Talous |

Siilotalojen rakentaja konkurssiin – poliisille kaksi tutkintapyyntöä yrityksestä

Oulun käräjäoikeus on asettanut Oulun Toppilansalmen siilotalot rakentaneen Kalevala Rakennus Oy:n konkurssiin. Oulun poliisi selvittää parhaillaan, onko yrityksen toimista syytä aloittaa rikostutkinta.

Oulun Toppilansalmen siilotalo
Kuva: Hannu Karjalainen / Yle
Oulu

Julkisuudessakin tiiviisti seurattujen Oulun Toppilansalmen siilotalojen rakentaja Kalevala Rakennus on asetettu konkurssiin. Yhtiö hakeutui itse yrityssaneeraukseen, mutta Oulun käräjäoikeus katsoi, ettei yhtiöllä ole enää edellytyksiä jatkaa liiketoimintaa.

Kalevala Rakennuksesta on myös tehty kaksi tutkintapyyntöä poliisille. Toisen on tehnyt yhtiötä rahoittanut rahastoyhtiö Quorum ja toisen sijoittaja.

Oulun poliisi selvittää parhaillaan, onko asiasta syytä epäillä rikosta ja aloittaa esitutkinta.

Toppilansalmen vanhojen siilojen tilalle nousseiden talojen rakentamisesta koitui mittavat tappiot. Kalevala Rakennuksesta on tehty lisäksi erityistarkastus, jossa on selvitetty yhtiössä syntyneiden tappioiden syytä. Quorum-yhtiön toimitusjohtaja Kristian Warras kertoo, että erityistarkastus on valmistunut, mutta se ei ole julkinen.

Taloussanomien mukaan myös Kalevala Rakennusta rahoittanut pääomarahasto Quorum Rakennuttajarahasto I Ky ja sen vastuunalainen yhtiömies Quorum Rakennuttaja Oy ovat hakeutuneet konkurssiin.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä