Ulkomaat |

Siperian turmakoneen jäänpoisto oli retuperällä

Siperiassa maanantaina pudonnutta lentokonetta ei ollut kunnolla puhdistettu jäästä, sanoo Venäjän siviili-ilmailujohtaja. ATR-koneiden ongelmana on ollut, että jäätä kertyy herkästi erityisesti siiven etureunaan.

Maahan syöksynyt lentokone Tjumenin kaupungissa Venäjällä.
UTairin ATR 72 -kone syöksyi maahan Tjumenin kaupungissa Venäjällä maanantaina. Kuva: Victoria Yuschenko / EPA

UTairin ATR 72 -kone yöpyi Tjumenin kentällä, jonka lähelle se putosi pian nousun jälkeen. Venäläisten uutislähteiden mukaan koneeseen ei kuitenkaan ilmeisesti tehty aamulla jäänpoistoa.

Ainakin 31 kuoli lentokoneturmassa. Kaikki selviytyneet kaksitoista matkustajaa ovat kriittisessä tilassa. Ilmailujohtaja Aleksandr Neradko kertoo venäläisuutistoimisto RIA Novostille, että ei kuitenkaan ole varmuutta siitä, johtiko jäänpoiston laiminlyönti suoraan koneen putoamiseen.

Suomeen toimitetuissa ATR-lentokoneissa on tehostettu jäänpoisto. Suomessa suurin ATR-operaattori on Flybe, jolla niitä on 14.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä