Pohjanmaa |

Seppo Sanaksenaho on kuollut

Vaasan entinen kaupunginjohtaja Seppo Sanaksenaho on kuollut 73 vuoden iässä. Sanaksenaho toimi Vaasan kaupunginjohtajana vuosina 1997-2001.

Seppo Sanaksenaho
Seppo Sanaksenaho

Ennen Vaasan kaupunginjohtajan tehtäväänsä Seppo Sanaksenaho toimi pitkään kaupungin teknisenä apulaiskaupunginjohtajana vuosina 1979-1996. Ennen Vaasaa Sanaksenaho työskenteli Porvoon ja Helsingin kaupunkien palveluksessa.

Useita luottamustehtäviä

Sanaksenaholla oli myös useita luottamustehtäviä ja yhdistysten jäsenyyksiä, muun muassa Vaasan Sähkö Oy:n hallituksen puheenjohtajuus ja Merenkurkun Innovaatiokeskus Merinovan hallituksen puheenjohtajuus. Lisäksi hän toimi useassa Merenkurkun neuvoston johtoryhmässä puheenjohtajana.

Sanaksenaho teki myös useita julkaisuja sekä artikkeleita alan ammattilehtiin tekniikasta ja liikenteensuunnittelusta. Eläköitymisensä jälkeen hän jatkoi työuransa aikana aloittamaansa aktiivista työtä Vaasan ja ystävyyskaupunki Morogoron hallinnon kehittämisen parissa.

- Sanaksenaho piti tärkeänä, että Vaasa kehittyy jatkossakin ja että ihmiset ovat yhä tyytyväisiä omaan kotikaupunkiinsa. Hän piti hillittyä ja rauhallista kasvua sekä talouden tasapainoa tärkeänä, todetaan kaupungin suru-uutisesta lähettämässä tiedotteessa.

Vahva sosiaalinen omatunto

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Håkan Nordman muistaa Sanaksenahon energisenä ja vastuuntuntoisena ihmisenä, jolla oli vahva sosiaalinen omatunto.

Sanaksenaho syntyi 1938 Oulussa, kirjoitti ylioppilaaksi Tornion yhteislyseosta, valmistui diplomi-insinööriksi Helsingin teknillisestä korkeakoulusta ja suoritti tutkinnon Master of Engineering Pennsylvanian State Universityssä Yhdysvalloissa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Pohjanmaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä