Vaaliuutiset |

SDP: Keskustan ohjelma parempi kuin kokoomuksen

SDP suhtautuu nykyisen hallituskumppaninsa keskustan vaaliohjelmaan myönteisemmin kuin kokoomuksen ohjelmaan, jota SDP pilkkaa mainoskampanjaksi.

SDP:n poliittisen taustamuistion mukaan keskustan ohjelmassa on "selvästi kunnianhimoisempi ote kautta linjan" kuin mitä kokoomuksen ohjelmassa on.

Puolueen taustamuistiota on jaettu tämän viikon lopulla SDP:n puoluevirkailijoille, ministereille ja johtohenkilöille. YLE Uutiset on tutustunut muistioon, jossa keskusta asetetaan kokoomuksen edelle ennen muuta siksi, että keskusta on valmiimpi lipeämään veronalennuslupauksista, joihin SDP suhtautuu karsaasti.

Keskustan ja kokoomuksen vaaliohjelmia ruotivassa demarimuistiossa arvioidaan, että molemmat porvaripuolueet asettavat veronalennukset palveluiden lisärahoituksen edelle. Kilpailijoita arvostellaan ylimitoitetuista vaalilupauksista, joita kaikkia ei ole tarkoituskaan pitää.

SDP: Keskusta joustaa verolupauksistaan SDP:n mukaan keskustan suurta vaaliohjelmaa ei kuitenkaan ole alun alkaenkaan tarkoitus toteuttaa kokonaisuudessaan. Keskustan ohjelmateksti on muistion mukaan muotoiltu niin yleiseksi, että puolueen on mahdollista jättää täyttämättä etenkin lupaamiaan tuloveronalennuksia. SDP:n johtopäätös tästä on: keskustan ohjelma on parempi kuin kokoomuksen. Yleisellä tasolla keskustan ohjelmaa demarimuistiossa luonnehditaan "jakopolitiikaksi palveluiden kustannuksella". Tausta-aineistossa todetaan, että ohjelmaa tehdessään keskustalta on "mopo karannut käsistä". Kokoomusohjelmaa pidetään osana mainoskampanjaa

Kokoomuksen vaalilupauksia muistiossa arvostellaan etenkin siitä, että se painottaa valintatilanteessa veronkevennyksiä eikä sosiaalipalveluja.

Kokoomuksen vaalilupaukset perustuvat SDP:n mielestä täysin oletukseen, että veronalennukset automaattisesti lisäävät valtion verotuottoja. SDP on nykyisin tästä asiasta eri mieltä.

Demarimuistio pilkkaa kokoomuksen vaaliohjelmaa mainoskampanjan osaksi. Kokoomuksen ohjelmasta puuttuu poliittinen kokonaisnäkemys, SDP:ssä päätellään.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Ulkomaat

Kerry varoitti Venäjää taas uusista pakotteista

John Kerry

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä