Hämeenlinna |

Seuturekryn keikkatyöläiset alansa ammattilaisia

Seuturekry Oy välittää sijaisia Hämeenlinnan ja Forssan seutujen lisäksi nyt myös Riihimäen ja Lahden seuduilla. Lisäksi Eteva kuntayhtymän kautta sijaisia välitetään koko eteläisen Suomen alueelle.

Hoitaja kurkista ovesta
Kuva: YLE Häme

Kunnallisen henkilöstöpalveluyrityksen omistajia ovat Forssan kaupunki, Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä, Eteva kuntayhtymä ja Seutukeskus Oy Häme, osakkaanaan Hämeenlinnan kaupunki.

Seuturekryn toimitusjohtaja Jaana Jantola kertoo, että sijaispalveluyritys pystyi viime vuonna vastaamaan kaupunkien ja kuntien sijaispyyntöihin 91,5 prosenttisesti. Seuturekry tarjoaa keikkatyöläisiä erilaisiin hoito- ja hoivapalveluihin, mutta myös sijaisopettajia sekä ensihoitajia Pelastuslaitoksille.

Jantola uskoo, että sijaisia keikkatöihin riittää jatkossakin hyvin.

- Meillä on tällä hetkellä noin 2500 sijaista, jotka on haastateltu eli heidän pätevyytensä ja todistukset on tarkistettu. Lisäksi heidän soveltuvuutensa eri tehtäviin ja työyksiköihin on arvioitu.

- Viime vuonna meidän kautta sijaisuuksia teki 1335 eri sijaista eli eri henkilöä, jotkut tekivät yhden sijaisuuden, mutta moni teki kymmeniä sijaisuuksia ja sai sitten ihan pääansionsa näistä meidän sijaisuuksista.

Moni keikkatöitä tekevä on Jaana Jantolan mukaan tyytyväinen sijaistuksiin:

- Sillä tämä tämmöinen sijaistyöntekeminen on muuttunut tai keikkailuun suhtaudutaan siten, että myös sellaisesta työstä voi saada pääansionsa, päätulonsa.

- Noin 45 prosenttia meidän sijaisistamme on sitä mieltä, että keikkailu on mukava tapa tehdä töitä ja valitsevat sen mieluummin kuin vakinaisen työn yhdessä työyksikössä. Tämä on hyvä puoli näiden meidän asiakasorganisaatioiden kannalta.

Tuoreimmat aiheesta: Hämeenlinna

Pääuutiset

Ulkomaat

Voimakas maanjäristys Keski-Italiassa – "Puolet kaupungista menetetty"

Maanjäristyksen uhreja viedään sairaalaan Amatricen kaupungissa Italiassa keskiviikkona.
Talous

Vaalirahakohussa ryvettyneellä Nuorisosäätiöllä ja sen johdolla vaiettuja kiinteistöbisneksiä

Nuorisosäätiön Aki Haaro ja Perttu Maskonen.

Keskustataustaisessa Nuorisosäätiössä käy puhuri. Säätiöstä on alettu nopeasti luoda myös kovan rahan rakennuttajaa, vaikka sen tarkoitus on edistää nuorten edullista asumista. Vaalirahakohun jälkeen yleishyödyllinen säätiö on siirtynyt tukevasti keskustanuorten entisen johtokaksikon Aki Haaron ja Perttu Nousiaisen haltuun. Kerkeän kaksikon nimet yhdistyvät myös Nuorisosäätiön liepeillä toimivaan, vaiettuun kiinteistösijoitusyhtiöön, käy ilmi Ylen laajasta selvityksestä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä