Vaaliuutiset |

SDP:stä ja keskustasta kannatusta asuntoministerille

SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Pia Viitanen haluaa asuntoasioille oman ministerin.

Viitasen mukaan asuntopolitiikan laiminlyönti estää elinkeinoelämän toimintamahdollisuuksien kehittymistä ja sitä kautta työllisyyden paranemista kaupunkikeskuksissa. Asuntojen hinnat ovat karanneet käsistä ja lapsiperheet asuvat ahtaasti, Viitanen sanoo.

Viitanen parantaisi tilannetta antamalla kunnille uusia keinoja, joilla rakentamiskelpoinen maa saataisiin kaavoitettua rakentamiseen.

Keskusta kannattaa asuntoministerin titteliä

Keskustan asuntopoliittisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kaikkonen ilmoittaa kannattavansa ajatusta erillisestä asuntoministeristä. Nykyisessä hallituksessa asuntoministerin salkkua on hoitanut kuntaministeri Hannes Manninen (kesk.).

Kaikkonen tarjoaa nopeimmaksi ratkaisuksi Helsingin seudulle, että valtio myisi maitaan kunnille ja kaupungeille kohtuuhintaan. Tällöin pientalotarjonnan parannuttua syntyisi myös väljyyttä vuokra-asuntomarkkinoille.

SDP:n Viitanen ei soisi asuntoministerin salkkua keskustalle. Kaikkonen taas on sitä mieltä, että politiikan toteuttaminen sopisi juuri keskustalaiselle.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä