Kotimaa |

Sirkka-Liisa Anttila: Energiapuun tukiasia pian kuntoon

Suomeen syntyisi nopeasti satoja työpaikkoja ja metsien energiavarat saataisiin hyötykäyttöön, jos hallitus saisi energiapuun tuen neuvoteltua kuntoon, sanoo forssalainen Sirkka-Liisa Anttila.

Sirkka-Liisa Anttila
Hämeen puuenergiahanke on jumissa tukiratkaisun takia, sanoo Anttila Kuva: Kari Mustonen / Yle

Hämäläiset kansanedustajat ovat huolissaan Suomen talouden luisusta. He kaipaavat rakenteellisia uudistuksia ja uusia innovaatioita maan pelastamiseksi.

Keskustan Sirkka-Liisa Anttila korostaa, että Suomen pitää löytää uusi Nokia, tapa jolla kestävästi työllistetään ja teollistetaan. Hän patistaa hallitusta neuvottelemaan Suomelle edullisen energiapuun tuen.

- Silloin pitää mennä metsiin ja energiaan, ne pitää hyödyntää huomattavasti tehokkaammin kuin mitä tänä päivänä on. Hämeessä on valmiina hanke, mutta kun saataisiin se energiapuun tuki sieltä komissiosta pois. Eli ministeri Koskinen ja ministeri Vapaavuori, heidän pitäisi nyt hoitaa se. Se toisi meille monta sataa työpaikkaa. Se on niin valmiiksi suunniteltu. Mutta se hanke ei lähde liikkeelle, ennen kuin tämä tukielementti selviää.

- Toivoa on, mutta sinne pitäisi mennä vaikuttamaan, eikä vain katsella sivusta, sanoo Sirkka-Liisa Anttila.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsäsen mielestä paras tapa korjata taloustilannetta on viedä suunnitellut rakenteelliset muutokset läpi. Esimerkiksi suuri nuorten työkyvyttömien joukko on saatava töihin, sanoo Räsänen.

Kansanedustajat kommentoivat taloutta Radio Hämeen Politiikan puhemyllyssä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä