Kotimaa |

Skepsiksen Huuhaa-palkinto kirkasvalokuulokkeille

Skeptikkojen yhdistys Skepsiksen vuotuinen Huuhaa-palkinto on myönnetty kirkasvalokuulokkeista tunnetulle Valkee-yhtiölle.

Kirkasvalokuulokkeet myynnissä Yliopiston Apteekissa Helsingissä.
Valkee markkinoi kirkasvalokuulokkeita kaamosmasennuksen hoitokeinona. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Skepsis kertoo, että palkinto myönnettiin Valkeelle ansiokkaasta heikosti tutkitun terveystuotteen markkinoinnista.

Valkee markkinoi kirkasvalokuulokkeita muun muassa kaamosmasennuksen hoitokeinona. Skepsiksen mukaan kuulokkeista tehdyt tutkimukset ovat kuitenkin olleet varsin kapea-alaisia. Tutkimuksissa on ollut puutteita myös koehenkilöiden satunnaistamisen sekä sokkouttamisen suhteen.

Skepsis myöntää Huuhaa-palkinnon taholle, joka on kunnostautunut näennäistieteellisten käsitysten tuomisessa julkisuuteen. Viime vuonna palkinnon sai tavarataloketju J. Kärkkäinen Magneettimedia-lehden julkaisemisesta.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Politiikka

Asiantuntijat: Hallituksen vaivihkaa valmistelema asetus vie rahaa köyhiltä ja sairailta

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelumaksut nousevat vuodenvaihteessa noin 30 prosenttia, päätti hallitus puolitoista viikkoa sitten. Päätöksen valmistelu tapahtui kaikessa hiljaisuudessa ilman lausuntokierrosta. Kysyimme maan parhailta asiantuntijoilta ja sote-palvelujen käyttäjiltä, ovatko hinnankorotukset poikkeuksellisia, keitä ne kirpaisevat eniten ja millaisia vaikutuksia palvelumaksujen nostolla on.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä