Vaalit |

SDP:n ehdokkaaksi asetettu Lipponen: Kansa hylkää ääriasenteet

SDP:n puoluevaltuusto on asettanut entisen pääministerin Paavo Lipposen puolueen presidenttiehdokkaaksi. Lipposen vaaliteemat ovat kansainvälisyys, demokratia ja oikeudenmukaisuus. Lipponen nosti linjapuheessaan esiin myös viimeaikaisen arvokeskustelun. Hän muistutti, että kansan enemmistö hylkää kaikenlaiset ääriasenteet.

Video: Paavo Lipponen.
Video
SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen haluaa presidentille nykyistä aktiivisemman roolin Suomen Eurooppa-politiikassa. Entinen pääministeri ja puhemies nimitettiin tänään SDP:n presidenttiehdokkaaksi.

SDP:n puoluevaltuusto asetti Lipposen puolueen viralliseksi presidenttiehdokkaaksi lauantaiaamuna Helsingissä. Puoluevaltuuston kannanoton mukaan Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtaminen on onnistunut erinomaisesti edellisten sosiaalidemokraattisten presidenttien, Koiviston, Ahtisaaren ja Halosen, johdolla. Puoluevaltuuston mukaan Lipponen jatkaisi hyvin linjaa kansainvälisesti arvostettuna näkijänä ja tekijänä.

Myös Lipponen viittasi linjapuheessaan edeltäneisiin presidentteihin ja lupasi jatkaa heidän parhaita perinteitään.

- Presidentiltä vaaditaan aitoa kansainvälistä vaikutusvaltaa, tinkimätöntä uskoa demokratiaan ja rohkeutta johtaa arvokeskustelua avoimesti kansan edessä, Lipponen sanoi.

Arvokeskustelusta Lipponen nosti esiin viimeaikaisen huolestuttavana pitämänsä kehityksen. Hänen mukaansa vähemmistöihin kuuluvien kansalaisten huonoa kohtelua ei voida seurata passiivisina vierestä.

- Nyt on aika tehdä selväksi, että suomalaisten perusarvojen romuttumista ei voida hyväksyä. Kansalaisten ylivoimainen enemmistö hylkää kaikenlaiset ääriasenteet. Suomalaiset ovat maltillista väkeä, Lipponen totesi.

Lipponen kertoi pitävänsä presidentin osallistumista EU-politiikkaan luontevana asiana. Hän sanoi, että jos presidentillä on kokemusta ja näkemystä, siitä voi olla apua hallitukselle.

Lipposen valinta SDP:n presidenttiehdokkaaksi varmistui käytännössä jo puolueen syyskuun puolivälissä järjestämässä esivaalissa. Hän voitti vaalin selvin luvuin saaden 67 prosenttia äänistä. Apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen sai 22 prosenttia äänistä ja Ilkka Kantola 11 prosenttia äänistä.

Lipponen avasi lauantaina kampanjasivustonsa osoitteessa www.paavolipponen.fi.

Presidentinvaalit järjestetään ensi tammikuussa.

Kommentoi aihetta (160 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Ex-Persu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Jos hän tarkoittaa Perussuomalaisia, eivät he ole ääriaineksia, he ovat nykyään kansan äänitorvi, kuten vaaleissa nähtiin."

  Vaaleissa 80 prosenttia äänestäjistä äänesti muita kuin Persuja. Eivät Persut ole kansan ääni, sitä ovat kaikki puolueet yhdessä. Persuilla on kyllä varsin huolestuttavia äänenpainoja joissa he esiintyvät muka ainoana kansan äänenä, ilmeisesti he haluavat väittää näin siksi että eivät hyväksy minkäänlaisia omiaan maltillisempia mielipiteitä.

 • Kaima

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eli toisin sanoen Paavon kampanjan ainoa erottuva osa on perussuomalaisten vastustus... ainakin toistaiseksi. Eikö muka ole mitään omaa sanomaa jota voisi ajaa sen sijaan että yrittää ottaa pontta toisten haukkumisesta?

 • vallan kammarissa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipposen ikä ja ajattelun jähmeys on ilmiselvää. Toivottavasti ihmiset eivät valitse vanhusta missään tapauksessa presidentin virkaan. Kyllä Lipposen ahneuskin tiedetään. Kuka ne lasten taximatkat maksaakaan kouluun, häh. Ottakaahan selvää, Lipponen toimii diktaattorin elkein.

  Lipposen Stasikytkökset on saatava esiin, kuten myös T. Halosen.

 • Tollo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipposen on taisteltava tulella tulta vastaan, mikäli mielii voittaa Niinistön - eli rullaluistimet jalkaan, ja torille kuvauttamaan itseään vauvojen ja lasten keskelle. Näitä vaaleja ei enää vakavilla poliittisilla teemoilla voiteta.

 • Sari-62

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paavo Lipponen voisi edes hetkeksi lopettaa persujen mollaamisen. Eikö hän ymmärrä sitä, että hän vain lisää heidän kannatustaan.

 • Jaakko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Siinä Lipponen kyllä on oikeassa että kansainvälisyys on yksi tärkeimpiä tehtäviä mitä uudella presidentillä on ja mitä tämän tulee ajaa. Globaalissa maailmassa Suomen ainut keino pärjätä jatkossa on osata kommunikoida, toimia ja keskustella kaikenlaisten ihmisten kanssa. Kaiken väristen, uskontoisten ja maalaisten. Eikä niin että käperrytään eristyksiin tänne euroopan laidalle ja pelätään kaikkea ulkopuolista Perussuomalaisten tapaan.

 • tiku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ja minä kun luulen, että kansa nimenomaan tulee valitsemaan enemmän ääriasenteita. Nykyiset järjestelmät (politiikka, rahatalous etc.) eivät toimi, ja eivät tule enään sellaisina toimimaan koskaan. Ilmiö on myös globaali. Setiä jotka puhuvat "arvoasetelmista", ja edustavat jähmeintä politikkoperinnettä ei tulla näkemään enään Suomen presidentteinä. Uudet suuntaukset ottavat vallan, ja hyvä niin.

 • Kuppaaminen jatkuu vielä nahkurin orsilla..

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Muistakaa hyvät ihmiset vaaleissa että tämä mies ja Sauli Niinistö veivät Suomen EMU:un. Tilanteemme tuskin yhtään paranee jos maata johtaa jompikumpi näistä euromyönteisistä miehistä.

 • Voittomarginaali 0%

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa hylkää ääriasenteet, kuten SDP:n kasvojenpelastusoperaation. SDP ajoi Suomen ääriryhmäksi EU:ssa sisäpoliittisen uhkapelin vuoksi.

 • Ahti Karjalainen veti kaikkee kans

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paavole maistuu aina kaikki!

 • uusi aika

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa on hylännyt vain ja ainoastaa Lipposen nyt ja ainaisesti.

 • peruSSuomi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Nyt on aika tehdä selväksi, että suomalaisten perusarvojen romuttumista ei voida hyväksyä."

  Ihanko totta ? Nainko lipponen tuumaa ? Nimenomaan DEMARIT ovat murtaneet suomalaisia perusarvoja jo vuosikymmenia ... Ei tule paavo(i)sta pressaa. Se on Soini tai Niinisto - molempi parempi.

 • Punaista..

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näen aina punaista kun SDP:n ehdokas on esillä !

 • Ei toiselle kierrokselle asiaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipponen itse on demarien valinta presidenttiehdokkaaksi, mutta kansan valinta on joku ihan muu. Nyt loppuu tämä sosialistipresidenttien aika Suomessa. Eläköön, eläköön, eläköön.

 • Trollaus pois

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  SDP:n pitäisi nyt terästäytyä. Olisi jätettävä pois kaikkinainen negatiivisuus ja kaunaisuus. Ei pidä provosoitua kun provosoidaan. Jungner, Lipponen, Halonen, Tuomioja, malttakaahan nyt mielenne. Ottakaa mallia Mauno Koivistosta ja ajatelkaa miten hän toimisi jos olisi nyt ehdokkaana.

 • EEE

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eli Lipponen hylätään ensimmäisenä. Ääripään oikeistolainen. Ei mitään syytä äänestää.

 • uuci

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa hylkää Lipposen...

 • Patshuk

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa hylkää valehtelijat!

 • Tautologia on tautologia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Kansalaisten ylivoimainen enemmistö hylkää kaikenlaiset ääriasenteet. "

  Eikö ääriasenteet ole juuri siksi ääriasenteita, että ne evät ole enemmistön hyväksymiä? Kyseessä on tautologia ja Lipponen yrittää ratsastaa populismilla?

 • Perusnegatiivinen Paavo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipponen ei tule olemaan edes pressavaalin eniten ääniä saanut Paavo! Kuka tällaista omahyväistä urahtelijaa äänestää muut kuin demarit.

 • penseä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mielestäni Lipposen ääriliikettä muistuttava ruotsittaminen on myös ääriliikettä. Jos kansa antaa sille tukensa, niin se on tietty demokratiaa ja siten ok. Mutta ehkä nyt presididentinvaaleissa on mahdollista äänestää myös oikeasti oikeudenmukaisen Suomen puolesta, suomessa missä on ihan hyväksyttävää olla myös suomenkielinen.

 • Lipponen on petturi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Nyt on aika tehdä selväksi, että suomalaisten perusarvojen romuttumista ei voida hyväksyä. Kansalaisten ylivoimainen enemmistö hylkää kaikenlaiset ääriasenteet."

  Komission ja suomalaisten arvojen sovittaminen yhteen on mahdotonta, joten Lipponen joutuu nyt sitten luopumaan eurofanaattisuudestaan. Nämä äärieuroilijat ovat ajaneet Suomen sellaiseen henkiseen kriisiin, johon verrattuna kymmenet miljardit pelastuspaketteihin hukatut eurot ovat mitättömiä menetyksiä.

 • vahtija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  sanotaan vaikka näin. kun pressalta viedään kuitenkin valta ,niin on samantekevää kuka sitäkin virkaa hoitaa, jäljelle jää ns: sirkustirehtöörin homma.

  siihen hommaan kelpaa kaikki nuo nykyiset kandidaatit. mieluiten näkisin hommassa juuri lipposen. sen sijaan vaativampiin tehtäviin tai entisillä valtaoikeuksilla varustettuna Väyrynen olisi paras , ja varauksella Niinistö. niinistön heikkous on myötämielisyys naton suuntaan.ajatella voisi ehkä Soiniakin.

  loput hoitakoot muut teatterit sateenkaarineen.

 • oikeutta kansalle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kuka nyt tällaista pakkoruotsittaja-Paavoa äänestäisi, jonka arvomaailmaan ei mahdu muuta kuin Lipponen, Lipponen ja Lipponen jne.

 • hajuherne

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Demarit petttää aina. Lipposen pääministeriyden aikaan ajettiin voimakkaimmin alas vähäosaisten tukemista. Turhake tämä P. Lipponen on. Omaan pussiin pelaaja. Hän ei kykeenny ajamaan kokonaisvaltaista Suomen etua.

  Paavo joutaa museoon esimerkiksi huonosta ja vastuuttomasta vallankäytöstä.

 • AAkoo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä Paavo Lipponen tässä ehdokasjoukossa on selvästi vahvin ja Suomen historiaan jo tähänastisilla ansioillaan jäävä. Hän on myös persoona, joka uskaltaa urahtaa ja sanoa selkeän mielipiteen silloin, kun keskustelu on menossa perin yksipuoliseen suuntaan. Häntä tarvitaan edelleen jos ajattelemme maan etua. Mutta ei hänkään virheetön ole kun on monta vaikeaa tilannetta joutunut läpi käymään. Vaalikampanjasta tulee mielenkiintoinen, kun siellä on muitakin kokeneita nimiä. Lieneekö joukossa ketään muutakaan virheetöntä, kaikkien hyväksymää? Mutta virheistään voi oppia.

 • nää demarit on kyllä nyt nähty

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jotain toivoa työelämässäkin, missä demarit ja vasemmistoliitto ovat olleet ay-liikkeen kautta yksinvaltiaina päällepäsmäreinä. Mikään ei ole muuttunut, vaikka maailma ympärillä on toinen.

  No, nyt tulevat persut sinnekin ja puolueen kannatus senkun kasvaa vielä ties kuinka kauan.

 • Joo, joo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paavo ja oikeudenmukaisuus, hah. Putki-Paavo auttoi Venäjää lobbaamalla kaasuputken Suomen aluevesien läpi. Viro sentään piti päänsä.

 • duunari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Myönnettäöön, että Paavo on tehnyt virheitä, niin kuin me kaikki! Mutta jos nyt pitäisi tästä joukosta presidenttiä suomelle etsiä, niin en oikein löydä muita kuin Lipposen eurooppalaiset tiedot ja taidot. PARMAN KINKKU ON MAAILMAN PARASTA! Vai mitäs sanotte!

 • R.K

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Varma ja ehdoton ykkönen on Timo Soini. Paavo L. ja Paavo V. pitelevät niitä viimeisiä sijoja!

 • Paavo on ruotsalaisuuden asialla

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paavo on paraskin puhumaan tasa-arvosta. Mitä on tämä koko kansan pakkoruotsittaminen ja virkamiesruotsi, josta Paavo on mitalinsa saanut. Paavo ei ole kansaa kuunnellut , vaan on RKP:n kelkassa jotka ovaat saaneet lait laatia heille sopiviksi. Kansa kyllä kaiken huomaa.

 • ..o..

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kuka täysipäinen valitsisi presidentiksi henkilön joka vihaa suomea ja sen kansalaisia paitsi suruja, itse olen ainakin saanut tarpeekseni nykyisen arvopresidentimme muumimamman kaikenlaisten vähemmistöjen suhteettomasta suosimisesta.

  En vielä ole päättänyt ketä presidentiksi äänestän mutta lipponen se ei ole eikä soinikaan koska hänet haluan päätösvaltaisempaan paikkaan vaikka en hänestä erityisesti pidäkään, presidentiys on nykyään keulakuva ilman arvovaltaa mutta siinä hommassa pitää olla edes isänmaallinen.

 • elli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Trollaus pois" Mihinkä koira karvoistaan pääsee. Ei presidenttikisa ole mikään teatterinäytös, jos tarkoittaa sitä, että pitäisi ruveta näyttelemään muuta kuin sitä ideologiaa mihin on kasvatettu!

 • Klunki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipponen on käytettävissä olevista ehdokkaista ylivertainen. Maa tarvitsee presidentin; Lipposen.

 • Ex-demari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Kansan hylkää ääriasenteet."

  Lipponen on täysin oikeassa ja siksi hänestä ei tule koskaan Suomen presidenttiä. Köyhimmät suomalaiset lyötiin Lipposen pääministerikaudella armotta niin syvään kyykkyyn, ettei kaikki ole sieltä nouseet vieläkään.

 • Onko Paavo Lipponen terve?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Koska Paavo Lipponen on jo hyvin iäkäs (70 v), olisi uskottavampaa, jos hän esittäisi tuoreen lääkärintodistuksen terveydentilastaan, jossa on myös henkinen diagnoosi. Näin siksi, että hänen sanavalintansa ovat usein sellaisia, että tuntuu kuin hän olisi välillä muissa maailmoissa. Esim. ei kuulosta hyvältä, kun hän sanoo keskustelevansa Kiinan keisarin kanssa. Kaikkihan me tiedämme, että Kiinassa ei ole enää keisaria.

 • Nahkurin orsillako taas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ääriarvojahan se Lipponen juuri edustaa! EU-pankkieliitin pelastaminen on hänelle kaikki kaikessa siitä huolimatta, että maksajana ovat tavalliset suomalaiset. Myöskin ruotsinkieleen suomalaisten pakottaminen palvelee rikasta ruotsinkielistä eliittiä, että he saavat palvelut ruotsinkielellä vaikka osaisivatkin suomea. Eliitin menestystä Lipponen tälläkin alueella ajaa. Mies on myöskin henkeen ja vereen viemässä meitä Natoon, joka on sekin äärilinja, koska valtaosa suomalaisista karsastaa Naton hyökkäystoimia ympäri maailmaa. Kommentit Pekkarin tubeesta olivat aikoinaan äärimmäinen riman alitus.

 • Patric

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa ei voi hylätä ääriasenteita koska ei ole niitä koskaan omaksunutkaan.

 • erkki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti Lipponen pystyy saamaan Suomen läntiseen puolustusliittoon NATOon. Silloin tulee ääniä ropisten.

 • Vois katsoa peiliin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipponen on kuuluisa vihapuheistaan ja jo senvuoksi väärä henkilö puhumaan äärimielipiteistä.

 • Ei mene putkeen, Paavo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Putki-Paavo näyttää puhuvan totta.: Demarien kannatus laskee kuin lehmän häntä. Laskua avittaa vakuus-sankari Jutta , joka kerskuu hankkineensa urotyöllään miljoona euroa/neuvottelutunti rahaa Suomelle. Summa on 30v: kuluttua korkeintaan 0 e, kun leikkirahavakuudet vapautuu , miinusmerkkinen kun kulut lasketaan mukaan.

 • Äärimies jos kuka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipponenhan edustaa SDP:n äärilaitaa?

 • Jääkäri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipponen on ylivoimaisesti kokenein ja "rajojemme ulkopuolellakin"arvostetuin ehdokas presidentiksi Lipposen pääministeri aikana Suomi nostettiin suosta,niin se vain on,seuraajlle oli jättää valtion talouskin +merkkisenä,joudittiin tekemään kipeitä mutta oikeita toimenpiteitä.Paavo oli joissakin piireissä silloin kirosana,huono ilmakin oli Lipposen vika.Ahon ja Viinasen tekemät ratkaisut ajoivat silloin maamme konkurssin partaalle,onneksi Lipposesta oli pelastajaksi.Mamme tarvitsee kokeneen ja arvostetun Presidentin jolla on myöskin särmää,niin kuin Kekkosella aikoinaan,sillä erotuksella että valtaoikeudet on karsittu.

 • Kuluttaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihan nopeasti tänne ovat ehtineet nuo kaksi persutrollaajaa ja muut "exdemarit". Valittavana on joko avoin, hyvällä itsetunnolla varustettu, kansainvälinen, suvaitseva ja menestyvä Suomi tai vieraan- ja tulevaisuuden pelkoinen, sisäänpäinkäpertynyt ja näivettyvä Itäperä-Suomi. Lipponen on kansainvälinen ja osaava. Valtiomies Lipponen presidentiksi.

 • opri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On siinä yks Kiinan keisari tuo P. Lipponen. Väyrynen sentään on mies ja Sauli Niinistö vasta mies onkin.

  P. Lipponen on jotenkin aivan ufo puheissaan, yrittää puhua metaforien ja vertauskuvien kautta mutta lipponen on vähä myöhässä kaikessa. Sellaista se on vanhuus ja ikä korreloi kuulkaas älyn ja hoksottimien kanssa.

 • Äänestäjä, joka ei oikein tiedä ketä äänestäisi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vastuun kantamista vaaditaan ja osa poliitikoista sitä toitottaa. Mutta kaikkihan me tiedämme mitä on poliittinen vastuu. Ei mitään.

 • Räsänen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ensin avoin kommentti tuosta kampanjatunnuksesta. Näyttää synkältä. Nahkurin orret?

  Sitten parit kansanomaiset huomiot.

  "Myös Lipponen viittasi linjapuheessaan edeltäneisiin presidentteihin ja lupasi jatkaa heidän parhaita perinteitään.

  - Presidentiltä vaaditaan aitoa kansainvälistä vaikutusvaltaa, tinkimätöntä uskoa demokratiaan ja rohkeutta johtaa arvokeskustelua avoimesti kansan edessä, Lipponen sanoi. "

  Tätä pitää jo kysyä avoimesti internetnatsionaalilta:

  Koiviston konklaavi

  Suomen ihmisoikeustilanne

  korporatismi

  Toivottavasti Hänen ylhäisyytensä tietää, mistä kaikesta Hän nyt oikein puhuu. Ja luottamus Häneenkin voi parantua vain, jos Hän asettautuu kollegojensa kanssa useasti tavan kansalaisten vapaasti tenttavaksi turuilla ja toreilla. Kameroiden läsnäollessa.

 • Salailukin on ääriasenne

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos Lipponen pääsee presidentiksi, niin Tiitisen lista pysyy salassa koko sen presidenttikauden?

 • bb

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomen paras mies.

 • Muistamattomuus yleistä päättäjillä'

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Presidenttiehdokkaille jokin järkevä ikäraja. Ei tarvita enää lisää päättäjiä, jotka selittää joka tilanteessa, että eivät muista lähimmän vuoden säteellä yhtään mitään ja välttävät näin vastuun tekemisistään.

 • yhteis- vai erillisyhteiskunta ?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paavon uusin julkaistus tuntuu olevan aivaan omaa luokkaansa kansan verbaalisten taitojen esilletuojana. Täytyy oikein ihailla. Mutta asiaan.. pienituloisten suuri väestönosa ei voi noin vain ohittaa sitä, että kaiken aikaa vähenevä ostovoima näivettää todellakin monen ihmisen elämää. Energiaverot, etuoikeutettujen "ruhtinaalliset" palkankorotukset, sekä kataisen porukan suurituloisille junailemat verovähennykset eivät sopua rakenna.

 • Ihmettelen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipponen järjesti rahakkaiden putkihommiensa kautta Venäjän laivaston vartioimaan Suomen aluevesiä. Tällaisestako nyt sitten presidentti?

 • kansalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä kansa muistaa Lipposen nahkurinorret 90-luvulta. Lipponen kyllä osasi jakaa köyhät ja rikkaat. Hänen pääminsteri aikana jakautuminen alkoi. Tuli YT-laki, johtajien palkitsemiset ja jne...

 • iku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipponen on nyt terve ja hyvävoimainen mies. Kuitenkin on ikää jo sen verran, että voi käydä kuin Kekkoselle. Terveys heikkeni ja mitä sitten? Lähiympäristöstä ilmaantui vallananastajia, jotka ryhtyivät käyttämään valtaa omanaan.

 • Jöös

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Kansa ei voi hylätä ääriasenteita koska ei ole niitä koskaan omaksunutkaan."

  Hyvä niin. Myös tarjolla olevia ja vallitsemaan pyrkiviä asenteita voi muuten silti hylätä, vaikkei olisi niitä koskaan omaksunutkaan. Toimivia radikaaleja asenteita on hyvin vähän. Myöskään ideologiaksi asti viety porvarillinen "kohtuus" ei kuitenkaan ole sellainen.

  Tämä otsikko nyt oli taas varmaan se lause Lipposen puheista, josta toimitus on halunnut tehdä otsikon. Arvaahan sen, että sellainen kerää innokkaimmat suvaitsevaisuuden ja ihmisten erilaisuuden vastustajat kuin kärpäset kasaan surisemaan (en viittaa tällä sinuun, jota siteerasin, vaan yleinen huomio vain).

 • occupy eteläranta 10

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "SDP:n ehdokkaaksi asetettu Lipponen: Kansa hylkää ääriasenteet"

  onko kyseesä käsky vai kehotus...alamaisille

  Tässä tapauksessa "ääriasenteet" tarkoittavat kaikkia kansan omia mielipiteitä joita ei ole ylhäältä annettu

 • ei kiitos kumpaakaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei kiitos kumpaakaan eliitin ehdokkaista !!!

  Kumpikin olivat EMU-miehiä , Niinistö, luihu pankkiiri ja Lipponen, öykkäri-isäntämies....

  Liittovaltio kangastaa siellä....

 • Lipponen jäähylle.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipponen pahin mahdollinen ehdokas, oikein köyhän kansan kiusaaja.

 • Karhu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ex-pääministeri on aivan oikeassa, että äärivelkaantuminen ja äärivelkaannuttaminen on saatava kuriin. Nykyinen hallitus kirjoittaa vekseleitä tulevien sukupolvien puolesta. Onko kyseinen ehdokas tämän politiikan takuumies?

  Suomen tarvitaan presidentti, joka ei jaa kansalaistensa loppuakin varallisuutta, pitkin Brysselin kadunvarsia, vaikkei maatamme kehuttaisikaan!!!

 • qwre

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa hylkää ääriasenteet ja Lipposen joka niitä edustaa. Paa vo £ipponen on Ultraliberaalin äärioikeistolaisen kapitalismin edustaja jonka tehtävä on viedä Suomi syvemmälle pimeyden ytimeen.

 • Laama

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Demareissa ei ole mitään eroa DDR:n aikaiseen poliittiseen eliittiin. Valtion paikat täytetään sulle mulle politiikalla. He elävät omaa maailmaansa, levittäen omaa mennyttä aatettaan. Ja tätä tehdään vastoin demokratian tahtoa.

  Ne ketkä heitä äänestää on ihmisiä, jotka haluavat ylhäältä päin heille kerrottavan mitä saa sanoa ja tehdä. Tällöin he tuntevat olonsa turvalliseksi. Ehei kiitos.

 • Laiska

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kun lukee näitä kommentteja, niin on pakko todeta, että kyllä Lipponen on ahkera mies kun se on saanut näin paljon aikaiseksi. Haluaisin nähdä myös Soinin ansioluettelon, että osaisin päättää kumpaa äänestän.

 • Futura Light Italic

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Haavisto on ainoa tulevaisuuteen katsova ja näkevä presidenttiehdokas.

  On irvokasta, jos suomamaiset äänestävät presidentiksi henkilön, jonka lasinen ja visioton katse on menneessä (Niinistö,Lipponen, Soini, Väyrynen).

  He ovat Lenin-museoon joutavia papparaisia.

 • Hammurab

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Enemmistön oikeuksia saa kyllä polkea, perustuslakia polkeva aselaki runnottiin puoluekurilla läpi. Eikä tämä koske pelkästään SDP:tä. Vanhat puolueet ovat pelkkiä populistisia totuuksia laukovia vitsejä.

 • kansalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En kyllä asenteitani ja mielipiteitäni muuta miksikään, olkoon tai sanokoot Lipponen mitä hyvänsä.

  En kyllä häntä aio myöskään äänestää.

 • jepulis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Herra Lipponen, sanotte kansan hylkäävän ääriajatukset. Tarkoitatteko, että kansaa hylkää myös teidät, koska olette äärimmäinen EU-myötäilijä?

 • Ammattilainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipposen kampanjalogo on kuvaava. Pysähtynyt. Enää se pelkästään puhaltaa ilmaa ylös ja alas. Sekään ei liiku eteenpäin.

 • Murkku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Veikkaan, että joitakin ärsyttää Lipposessa juuri tuo vähemmistöjen puolustaminen. Sen voi katsoa olevan ristiriidassa hänen ukkoylijumala-imagonsa kanssa. Suomella on Lipposessa suvaitsevainen, mutta samalla voimakastahtoinen presidenttiehdokas. Haavisto ja Biaudet ovat samaa maata, mutta paljon kesympiä. Niinistöstä taas ei ole lähtenyt inahdustakaan tässä aiheessa, vaikka hän kuuluu kokoomuksen liberaalisiipeen.

 • suomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  töppösestä ei tule koskaan presitenttiä suomeen.

 • pope

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä 70.v on liian vanha pressaksi pitäs Paavon se itsekin tajuta.Ei nää sossujen valitsiatkaan taida kovin fiksua sakkia olla.

 • Soinin puolesta.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Soini on 100% parempi ehdokas kuin Lipponen, ainakin oikeudenmukaisin. Kansa luottaa Soiniin.

 • työläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ääriasenteet vihdoikin alkavat myös täällä suomessa,ja niihin ovat syynä nämä ääliö politiikot jotka ovat täysin syrjääntyneet tavallisesta veron maksajista eli suomalaisista köyhistä ihmisistä.!!!

 • Jussi83

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansainvälisyys, demokratia ja oikeudenmukaisuus? Melkein nukahdin lukiessani nuo sanat, ei taida ukko päästä kakkoskierrokselle.

 • vanhus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  paavo,olemme tasan samanikäisiä, joten kaikkea on nähty. sinä olet ollut vaikuttaja , ja vallassa, minä äänestäjä ja sairaanhoitaja. miksi kuvittelet presidenttinä pystyväsi vaikuttamaan epäoikeudenmukaisuuteen, kun tosi vaikutusvaltaisissa valtaviroissa on mennyt ihan pieleen. muuten tasoissa ollaan, en minäkään, vaikka olen aina äänestänyt , vaikuttanut, ole koskaan saavuttant tavoitteitani.

 • kale

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokenut ja ennen kaikkea turvallinen ehdokas ketä voi äänestää kuka vaan taloudellisesta asemasta huolimatta.

 • Au pair

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  KIinassakin oli neljän kopla.

  Seuraava presidentti on 4. elossa oleva presidentti.

  Älkää nyt hassutelko, että kaikki olisivat demareita.

  Ahtisaari takaisin presidentiksi puolueiden ulkopuolelta!

 • voi paavoparka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipponen on yksi ääriasenteellinen jonka kansa hylkää takuuvarmasti.

 • valtiomies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Te, jotka valitatte "EU-kurjuutta": oletteko niin nuoria vai niin vanhoja ja huonomuistisia, että 90-luvun alun lama ei käväise mielessäkään? Konkurssiaalto, pankkikriisi, ihmisten ylivelkaantuminen, ennätystyöttömyys, lainankorot 16-17 prosentissa...EU:n aikana kaikki tällainen on pysynyt aisoissa. Tämänhetkinen tilanne ei ole yhtään mitään em. lama-aikaan verrattuna. EU:hun liittyminen oli Suomen kannalta ainoa oikea ratkaisu. Lipposella on tavattoman vahva kansainvälinen suhdeverkosto, ja hän nauttii luottamusta. Hän on harvoja valtiomiestason henkilöitä Suomessa. Presidentti on kansainvälinen toimija. Eihän hänellä ole sisäpolitiikassa enää minkäänlaista valtaa. Kekkosen aikoja haikailevat muistakoot, että se juna meni jo. Toivon vaalionnea Lipposelle.

 • Mats Von Silavander

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Lipposen vaaliteemat ovat kansainvälisyys,"

  -Niin kuin tämä Halosen Palestiinaseikkailu.

  " demokratia "

  - Niinkuin Lipposen uskonnonopettajan sanallinen ja fyysinen uhkailu?

  "ja oikeudenmukaisuus."

  - Niinkuin Ahrisaaren Sosiluoto jahti?

  Kyllä SDP:n politiikkaa ja sanomisia uskovat kaikki (jotka eivät lue blogeja)

 • Reaalivakuus,ei Lipponen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Me suomalaiset emme tarvitse sinua Paavo Presidentiksi,matka emuun johti Suomen talouskurjuuteen. Muistanmme aina kuinka veit perustuslaista välittämättä kansalta kysymättä Suomen emuun ja euun ytimeen joka nyt voidaan todeta tunkioksi. Ruotsi , Tanska, Norja ,voivat hyvin, muista aina että Gjöran Pärsson on todellinen valtiomies ja oman maansa puolustaja. ääriaines ei sovi presidentiksi ja siihen luokkan kuuluu Paavo Lipponen.

 • epä-ääri-ihminen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nii-in, kansa tosiaan hylkää ääriasenteet. Muun muassa sellaisen, että suomalaisten verotuksen kiristys ja palkankorotusten nollalinja olisi välttämätöntä jotta voisimme lahjoittaa ne samat rahat Etelä-Euroopan maiden törsättäväksi, olisi absoluuttinen ja väistämätön välttämättömyys maailman pelastamiseksi.

 • Matti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taitaisi tulla uusi lautaskiista Eurooppaneuvoston kokouksiin osallistujista, mikä jo ratkaistiin, jos Paavo Lipposesta tulisi tasavallan presidentti.:

  "Lipponen kertoi pitävänsä presidentin osallistumista EU-politiikkaan luontevana asiana. "

  Ei presidentti ole pääministeri, vaikka olisikin kokenut EU - asioissa. Keskustellahan aina voi ja pitääkin, mutta hallitus niitä EU - asioita hoitaa. Presidentti seurailee sivusta.

 • Hölökyn kölökyn.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No sitten kansan on toimittava niinkuin toveri Lipponen määrää.

  Näinhän se on mennyt perinteisesti vasemmistolaisessa "demokratiassa".

 • aikansa kutakin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jäisit jo Paavo ansaitulle eläkkeelle. Kun sinua kuuntelee ja katselee, on kuin tulisi henkäys hautojen takaa. Ajatukset ja asenteet eivät ole tältä vuosituhannelta.

 • kiri alkoi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa hylkää mutta ensin piti kansa hylätä niinhän se menee.Ääriainekset mitä ne on,ovatko ne Nato kannattajia,Venäjällä peloittelevia vai kuuluvatko he johonkin marginaali ryhmään,poliittinen eliittikö on tälläinen vähemmistö joka hallitsee enemmistöä.

 • Oikeudenmukainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansainvälisyys, demokratia ja oikeudenmukaisuus. Hyvät ihmiset mitä muuta te haluatte? Kommentointisivusto on täynnä haukkumista, vihaa, parjaamista, halveksuntaa, vastakkainasetteluja, näköalattomuutta, hajottamista jne. Tällaistako soppaa te haluatte syödä? Kertokaa minulle mitä hyötyä kielteisistä ja ala-arvoisista asenteista voi olla meille kaikille?

 • neljäsE

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  vaikka duunari olenkin olen hylännyt demarit jotka palvelevat vain demariedustajien etuja ja nauravat tyhmille äänestäjille ottaen miljardeja lisää velkaa päällemme ja yrittävät uskotella että 0.8 miljardia vakuutena olisi täys vakuus.en ole niin tyhmä että en ottaisi asioista selvää itsekin ja jätän viralliset valheet huomiotta.se että arvostaa suomalaisuutta eikä lähiöiden epämääräisiä slummeja epämääräisine asukkaineen ei ole vihaa vaan totta.

 • hki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sivistynyt ihminen ei mene henkilökohtaisuuksiin kuten Lipponen meni Pekkarista tölviessään,suomi ei ansaitse moukkaa presidentiksi!

 • Lipponen edustaa äärifederalismia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipposta varmasti kiukuttaa EU:n ja varsinkin yhteisvaluutta euron nykyinen rappiotila.

  Muistaakseni Lipponen sanoi joskus, että häntä kiinnostavat EU:n suurten linjojen konsultointi.

  Vaikutusvaltaisen konsultin olisi kuulunut esittää voimakasta kritiikkiä siitä, että EU- ja euromaat eivät ole noudattaneet itse ratifioimiaan sääntöjä. Seuraukset ovat kaikkien nähtävillä.

  Lipponen ei ole Suomen kansan demokratian ja kansanvallan asialla, koska hän ajaa syvempää EU-maiden integraatiokehitystä eli askelia liittovaltion suuntaan. Jo nykyinen EU-päätöksenteko eurokriisin hoidossa osoittaa kuinka epädemokraattinen EU on.

  Lipposen kannattama syvenevä EU-integraatio on epädemokraattisuuden äärimmäinen ilmentymä, missä EU-eliittinä itseään pitävien ryhmäkuri ratkaisee, ei kansanvalta ja demokratia.

  En äänestä Lipposta.

 • Pena

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä Paavo Lipponen on oikeassa: Aamulehti on sitoutunut vain kokoomuksen äänenkannattajaksi, eli toisin sanoen Aamulehti ei ole kaikille avoin sitoutumaton lehti.

 • Divisioona

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  kun Lipponen on ehdokkaana tulen ja äänestän VARMASTI Soinia .Mooses oli jo edesmenneelle veteraanille vastenmielinen henkilö.

 • huono vaihtoehto

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei tuollaista moukkaa presidentiksi! Mieheltä puuttuu diplomaattisuus ihan tyystin..

  Tuollaisella sanelupolitiikalla ei pärjätä missään!

 • pere

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Johdetaanko aamulehteä " pimeyden ytimestä", niinkuin Lipponen on sanonut. Mitä sanoo tamperelaiset, minä ainakin koen sen loukkaavana.

 • Toreador

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipponen on kuin raivo härkä, joka odottaa Niinistön armonpistoa.

 • So what?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vihdoinkin Lipposta käsittelevä juttu jota voi kommentoida. Ja sen huomaa kommenttien määrästä ja yleissävstä. En haluaisi sanoa mitään pahaa ja negatiivista, mutta toivon että totuus tulee julki ja ihmiset ymmärtävät äänestää oikein. Muistakaa kaikki että rehellisyys maan perii ja kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Lipponen puhuu vähemmistöistä, mutta ketä hän tarkoittaa? Ainakin itsensä hän tuntuu lukevan suomenruotsalaisiin(?). Entä minkälaista politiikkaa hän on aikaisemmin todellisuudessa hoitanut, kysyttäessä hän vastaa "So what" ?

 • pilpo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Milloinka se Lipponen on osoittanut oikeudenmukaisuutta ja kansainvälisyyskin taitaa jäädä vain Suomen EU;hun liitymiseen sekä Nordstreamiin (eli yht.työhön Putinin "demokraattisesti valittu pressa"

  kanssa) Minusta Lipponen on varsinainen ääriainesten edustaja

  nostamalla vihamiehiään ja vastustajieen "nahkurin orsille" eivät ole sivistyneen miehen puheita palatkoon kotiseudulleen ja ottakoon Soinin joukoista Hakkaraisen kaverikseen.

 • Jos Lipponen saisi valita

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos Lipposen olisi pakko valita kansanäänestys EVM:stä tai pohjoiskorean mallin mukainen suuren johtajan vision mukainen kurinalainen päätös, niin Lipponen luonteelleen uskollisena valitsisi jälkimmäisen.

 • äärimmäinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikös tässä nyt ole vihapuhetta ääriasenteita vastaan?

 • Äänestäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onko Paavolta ideat lopussa? Mitkä ovat ne ääriainekset, joita Lipponen tarkoittaa? Jos hän tarkoittaa Perussuomalaisia, eivät he ole ääriaineksia, he ovat nykyään kansan äänitorvi, kuten vaaleissa nähtiin. Peitellysti taitaakin olla kyse siitä, että demarit kokee uhaksi sen, että Perussuomalaiset ovat saaneet kannatusta SDP:n kustannuksella. Jos Paavon ielestä kansa on äänestänyt väärin vaaleissa, hänen tulee sanoa se ääneen eikä pietellä pettymystä ääriaineksista puhumalla.

 • kyllä on kirjoitusten taso surkea

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eniten täällä näkyy niinkuin kaikilla keskustelupalstoilla nämä"matalaotsaiset"möykkääjät äänessä,aika surkean kuvan saa suomalaisuudesta jos näiden sepustuksien perusteella pitäisi jonkinlainen arvio tehdä kansan henkisestä tasosta,mutta uskon että ne ovat suurelta osin aina niitä samoja alle 100 älykkyysosamäärän haltioita joka nimimerkin sujassa mölyävät

 • Jaagobbi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paavosta ei voi ikinä tulla koko kansan presidenttiä, vihaa keskustalaisia ja perussuomalaisia. Muistan vanhan haastattelun, joka on nähtävissä myös YLE areenalla, jossa Lipponen kertoi haluavansa suomesta sosialistisen valtion. Että semmonen Paavo.

 • Ingenjäärä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikä SDP:tä ja sen ehdokkaita vaivaa! Täydellinen linjattomuus ja populismin kähmintä on kiinnittynyt puolueeseen, jonka kärkipoliitikot heittelevät sammakoiden sammakoita melkein joka päivä. Hyvin kummallinen strategia, joka mättää, mikä ei kuitenkaan näytä aukenevan puoluejohdon silmiin? On siis päätetty jatkaa vastustuksesta huolimatta Jutan linjalla ja uskotaan johonkin merkilliseen käännökseen jossain vaiheessa?

  Paavonkaan ei parane puhua ääriaineksista itsensä ollessa kimpaantuvinta ihmissorttia jo muiden puolueiden edustajiakin kohtaan. Vihapuhetta liippavaa Jäätteenmäen mollaamista etc. Poliitikko, joka ei kestä itseensä kohdistuvaa kritiikkiä, ei voi olla presidentti maassa, jossa on sananvapaus. Lipposelle sananvapaus avautuu ilmeisen rajoitetulla tavalla. Paavo on aina oikeassa, omasta mielestään, piste. Niin Väyrynenkin. Paavoja kaikki tyynni.

 • Työeläkeläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oliko se demokraattista, että Lipposen aikana tuli eläkkeisiin taitettu indeksi, jota ei ole kojattu vieläkään! Olen Lipposelle katkera, kun kävi pienten työeläkkeiden kimppuun, kun samaan aikaan valtion yhtiöiden johtajalle alettiin maksaa ökypalkkoja ja optioita ja hallintoneuvostot olivat ja ovat kai vieläkin puoluepolitiikkojen rahastusautomaatteja!

 • Heka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  K.A.Fagerholmia ja Timo Turjan Hesarin kirjoitusta lainaten ja päivittäen: "Paavo Lipponen on totuuden kanssa vähän nirso".

 • Matti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipponen tarkoittaa ääriaineksilla kaikkia sellaisia tahoja, jotka ovat eri mieltä hänen kanssaan. Rotuun, sukupuoleen, uskontoon poliittiseen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Tähän porukkaan lasketaan myös media, jos se uskaltaa hänestä "sopimattomia" kirjoitella eikä älyä pyytää anteeksi oikealla tavalla. Lisäksi tähän porukkaan kuuluu myös kaikki ne, jotka eivät joko puhu ruotsia tai halua sitä opetella. Silti hänet valittiin SDP:n presidenttiehdokkaaksi ja tulevaksi "arvojohtajaksi". Kertoo paljon SDP:n tilasta.

 • Totuus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Luvan maksaja kirjoittaa tässä, hei.

  Lipponen on ottanut vastaan Freudenthal-mitalin.

  Freudenthal oli ruotsinkielinen rasisti, jonka mielestä suomalaiset ovat alempi rotu.

 • Persu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "- Nyt on aika tehdä selväksi, että suomalaisten perusarvojen romuttumista ei voida hyväksyä."

  Kyllä ja parhaiten se voidaan estää kannattamalla Perussuomalaisia.

 • Pupliganes

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Muistan vanhan haastattelun, joka on nähtävissä myös YLE areenalla, jossa Lipponen kertoi haluavansa suomesta sosialistisen valtion"

  Kiios, tästä kommentista irtosi hyvät naurut, Paavo "Il Dong" Lipposen sosialismilla on yhtä vähän tekemistä sosialismin kanssa kuin Paavilla ja alkuperäsisillä Kim, Jong ja muilla Kauko-Idän Ping-Pong Sungeilla, Hiihhahhuh ;-D

  Paavo on ilmiselvästi oikea "re-putkikaani"

 • Pelle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipposen ei pitäisi suojella Suomen ruåtsinkielisiä. Se viittaa hänen alistumisestan. Ryhtiä, herra ehdokas!

 • Q-ukko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuo nyt on aivan varma että hylkää, nimittäin demarit. Tämä on nykyisin pelkkä kokoomuksen sätkynukke eli ääripuolue.

  Tulevaisuudessa muistetaan kuinka lopullinen alamäkikisa ja lähtölaskenta tälle puoluelle alkoi Urpilaisen Urotöistä.

  Paavo "Putkinen" sen aloitti ja timpuritar Urpilainen pamautti viimeinen naulan arkkuun. Kansi on nyt kiinni eikä keisareilla näy olevan vaatteita.

 • suomenmaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mielestäni Paavo Lipponen on jo osoittanut, kuinka väsynyt hän on.

  Pienet lapset, ja oma ikäkin... ei voi noilla vahvuuksilla enää tehdä mitään

  vakuuttavaa Suomen maan hyväksi, valitettavasti!

 • suomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Väyrynen voittaa!

 • karmaiseva ajatus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivon, että toimittajat kysyvät lipposelta julkisesti mitä hän tarkoittaa äärimielipiteiden KITKEMISELLÄ? Tarkoittaako se mielipidevankeja vai mitä se tarkoitaa? Ja nyt tämä ajatus kansalaisliikkeen perustamisesta tätä varten.

  Mitä nämä lipposen usein mainitsenät äärimielipiteet ovat?

  Äänestäjillä on oikeus tietää etukäteen mitä lipposen valinta tarkoittaisi käytännössä, sillä laudahdukset ovat presidenttiehdokaan lausumia.

 • Empatia hakusessa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä mies edustaa vain ja ainoastaan itseään. Mikä N-kirjaimella alkava ilmiö mahtaa olla kyseessä?

 • Serious Sam

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No ainakin paavo tulee saamaan suomenruotsalaisten äänet.

  muuten voikin pidellä sitten aika hiljaista.

 • jost juu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Ääriasenteisiin" sisältyvät myös vaatimukset äärikontrollista yhteiskunnassa, eli sanan- ym.yksilönvapauksien rajoittaminen "turvallisuuden", uskonnollisten ja muiden "oikeuksien", sekä poliittisen korrektiuden nimissä.

  Lipponen joko ei tunnista mistä Suomessa tällä hetkellä esiintyvä "protestimieliala" kumpuaa, tai sitten häntä ei kiinnosta.

 • Pekka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ääriasenteilla Lipponen kai osin tarkoittaa kansallisen omalaatuisuuden säiyttämisen halua.

 • Nahkuri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Muistan sen ajan kun Lipponen oli Pääministerinä.

  Hänen demokratiansa oli silloin se, että heikennetään pientä työeläkettä saavien etuisuuksia. Mm. korotetaan eläkkeitä vain taitetulla indeksillä ja otetaan KELA:n perusosa työeläkkeestä pois. Tarkastellaan eläkkeiden korotus tarvetta vain kerran vuodessa.

  En usko kyllä yhtään näihin hänen puheisiinsa demokratiasta.

 • köyhä leipäjonosta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa hylkää "MOOSEKSEN" Venäjän konsultin ja vähäosaisten sortajan, ei kaikilla ole kymppitonnien tuloja eikä miljoonaa pankkitilillä kuten kapitalistipuolueen jäsenillä.

 • Fennomaani

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "So what!", sanoi Lipposen Paavo.

 • Paavolle mitali

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Putki-Paavollee ehdottomasti korkea-arvoinen mitali kun konsultoi pyyteettömästi pientä (vain 200.000€ ) maksua vastaan Suomen aluevesille Venäjän kaasuputken , jota Venäjän armeija suojelee suojellen samalla myös toverihengessä Suomea .

 • janne

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa on jo hylkäämässä "ääriainekset" eli SDP:n. Tuollainen puolue jolla ei ole muuta kuin turhan tärkeitä poliittikkoja (lipponen, junger, ...) jalat tukevasti irti maasta, niin ei ole ansainnut paikkaansa suomalaissa yhteiskunnassa.

  Palatkaa siihen mikä oli teidän ideologia eikä jungerin perustarpeisiin "kymppi kuussa palkaa ja miljoona tilillä".

 • joopa joo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Hänen mukaansa vähemmistöihin kuuluvien kansalaisten huonoa kohtelua ei voida seurata passiivisina vierestä."

  Hianoo, hän aikoo laittaa maamme dementoituneitten vanhuksien hoidon kuntoon!

  Jes,jes!

 • Häpeän demaraita

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miten he voivat olla niin sydättämön isänmaattomia, maata ,kansaa ,perheitä,koteja ja lapsia vastaan ,pelkää pahaa ja vahinkoa tahtovia ja tekeviä jopa yrityksien ja venäläisten kanssa ..??

 • Hyi demareita

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ovatko antamassa Suomi maan ja kansan lapsineen koteineen tuhoavaksi Venäläisille ja heihin mielluvin sairain kuin jo etelästä Hankoa,,?

 • puhavive

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  no niin, kukaan ei voi äänestää lipposta koska kansa hylkää ääriasenteet. tämä tuli harvinaisen selväksi. ja kertokaa minulle vielä että tämä on vihapuhetta..

 • Maaseudulta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipposen pääteemana on pyrkiä vastustamaan ja jopa mollaamaan perussuomalaisia. Tämä teema ei kanna pitkälle, asialinjaa kaivattaisiin.

 • Hande52

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Demaripropagandaan kuuluu uskotella että sosialidemokratian arvot ovat koko kansan arvoja. Tosiasiassa suomalaisilla on hyvin monenlaisia ja vatakkaisia arvoja. Tästä on hyvänä esimerkkinä perussuomalaisten nousu.

  Lipponen pyrkii "koko kansan presidentiksi" ja samaan aikaa piikittelee persuja alvariinsa.

 • jo riittää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa ei tule enää hylkäämään toisenkaisija asenteita eikä valintoja. Se on

  ainoastaan hylännyt Lipposen. Veit EU:hun ja velkakurjuuteen.

 • zebu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Soini meni jo onneksi Lipposen ohi suosiossa! Luuli Paavo vähentävänsä Perussuomalaisten kannatusta haukkumalla heitä vajaa kuukausi sitten, mutta eihän se mitään vaikuttanut. Yritä Lipponen jotain keksiä jotain muuta, äläkä tuittuile! Sä et Paavo ihmisten mielipiteitä voi hallita!

 • oligopoulos

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipposen kansainvälisyys on sitä, että hän on ajanut omia etujaan ulkomaiden asiamiehenä. Hän aloitti vasemmistodemarina kumartaen Neuvostoliiton suuntaan, myöhemmin Saksan ja Venäjän kaasuputkiasioitsijana, myös kumarrellut Ruotsin suuntaan ruotsinkieltä ajavassa Svenska Nu -verkostossa. Hän ei ole ollut Euroopan parlamentissa yms. Tuo kansainvälisyys lienee omana pakkomielteenä luotua, ei todellista. Ikä ei enää ajattelutapaa muuta.

 • persulaarisadettaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lipposen leirissä ollaan nähtävästi siinä käsityksessä, että Paavo L. kilpailee ensimmäisellä kierroksella nimenomaan Soinia vastaan pääsystä toiselle kierrokselle. Jos Lipponen sinne pääsee ja vastassa on Niinistö, painotukset lienevät erilaisia - mutta millaisia?

 • Hallinnon sumuverho

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämän miehen avulla Tiitisen lista pysynee Supon kassakaapissa sekä tutkijoiden uloittumattomissa vielä toiset 6 vuotta.

 • Demokraattinen kansahan tämä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ollaan nyt Lipposesta mitä mieltä tahansa niin kyllä hän siinä on oikeassa että kyllä tämä kansa ääriaineksia tulee kaihtamaan,mitä ja keitä sillä leimalla sitten tänäpäivänä tarkoitetaan. Ei Lapuanliikkeen jälkeen ole(jos nyt jätetään vielä I.K.L pois )laskuista ollut mitään ääriliikkeitä,viimeiset senhenkiset ilmiöt haihtuivat jo sotien aikana ja välittömästi sen jälkeen.Voi olla jonkinasteinen marginaali-ilmiö korkeintaa aivan kuin "kumpujen yöstä"jäljellä.

 • LS

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansa hylkää myös petturit.

 • ulla

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Alhaista vihjailua siitä, että muiden kuin SDP:n äänestäjät edustaisivat jotakin ääriliikettä. Ääriliikkeitä ovat lähinnä Vihreät nykyään, ainakin vihastaan ja kiihkostaan päätellen. Uurnilla tavataan, Paavo.

 • näin on

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minä en hylkää äärimielipiteitäni, vaikka Suomen kansa ne hylkäisikin.Olen äärimmäisen hyvä.

 • Valtio olen minä...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ninpä niin, Kiinan Keisaritkin vaiensivat kansan vapauden sanoa ääneen mielipiteitään jos ne erosivat omista ajatusmalleista.

 • Aki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ERikö tääkin herra vois jo luovuttaa ja räköttää kotona keinistuolissa!! Tämä herra vei meidät Euroopan kurjimukseen!!

 • Vihapuhetta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En tule äänestämään Lipposta, mutta kyllä täällä kirjoittavat ihmiset eivät ole ihan täyspäisiä. Mitä ihmeen hienoa on Soinissa? Vaikka hänet valittaisiinkin pressaksi niin ei hän varmaan ottaisi tehtävää vastaan, pitäisi ruveta kantamaan vastuuta.

 • meikäläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  erkki puhuu asiaa. Niinistö ainakin pystyy, ja häntä äänestän 110% varmasti.

 • Poroporvari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaikista presidenttiehdokkaista Lipponen taitaa olla lähimpänä tavallista suomalaista kaduntallaajaa. Seuraavat kymmenen vuotta ovat varmasti sen vaikeaa aikaa koko läntiselle pallonpuoliskolle, että lienee suomalaisten kannalta parasta, että Suomeen saataisiin ruoriin kokenut ja asiantunteva politiikan osaaja. Niinistö edustaa omasta näkökulmastani juuri oikeaa puoluetta, ja olisi varmasti erinomainen pääministerinä, mutta lienee personallisuudeltaan ja osaamisalueeltaan vääränlainen presidentin tehtävään. Myös Biaudet ja Haavisto ovat olleet monessa mukana mutta painivat astetta kevyemmässä sarjassa kuin Lipponen.

 • Se niistä periaatteista

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nuorena kiihkeä sosialisti, duunareitten äänillä valtaan noustuaan kansainvälisen suurpääoman ostama juoksupoika. Siinäpä vasta peri(aatteen) mies.

 • Kansa hylkää ääriasenteet

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikä kansan saa vikistä kun viedään kootusti rahaa ulkomaille.

 • Voittajan asenne

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Presidentin tulee olla sivistynyt ja kansainväisesti arvostettu tulevaisuuden henkilö.

  Siksikin Pekka Haavisto on paras.

 • Kekkonenkin riitti!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomessa oli jo liikaa vanhoja miehiä pressana. Ei tarvita!

 • Kansaa kuunteleva presidentti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Valtiomies on sellainen, joka kuuntelee kansaa, järjestää kansanäänestyksiä tärkeistä asioista.

  Onko Lipponen valmis järjestämään kansanäänestyksen EVM:tä?

 • -piip-

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tietenkin oikeistodemari on siansaksaa, mutta kertoo jotakin noista Lipposen omistamista firmoista.

  Lipposen juna meni jo!

  Niinistö on taasen kovanaama ja varmaan salaa uskossa.

  Me suomalaiset uskomme Jumalaan, sanoi Uosukainen aikoinaan.

  Kirkkohäät se Lipponenkin itselleen hankki. On se niin komiaa, vaikka ei usko mihinkään.

 • Pimeyden ydin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kummallisia juttuja Paavo on viime aikoina laukonut, kuten että Aamulehteä johdetaan "pimeyden ytimestä". Huh huh.

 • Jukka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kunnioitan Paavo Lipposta ja hänen suoraselkäisyyttä ja rohkeutta. Ääri-ilmiöiden edustajat, jotka näkyvät kaikkein selvemmin näillä verkon keskustelupalstoilla, toivoisi jo häviävän.

 • jussik61

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mies, joka osti Saksasta monella miljardilla ilmaa, ja myi Suomen itsenäisyyden, on kaikkea muuta kun suoraselkäinen!

 • Isänmaa ,on mun isänmaa !

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos mää venäläistä tahtoisin presidentiksi muutan venäjälle !

 • Isänmaalle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ..Suomen maan,kansan , sen perheille ja lapsien puolesta on ja elää ainostaan : Jesus af Hanko !

 • kohtuus kaikessa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Kansainvälisyys, demokratia ja oikeudenmukaisuus".. Onpa suorastaan irvokasta Lipposelta esiintyä tuollaisten mainoslauseiden alla..

  Lipponenhan on itse ääriruotsalainen tyranni; oikeastaan hänen pitäisi olla RKP:n ehdokas. Sellaisella vimmalla hän on ajanut maailman hemmotelluimman vähemmistön, suomenruotsalaisten asiaa, kansan enemmistön mielipiteestä tai oikeudenmukaisuudesta piittaamatta. Lipposen historiasta löytyy nimenomaan demokratian halveksintaa, kenenkään muun ehdokkaan historiasta ei vastaavia vehkeilyjä ole. Esim. yo-uudistuksen vesittäminen yhdessä RKP:n kanssa. Kannattaa kaivella; Rask, wideroos, yo-uudistus..

 • danakil

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ääriasenteet edustavat muutoksia ja juuri niitä kansa on kauvan kaivannut. Nyt on niiden aika. Katsoppa mooses seuraavia äänestystuloksia ja ihmettele.

 • Arvot...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kotikirkko ja Isänmaa

  siinä on arvot kohdallaan

  kansakin niitä arvostaa

  saa presidenttikin rauhassa asustaa.

 • ll

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  lol voin vakuuttaa, että maailmassa ei ole toista paavoa.

  Väyskä on sitten oma lukunsa...

 • Rudolf

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaaleissa käy niin, että "ääriaineksien" sijaan kansa hylkää Lipposen. Tai siis on jo hylännyt, mutta vaaleissa se tulee selväksi. Tiestysti voi harrastaa semiotiikkaa ja puntaroida, miten sellaisen voi hylätä, mitä ei ole koskaan pitänytkään? Korjataan siis: kansa ei hylkää Lipposta, vaan olematon kannatus säilyy ja enemmistö äänestää edelleenkin ketä huvittaa.

 • soturi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ajattelin että en äänestä ollenkaan mutta kun Paavo on demareiden

  ehdokas on pakko käydä äänestämässä Soinia ettei toi Paavo Ruot-

  salainen vaan pääse pressaksi. Toivotaan että kansa ymmärtää mikä

  on Suomen parhaaksi, missään tapauksessa se ei ole lipponen.

 • kuksaa2

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaikka Paavo Lipposella on miehinen sielu eli tajunta,mörököllistä ei voi tulla

  koskaan Suomen presidenttiä.Todellinen Rakkaus suomalaisiin puuttuu.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä