Pohjanmaa |

Seinäjoen kirjasto on viime vuosien huipputeos

Moneen kertaan palkittu Seinäjoen pääkirjasto Apila on noussut uuden arkkitehtuurin kymmenen kärkeen. Se on valittu mukaan Helsingin Arkkitehtimuseon näyttelyyn, johon on koottu suomalaisarkkitehtien parhaimmistoa koti- ja ulkomailta.

Seinäjoen kaupunginkirjaston lasinen siluetti.
Seinäjoen uusi pääkirjasto valmistui vuonna 2012. Kuva: Elina Niemistö/Yle

Seinäjoen kaupunginkirjasto on päässyt suomalaisen uuden arkkitehtuurin kymmenen kärkeen. Helsingissä sijaitsevassa Arkkitehtimuseossa on avautunut näyttely, joka esittelee asiantuntijoiden valitsemat 10 rakennusta viimeisen parin vuoden ajalta.

Uusia rakennuksia kartoittavat parin vuoden välein Arkkitehtuurimuseo, Alvar Aalto -akatemia ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja nyt on kyseessä kuudes kaksivuotiskatsaus. Rakennuksista koottu näyttely on esillä Helsingissä Arkkitehtimuseossa syyskuun loppuun.

Näyttelyssä on esillä valokuvia, piirustuksia ja pienoismalleja. Jokaisesta pääkohteesta on tehty myös video.

Seinäjoen kirjastosta todetaan mm. että majesteettinen ulkomuoto kasvaa osaksi maastoa ja sisätiloissa avautuvat uudet maailmat täydellä teholla.

– Uusi kaupunginkirjasto tuo Alvar Aallon luomaan kulttuuri- ja hallintokeskustaan uusia 2000-luvun aineksia kilpailematta kuitenkaan Aallon arkkitehtuurin kanssa. Kirjaston osastot muodostavat jännittävän kolmiulotteisen rakenteen, jossa tilat limittyvät toisiinsa orientoivien näkymien ja selkeän koreografian avulla, sanoo juryn jäsen Sari Schulman.

Arkkitehtitoimisto JKMM:n suunnittelema Seinäjoen pääkirjasto valmistui elokuussa 2012.

Tuoreimmat aiheesta: Pohjanmaa

Pääuutiset

Kotimaa

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Yle Uutisten saamat kirjeet kertovat, minkälaisia tapoja Jehovan todistajilla on käytössä jäsentensä tarkkailuun ja seuraamiseen. Yhteisön entisten jäsenten kertomusten mukaan seuraaminen on ajanut ihmisiä esimerkiksi paniikkikohtauksiin. Jehovan todistajien tiedottaja väittää, että seurakuntien vanhimmat eivät tarkkaile jäseniä eivätkä opasta jäseniä tarkkailemaan toisiaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä