteta. Demareiden ja vasemmiston ajatukset kyllä tietää tuloverosta. Tehdään Suomesta maa jossa ei voi tai ei annakaan kannata menestyä.

  Kun Soinista tulee pääministeri menee vuosi ja suomalaiset ovat lakki kourassa ruinaamassa rahaa EU:lta...

 • Reilun kaupan banaani

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomus jää oppositoon ja sillä siisti.

 • epäilyttävää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tarvitseeko Katainen Kiviniemen porukkaa kaverikseen rahan jakoon esim. Kreikkaan.

 • Tarkkailija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaikkea sitä ehdotetaan: Eduskunnan räksyttäjä pääministeriksi! On syytä muistaa Urpilaise mokat mm, täysistuntojen puheissa varsinkin talousasioissa, ja muissakin. Todellisuudessahan Heinäluoma johtaakin puoluetta.

 • Ilmo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä Jyrki ! Vasurit ulos politiikasta. Lopultakin loppuu Suomessa Neuvostoliiton aika. Hyvinvointi kunniaan. Holhous ja päsmäröinti jääköön sinne mihin se kuuluu. Vasrien unelmiin.

 • Ilmo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jyrki teki sodanjälkeisen ajan miehekkäimmän ratkaisun. Muut kääntävät takkejaan mutta jyrki kaatuu saapppaat jalassa. Keskusta ja demarit... vellihousuja. Hyvä Suomi.

 • Valoa tunnelin päässä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikein tekivät SDP ja vasemmisto! Tämä on ainoa tie, millä päästään taas tästä korruptoituneesta järjestelmästä johtamaan tätä maata oikealle tielle. Muuallakin Euroopassa on nähtävissä sellaista henkeä, että lähdetään taas hakemaan eettisiä arvoja pelkän rahan arvostamisen sijaan. Kunahan tunnustelija vaihtuu, niin sille tielle lähdetään ja kansa on hengessä mukana. Ja vihreät mukaan tähän junaan, perussuomalaisia unohtamatta.

 • musta aíka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  eikö teidän pitänyt jutta jäädä hallitukseen, arhinmäkikö ei ole tajunnut että hän ja katainen ei tule vetämään yhtä köyttä on ollut vain ajan kysymys milloin.

  jos he olisivat kaikki yhtä mieltä mitä merkitystä eri puolueilla olisikaan mitä ihmettä vihreät soutaa ja huopaa joku kannanotto olisi hyvä olla pitävää että neuvottelut hajosivat kolmastoistaneuvottelupäivä vasta ei ole pelottavaa pikemminkin odotettua niin erinlaisilla pyrkimyksillä kuin oltiin liikkeellä.

 • Ilmo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vasemmiston itsemurhan jälkeen Suomeen jää kaksi puoluettä. Kokoomus- vetoinen oikeistolainen liberaalipuolue ja taantumuksellinen Nuiva.puolue, jonka johdosta taistelevat liitto-vasurit ja maalais-persut. Elikkä työläisten ja talonpoikain puolue. Huh huh. Bolseviikit.

 • Marko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomus pitäisi kyllä lakkauttaa kokonaan. Niin paljon pahaa tuo puolue on saanut aikaiseksi että ihmettelen miten semmoinen puolue voi yhteiskunnassa toimia. Rahaa lapataan vain rikkaille ja keski- sekä pientuloisten elämä menee yhä vain hankalammaksi. Toivon että Perussuomalaiset pääsevät muodostamaan hallitusta ja rikollisuutta kannattavat puolueet lakkautetaan.

 • pl

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Kansa vaaleissa äänesti selvän muutoksen puolesta. Eikö se mahdu Kataisen päähän vai miksi mies ei siirry sivuun ja anna jonkun toisen yrittää. Keskustan pyytäminen mukaan on ihan ajan haaskausta."

  Kokoomus on kuitenkin suurin puolue ja parlamentaarinen käytäntö on, että suurin puolue johtaa hallitusneuvottelut. Suuresti ihmetyttää tämä persujen vastuuttomuus osallistua neuvotteluun??? Taitaa olla syy, että Soini omassa diktaattorimaisessa ajattelussaan laskee, että ollaanpa kausi oppositiossa ja taas on helppo manipuloida "muotiäänestäjät" ja rosentit ropisee omaan laariin. Ollaan tosi keikkuvassa veneessä ja koski lähestyy.

  Herätkääpä ajattelemaan ja lopettakaa venkoilu.

 • ei hyvää päivää =/

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On erikoista -kristillisetkinkö haluaa noin kovasti sitä omaa audi-kyytiä..Junttahallituksessa? Pienen, köyhän ja sairaan ihmisen asialla -vai miten se oli? Nyt kelpaa eu.n vakaussopimukset ja alv.n korotukset, ynnä muut, kun saadaan omaa tärkeyttä nostettua - edes siellä vallasta taistelevassa PIENESSÄ piirissä. Siinä piirissä, jonka valtaa ei saatu äänestäjiltä - ei näillä ehdoilla?

  Sama kommetti vihreille - nyt katsellaan karvojen alta sitä nahkaa..

 • asiaa ajatellut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomus, perussuomalaiset ja keskusta hallitukseen. Perussuomalaiset voisivat olla vähän niin kuin kokoomuksen ja keskustan "oppisopimuskoulutuksessa".

 • pp

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tahdon Suomeen hallituksen joka oikeasti laittaisi asiat kuntoon. Kokoomus ei sitä osaa, SDP pelailee omia kuvioitaan kuten vanha juonikko ja pienet koettavat tässä ainutlaatuisessa tilanteessa päästä niin ylös kuin hento oksa kantaa. Tarvitaan siis vaalivoittajat pelastamaan tilanne.

 • Rohkasua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyva Katainen, olen puolellasi!!!

 • Kansanrintama

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt tarvitaan Suomeen kansanrintamahallitus SDP + KESK + VAS + VIHR + RKP torjumaan sekä kokomuksen ajamaa uusliberalistista tuloeroja ja köyhyyttä lisäävää politiikkaa että toisaalta persujen edustamaa suvaitsemattomuutta ja ulkomaalaisvihaa. Toivottavasti Tasavallan Presidentti puuttuu tilanteeseen mitä pikimmiten!

 • Ae

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa HALUSI ETTEI kriisi maita tueta(auteta), jokainenhan näkee, että SUOMESSA puu kasvaa.

 • jytky

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä Katainen. Minun puolestani voidaan jatkaa samalla chapluunalla kuin viimeiset 4 vuotta, paitsi että mukaan on otettava KD noiden paikkojen vuoksi.

  Jos saadaan aikaiseksi enemmistöhallitus, on se demokraattinen kaikissa tapauksissa. Onhan sillä suurinosa kansan äänestämistä kansanedustajista takanaan.

 • akor

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaikeita ja vastuullisia päätöksiä tarvitaan.

  Helppo livetä, kuten PS, SDP ja VAS tekivät.

  Hallituksen rungoksi Keskusta ja Kokoomus, arvot ja koko maan kehitys kohdalleen.

  Pääkaupunki=valtakunnan loinen ja elätti riviin.

 • nauppu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kunhan vielä kristillisetkin lähtevät/heitetään ulos neuvotteluista ja Kepu lähtee niihin mukaan, hallituksen tulevat muodostamaan ah niin tutut Kokoomus, Vihreät, Keskusta ja RKP! Mikä farssi!

 • Ilzor

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niin, ettäkö samanlainen porvarihallitus kun mitä edellinen oli... Mihin se jytky jäi?

 • ertola

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kepu voi nyt kyykyttää Kokoomusta.

 • Politiikka on ihmeellistä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hallitusneuvottelut tuntuvat jo huonolta pilalta. Vanha hallituspohja ei ainakaan voi jatkaa. Sille ovat suomalaiset antaneet selvän epäluottamuslauseen, eikä Suomen talous enää kestä kokoomuslaista velanottoa.

 • Hammurab

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  PS+Keskusta+SDP+KD. Thats it ja the end.

 • Diamondman

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onpahan teatteria, perjantaina Jyrki soittaa Jutalle ja tinkii alvista ja sitten taas ollaan sydänkäpysiä... Häviäjänä tietysti järkevä talouspolitiikka. Ja jo aikaisemminkin Kepusta vasemmalle siirtynyt Kokoomus liimautuu vihdoin aivan sossujen kylkeen.

  Nyt olisi tilausta uudelle, aidosti markkinataloutta kannattavalle oikeistopuolueelle. Joka ei myy periaatteitaan päästäkseen pääministerin pallille.

 • muutos heti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  eiköhän tää ole jo taputettu.

  jyrki käteisen temput ei vakuuta enää ku idiootteja.

  stubin ihmemaa oz onkuin keisarin uudet vaatteet.

  uudet vaalit, tai ainakin uusi hallitus ja heti.

  muuten alkaa torit olla täynnä, ja nyt ei juhlita.

 • näin se menee oikein

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä Katainen! Vasurit ei ole koskaan ymmärtäneet että menot pitää olla suhteessa tuloihin. Lupaamalla rahaa on helppo saada ääniä.. mutta pitää olla valmis myös kertomaan ikäviä asioita.. kokoomuksella on selkärankaa.

 • vk

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  tosi asia! yli puolet kansasta äänesti vanhan hallituksen puolesta.

 • tekojen aika

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ON se järkyttävää kun kokoomus on keskusta nynnyjen kanssa tuhonnut jo yhden sukupolven. Kansalaiset voidaanko me hyväksyä tämä .Porvareiden ansiosta on tullut törkeyren huippu suomeen .Koska on tälläisiä optioita jaettu kui porvarihallituksen aikana. Koska poliittinen tie on käyty rutosti loppuun on tekojen aika . Kansa ota valta huijareilta , ne eivät lopeta ennenkin me lopetamme kokoomus on tiensä päässä.

 • Järkiporvari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "tää tiedettiin!, eilen klo 21:51

  Eiköhän Tarja vois nyt vaan todeta, että Jyrkistä ei oo tähän!"

  Kyllä sen naamastakin näkee, että Jyrki yritti ja yritti. Turha siitä on syyllistää, jos edes vähän halusi pitää omistaankjin kiinni. Heinäluoma änkyröi omahyväisenä yrittäen ulosmitata kaiken uskoen, että Jyrki haluaa hinnalla millä hyvänsä pm:ksi. Näin, onneksi, demarit löysivät heille kuuluvan.

  Nyt Kepu lusikka kauniiseen käteen ja rakentamaan Suomea niin ollaan vähän paremmalla tolalla. Demarit ja Persut törkkkiköön toisiansa marginaalissa.

 • Epäilevä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Moni ymmärtäisi tappionsa, mutta meidän Jyrki se vaan yhä luulee olevansa kuningas....eihän hallitusneuvottelut voi mennä niin että yksi ainoa puolue sanelee miten mennään halusi kansa sitä tai ei, ja muistaakseni viime vaaleissa kävi selväksi ettei tuota linjaa haluttu. Mielestäni nyt ollaan aika lähellä sitä hetkeä kun suomessakin voisi kansa lähteä kadulle mikäli yhä vaalien jälkeen kok-kesk hallitus muodostetaan jopa ilman kansan antamaa valtakirjaa...Eiköhän perustuslakikin jo edellytä tunnustelijan vaihtoa!!!!

 • your mate

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomus ja keskusta sössivät aikansa. Vaikuttaa siltä, että kokoomuksesta ei ole hallituksen kokoajaksi. Liikaa ehtoja, liian vähän ääniä. Elämme potentiaalisesti levottomia aikoja, katsokaa Eurooppaan...Vaikka hallitus saataisiin kasaan, ei se kestäisi kuin muutaman kuukauden.

 • Juppix

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Katainen epäonnistui pahasti, meinaako hän heikolla hallituksella pyristellä vahvaa oppositiota vastaan kauankin? Epäilen että Soinille menee vielä puhelu...tai sit ei..

 • Sitä saa mitä tilaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vanha sanonta "Kepu pettää aina" saa nyt aivan uuden ulottuvuuden. Odotan mielenkiinnolla.

  "tää tiedettiin!, eilen klo 21:51": Tarjaa ei ole pyydetty ei pyydetä näihin neuvotteluihin. Sen ovat jo edelliset eduskunnat siunanneet, presidentillä ei ole osaa eikä arpaa sisäpolitiikassa.

 • Ossi63

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomus ehdottaa ALV:n nostoa, mikä on reaalitalouden leikkaus. Eli koko rahoituspohjan leikkaus ja siihen päälle vielä saksalaiset pankkituet. Finanssioligarkit juhlii, kotimaan markkinat tapetaan.

  Toivottavasti löytyy hallitukseen joku muu vaihtoehto kuin kokoomus.

 • kimmoo o-o-oo, ota meidät kyytiin o-oo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Talousryhmää johtanut Sasihan kertoi jo heti vaalien jälkeen, että vaalitulos ei tarkoita eikä voi tarkoittaa mitään muutosta kokoomuksen linjaan vaan he olivat jo aiemminkin oikeaa mieltä. Okei.

 • suoraselkä ja silleen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Karkuun demareista, eilen klo 21:49

  "En voi enää sietää SDP:n nykyjohtoa... Nyt on lähdettävä tästä puolueesta ja toivottava puoluejohdon vaihtumista tai puoluetta ei kohta enää ole.

  Onnittelut Kataiselle suoraselkäisestä päätöksestä."

  Noh noh, ei demareita noin paljoa tarvitse pelätä, jos ne ei ole lähimaillakaan itseä.

 • elmo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kohta loppuu Kokoomuksen valta. Hallitusta ei vain voi muodostaa vaaleissa selkeästi hävinneelle pohjalle. SDP, Vasemmistoliitto, Persut ja KD muodostakoon hallituksen, kuten vaaleissa kansa päätti. On vihdoin aika päästä porvareiden ikeestä ja lopettaa rikkaiden suosiminen ja köyhien kyykyttäminen. Lama on porvaripuolueille vain tekosyy oman agendansa ajamiseen. He ovat halunneet tuhota hyvinvointivaltion muutenkin.

 • Jake43

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  vasurit jouksee tutusti nurkkaan....jos eivät ota lusikkaa käteen SUOMI on Kreikan tiellä....tietysti velkaantuminen on pysäytyttevä...vaatii mitä vaatii...IMF:ää emme kai halua päättämään pallkojen ja eläkkeiden 20% leikkauksista....herätkää.....J

 • ei lapsillemme velkoja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomessa tarvitaan säästöjä,ettei meille tule Kreikan ja Portugalin tie.

 • Maalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On vaadittu muutosta. Muutos on se, että velkaantuminen täytyy pysäyttää, jotteei käy kuin etelä-Euroopan maille.

  Tätä muutosta Katainen haluaa. Se on myös kansan etu.

 • odottava

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt jos koskaan alkaa finaali, kisojen ylityomari Laaninen se on niin että jos kisan julistaa myös tulos on julistettava, vai alkaa ko mies jänistää,...???

 • Demari.Kepu, ja pikkupuolueet

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Soinin pitäisi nyt yrittäää muodostaa hallitus = demarit, keskusta, perussuomalaiset ja pikkupuolueet, Mutta se toimisi vain jos

  EU tukien äänestyksessä PS voisi olla erimieltä. joten tuskin Soini tälläista hallitusta haluaisi. Ainoaksi todelliseksi vaihtoehdoksi jää Demarit, kepu, ja pikkupuolueet.

 • Pelleiltä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Demarien vetämän show:n käsikirjoitus oli selvillä jo heti alussa : ajetaan Kataisen yritys karille ja Jutta-tyttö tilalle yrittämään.

 • rr

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täysin käsittämätön teko SDP:ltä. Puolueestahan on tulossa ihan mahdoton! Ei kelpaa edes suurten ja pahojen kapitalistiyritysten reipas veronkorotus! Vaan pitää edelleen kampittaa palkansaajaa ja tukea lisää työn vieroksuntaa!

 • Jo riittää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa on äänestänyt vaaleissa epäluottamuslauseen Vanhasen/Kiviniemen hallitukselle, joten nyt tulee kansan tahto ottaa huomioon. Ei enää kokoomus/keskusta/vihreät/rkp kokoonpanoa, KIITOS RIITTÄÄ!

 • HJS

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  jyrki boy sai mitä tilasi

 • 4-

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos urpilainen laitettaisiin neuvottelujen vetäjäksi, maassa olisi pian täysi kaaos. Eikö kukaan ole katsonut vaalitenttejä ja sitä asiavirhemäärää?

 • Yks kansalainen vaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onnittelut demareille. Kerrankin uskalsivat olla yhdessä rintamassa Vasemmistoliiton kanssa puolustamassa kansan etuja. Onnittelut Vasemmistoliitolle, että ei alistunut oikeiston saneluhallitukseen. Eihän se helpolta näytä. Vaalitulos näytti kansalaisten tyytymättömyyden harjoitettuun politiikkaan. Kun tuolla kentällä kuuntelee ihmisten kommentteja, niin köyhyyden ja kurjuuden lisäämistä ollaan vastustettu. Vaalivoittajankin kannattaisi ottaa lusikka kauniiseen kätöseen ja kaivaa ne asiat. mitä kansa tahtoi. Ei tahtonut rasismia, ei vähemmistöjen syrjintää, ei sisäsiittoista tuhoisaa "suomalaistamista" vaan hyvinvointia.

 • Yhteisymmärrys

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tätä maata johtaa hallitus, ei ay-liike, ei Ek. Joten Jutta Urpilaisen on aika näyttää kuka johtaa Sdptä, ei Heinäluoma eli ei käydä palkkaneuvotteluja. Kataiselle pitäisi myös olla selvää ettei Ek ei ole koko Suomen kansa. Tässä maassa tarvitaan teollisuutta, yrittäjiä, maanviljelijöitä,palkansaajia ja lisäksi täällä on myös pidettävä huolta työttömistä ja eläkeläisistä. Maata ei johdeta minkään puolueen diktatuurilla. Ja vielä Soinille koko Suomea ei pelasteta vain Eu-politiikalla eli Timo rukkaset käteen ja töihin.

 • vm56

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  SDP ja vasureitten pelin politiikkaa, hirvittääkö vastuunotto? Eihän se alviin voi neuvottelut kaatua. Jos alvia ois laskettu tai pidetty entisellään, niin oisitte kuitenkin hallituksessa olleet ensimmäisenä taloudellisesti heikompiosaisten kukkarolla. Kyllä Liisan listat vielä ovat kirkkaassa muistissa. Ei pitäs olla mitään uhoamisen tarvetta olitte kuitenkin vaalien hävijäjiä, takin käännössä olette melko mestareita. Keskustalla ei mitään tarvetta mennä suurena hävijänä hallitukseen, vaikka kuinka vastuuntunto painaa osallistumaan. Kyllä se on niin, että persut, sdp, kristill, vasurit ja ruotsalaiset saavata ottaa vastuun maan asioista.

 • ninjam

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä hyödyttää äänestää Suomessa kun Jyrki ja Stefan ovat ainoita jotka kantavat vastuunsa?

 • ei mitään tolkkua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onko presidentillä valtaa viheltää peli poikki? Jos ei ole, on menty takapakkia vallarajoittamisessa.

  Luulisi tyhmemmänkin tajuavan, että Katainen pysty tekemään hallitusta. Se nyt olisi kaiken huippu jos keskusta lähtisi hallitusneuvotteluihin. Se olisi takinkäännön supermaailmanmestaruus.

 • No jopas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen samaa mieltä nimim. Karkuun demareista kanssa. Kokoomuksella sentään on vielä järki tallella.

 • Historia on lahjomaton

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onpa melkoinen lauma katkeria ihmisiä kommentteineen. Kaikki työllisyyden ja

  yritteliäisyyden mahdollisuudet pitäisi Suomessa kaataa ja antaa "sossujen"

  ja "vassujen" mellastaa vapaasti niinkuin muutamissa pilottikunnissaan 60 vuot-

  ta sitten. Niissä meni todella huonosti.

 • Jo riittää - JYRKIPOIS!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mieluummin oppositiossa kuin porvarien käsikassarana. Jo riittää oikeistohallituksen kuristuspolitiikka vähävaraisia kohtaan!

  Raha ei riitä ruokaan, joka nousee joka tapauksessa ilmankin alvin nostoa = tasavero, joka kohdistuu nimenomaan köyhiin lapsiperheisiin ja eläkeläisiin. Lapsilisät verolle, koska ne katsotaan köyhemmille tuloiksi!

 • Inssi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ainoa oikea tapa ratkaista tämä ns. kriisi olisi ottaa ihan jokainen puolue hallitukseen. Silloin saatais oikeesti edustettua kaikkia kantoja. Jakauma oikeisto-vasemmisto ja liberaali-konservatiivi akseleilla on huomattavan tasainen.

  Toinen hyvä vaihtoehto olisi vähemmistö hallitus, jossa oppositiota täytyisi kuunnella tai hallitus sortuisi välikysymykseen.

  Siinä olisi pari kovaa vaihtoehtoa, jotka molemmat edustaisivat muutosta.

 • kesk hallitukseen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  PItäisi olla niin, ettei millään puolueella ole oikeutta ilmoittautua oppositioon eli kok, kesk, rkp, vihr, kd hallitus vaan kasaan.

 • wulkku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt vaan kiiruusti uusia vaaleja järkkäämään, niin näkee Katainen kannatuksensa nykyvaiheen.... ja tulisi samalla äänestys mm, lapsilisiin puuttumisesta!

 • kesäkuu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hienoa. Vasurien tippuminen on koko suomen eyu :P Vielä kun saataisiin kepu, rkp kd pois ja persut takaisin, niin alkaisi talous kukoistaa. Hm vaalit kyllä tarvitaan vielä että saadaan näillä enenmmistöhallitus..

 • Seurailija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti kepukin pysyisi vielä ulkona tästä, niin jäisi kokoomus puisto-osastojensa kanssa yksin.

 • Opetusneuvos

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikein hyvä näin. Maan taloudesta on kannettava vastuuta.

 • iltamikko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No niin.. nythän tästä oikein soppa saatiin aikaan. Kyllä ajat ovat demareissa muuttuneet. Ei hajuakaan Lippos Paavon sopuilupolitikasta.. Jospa demarit lähtevätkin nyt vetämään neuvotteluja ja ottavat aisaparikseen persut ja tilkkeeksi vasurit, ruottalaiset ja kristilliset. Elämme jännittäviä aikoja!

 • ulla

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Vaalit joudutaan varmaan pitämään uusiksi ja persut voittavat. Mutta enpä usko että mikään muuttuu senkään jälkeen.

 • Arvo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täysin arvattavissa suurta Savolaista teatteria Käteisen käsikirjoitus.

  Näin päästään jatkamaan sitä samaa tavallisen ihmisen kuristuspolitiikkaa Kepuleiden kanssa.

 • Jyrki poika

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomus teki historiaa nousemalla suurimmaksi ja nyt se tekee historiaa kun ei saa hallitusta aikaiseksi. Tässä se nyt nähdään että Suomen kaltainen työläisenemmistöinen maa ei voi olla oikeiston hallitsema. Eriarvoistuminen kasvaa. Rikkaat rikastuu, köyhät köyhtyy. Se on selkeä suunta ja näkyy politiikassakin. Rikkaat äänestävät, vähemmän rikkailla on mennyt usko koko yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

 • Pera

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Heh heh! Pitäiskö vähitellen vaihtaa hallituksen muodostajaa?

 • .

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  jospa kokoomus lätisi neuvotteluista

 • A2

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos kepu tulee uudelleen mukaan kuvioihin, niin mikään ei tule muuttumaan - korkeintaan takinkäännön MM-titteli. Kokoomus jyrää tahtonsa läpi ja keskusta tukee nöyrästi näitä päätöksiä. Samaten vihreät.

  Kokoomus pitää äänestäjänsä, kepu ja vihreät jatkavat alamäkeä. Ilmeisesti myös SDP menettää äänestäjiä, koska suuri osa kansasta luulee edelleenkin, että SDP on hallituspuolue ja vastuussa tehdyistä leikkauksista.

 • Tarkkailija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On ollut selvästi nähtävissä kuinka sdp vedättää hallitusneuvotteluja. Puolueen neuvottelijat ovat esiintyneet voittajan ottein, vaikka kaikissa Urpilaisen ajan vaaleissa on tullut tappiota, niin näissäkin vaaleissa. On järjestäelmllisesti yritetty unohtaa kuinka hyvin nykyinen hallitus sai maamme talouden ja työllisyyden nousuun vaikean laman jälkeen.

 • Voihan vitsi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Demareista ei ole hallitukseen silloin kun pitää kantaa vastuuta. Nousukaudella kyllä.

 • Rudolf

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hävinneiden hallitusta pitää vielä väkisin yrittää ennen luovuttamista. Ei tainnut meidän Jyrkistä tulla pääministeriä. Tule apuun Tarja!

 • Johannes

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onko SUOMESSA presidenttiä.

 • Jyrki jyrki, älä tyrki...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Loistavaa!!! Toivottavasti Kepu ei petä ja käännä takkia ja lähdekin hallitusneuvotteluihin. On jo korkea aika kokoomuksen antiRobinHood politiikalle laittaa piste.

  JyrkiBoy voi palata sitten asialle kun alkaa haituvat muuttumaan parraksi ja on tullut vähän elämän kokemusta lisää, ettei ole niin pahasti ulkomaan kekkeruusien vietävissä.

  Jos nyt saadaan hallitus aikaan, se ei ole kansan tahdon mukainen, vaan se on saatu aikaan yhden herran kunnian himon tyydyttämiseksi...

 • KOK + KESK

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Seuraava mahdollinen enemmistöön riittävä hallituspohja voisi näyttää tältä:

  Kok (44) + Kesk (35) + Vihr (10) + RKP (10) + KD (6) = 105 kansanedustajaa.

  Oppositioon tuossa kuviossa jäisivät SDP (42), perussuomalaiset (39) ja vasemmistoliitto (14), jolloin noiden kolmen yhteinen paikkaluku olisi 95.

  Mikäli Suomessa ajauduttaisiin uusiin vaaleihin, niin uusimman gallupin perusteella Kokoomus olisi edelleen suurin puolue ja Keskusta olisi menettänyt kannatustaan huhtikuun eduskuntavaaleihin verrattuna. Lisäksi perussuomalaiset olisivat ohittaneet demarit noissa uusimmissa mielipidemittauksissa. Nuo luvut voivat vaikuttaa ainakin siihen miten suuret halut eri puolueilla saattaisi olla ennenaikaisiin vaaleihin.

 • ESKO

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voi sanoa, ettei hymyilyllä hallitusta muodosteta. Hirvittävät rahan haalimiset yritysjohtajien ja muiden suurpankkimiesten palkkioihin ja optioihin painavat liikaa kun yhteistä talouspohjaa yritetään kansakunnalle sopia.

 • pienyrittäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tätä osattiin odottaa. Ei ole ehkä Kataisesta hallituksen muodostajaksi, vaikka miellyttävä ihminen onkin.

  Kukahan sen tehtävän saisi kunnialla suoritettua? Uutta toimintakykyistä hallitusta kaivattaisiin todella kipeästi.

  Onko tasavallan presidentillä valtaa nimittää tässä tilanteessa hallitustunnustelija? Tai eduskunnalla? Tai näillä kahdella instituutiolla yhdessä? Oikeusoppineet vastatkaahan jos tiedätte.

  Vaihdettavahan tunnustelijaa/hallituksen muodostajaa nyt joka tapauksessa olisi, mitä pikimmin sen parempi.

 • Nike

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jopas oli Jytky!

 • exkok

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomen kansa äänesti muutoksen puolesta. TULOS: samat vanhat ketkut Kok ja Kesk jatkaa...ja mikään ei muutu...

 • mopo keulii

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä se kokoomuksen olis pitänyt kävellä ulos ja niin se vielä lähteekin. Tässä vaiheessa se pitäisi jo tajuta Kataisen itsekin. Nyt jo 46.3 % vaalien äänisaaliista on kävellyt ulos kataisen hallitusneuvotteluista. On Kiviniemellä pokkaa, jos meinaa vielä ängetä itsensä tuonne näiden vaalien jälkeen.

 • Donec eres felix multos numerabis amicos!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onkohan nukkuvien puolue sittenkin oikeassa?

 • Pian ent.äänestäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaihtakaa jo Soini peräsimeen niin jo alkaa tapahtua hallitusen teko,eikö jo Jykä ole näyttönsä antanut nyt pitää vaihttaa jo tunnustelijaa, äänestäjät tahtoivat MUUTOSTA

 • Katinen siirtyköön nyt syrjään

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokkarit hävisi eniten Keskustan ohella vaaleissa, joten ulos vaan neuvotteluista, koska kokkareiden politiikka ei maistu kansalle!

 • Keke

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kohta jo kaikki muut rampannu ovista ja ikkunoista, olisko Kokoomuksen vuoro seuraavaksi lähteä? Muut kun tuntuvat noin suunnilleen samoilla linjoilla, eli hallitus niistä sitten...

 • Porsas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jyrkiltä loppuu leikkikaverit.

 • perusjannu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti kukaan ei ala hallitukseen Jyrki Käteisen kanss niin eiköhän se järki nouse jo vähäjärkisemmänki päähän että jotaki mätää tuossa Käteisen touhuissa.

  Kiero ku korkkiruuvi koko ukko. Pakkohan se on väistyä hiekkalaatikolta jos mukaan ei tule sinne Jyrki Käteisen kans leikkimään.

 • Atomi halkeaa ja vihreille hallitusovi aukeaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tukeeko Kristilliset kansan kahtiajakoa vai miksi he edelleen haluavat pysyä Kataisen porukoissa. Vihreitten mukanaolon taas ymmärtää sikäli, että he ovat siellä varmistamassa, että Suomeen saadaan se euroopan ennätys ydinvoimaa, jossa päätöksessä vihreät oli jo ed. hallituksessa mukana

 • idis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hommassa kävi näin, koska Katainen oli ainoa porukassa, joka tuntee ne realiteetit, joista väännettiin, parhaiten. Tietoisuus ja vastuu maan tulevaisuudesta painaa niin paljon ettei voi antaa hölmöilylle eli liialle ideologialle tilaa. Se on vastuullista toimintaa pitää Suomen edusta kiinni.

  Kovin on vaikeaa nykydemareilla antaa järjelle tilaa, kun on tartuttu lillukanvarsiin ja nahkurin orsia hamutaan.

 • Nopea päätös tarvitaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kataisen touhut on nähty ja huonoiksi havaittu. Nyt äkkiä uusi neuvottelija kuvioihin. Jutta tai Soini.

 • ak

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sitä saa mitä tilaa herrra katainen!!!

 • Porvari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tasapuolisuuden vuoksi yksi porvarillinenkin kommentti on paikallaan.

  Vastuullisuutta on taloudesta huolehtiminen. Jos on varaa, harrastetaan sitten jakopolitikointia.

  Muutahan vasemmisto ei osaakaan.

 • Eikö jo riitä köyhien kyykytys

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tarvitsemme maahan toimivan ja kestävän hallituksen ja se saadaan, kun demarit, persut, vassarit, RKP ja KD muodostavat hallituksen.

 • älytöntä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa ei olisi voinut selvemmin äänestää muutoksen puolesta!!! Ja silti hallituksessa istuvat samat naamat? En voi ymmärtää. Hetken jo uskoin, että äänestämällä voi vaikuttaa. Uskoni demokratiaan on rapisemassa, ja pahan kerran. Jyrki, politiikka on yhdessä sopimista, ei sanelemista!

 • Työtön

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On se hyvä että Demarit lähti niin ei voi oma tilanteenikaan huonontua, ainakaan paljoo.

 • Harmistunut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Totuus on se, ettei Kataisen johdolla ole mahdollista saada toimivaa hallitusta. Miksei miestä siirretä pikimmiten sivuun. Se on valtakunnan etu.

 • Jylppy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sanoin jo heti vaalien jälkeen " hallituksen muodostaa KOK, PS, KES, KD ja RKP".

 • Ossi63

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomus on yhteistyökyvytön puolue.

 • Elviira- mamma

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kummallista on pikemminkin se, että vaalien suurin voittaja loikkasi omasta tahdostaan suoraan oppositioon, jossa ei tarvitse kantaa vastuuta yhtään mistään!!!

 • Teuvo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa äänesti ja Ek ja Kms jatkavat samaa kyykytyspolitiikkaansa tuloksesta piittaamatta. Pitääkö kansan rynnätä kadulle, kuten muualla Euroopassa, saadakseen demokratian toimimaan. Tätäkö kansannousua porvarit hakevat?

 • Tuiteri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Porvari, tänään klo 21:39

  Tasapuolisuuden vuoksi yksi porvarillinenkin kommentti on paikallaan.

  Vastuullisuutta on taloudesta huolehtiminen. Jos on varaa, harrastetaan sitten jakopolitikointia. Muutahan vasemmisto ei osaakaan."

  Jaetaan kuitenkin mieluummin avun tarvitsijoille Suomessa kuin EU:n pankeille ja suursijoittajille! Se jos mikä on vastuullisuutta Suomen kansaa kohtaan.

 • TeollisuusDuunari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt Soinin vuoro yrittää

  Koska suurin puolue Kataisen johdolla on epäonnistunut, olisi loogista että

  Vaalivoittaja Soini yrittäisi seuraavaksi. Onnistui tai ei, jos ei niin sitten Jutta.

 • JasGo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nythän oli (käsittääkseni) kysymys kuka kulut maksaa. Katainen haluaa, että köyhät ja keskiluokka, eli verotulot otetaan alv:stä (tasavero). SDP ja Vasurit haluaa, että pääomatuloista ja progresiivisesti palkkatuloista eli rikkaat maksaa. Ei ole kysymys siitä onko varaa tai ei, vaan kuka maksaa.

  Kokoomuksen pitäisi käsittää, etteivät ole enää siinä asemassa että kykenevät sanelemaan säännöt

 • Herännyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Enpä ärsyttäisi kansaa enää yhtään enempää. Jokainen suomalainen, jolla on vähänkin kosketusta todelliseen elämään tässä maassa, tietää edellisen hallituksen todelliset saavutukset: elämisen kurjistuminen ja ihmisten eriarvoistuminen. Nyt tarvitaan politiikkaa, jossa aidosti huomioidaan myös vähempiosaiset. Nyt tarvitaan ymmärrystä ja sydäntä tavallista suomalaista kohtaan. Rahaa on, kunhan se käytetään oikein.

 • HD

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Keskusta tekisi nyt viisaasti jos jäisi oppositioon keräämään kannatusta ensi vaaleja varten.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä