Talous |

Snellman investoi valmisruokaan – Keravalle 10,5 miljoonan euron laajennus

Ruokatalo Snellman aikoo lisätä merkittävästi valmisruuan tuotantoaan. Konsernijohtaja Leena Laitinen ei kerro tarkkoja kasvutavoitteita, mutta konserni laajentaa Keravan Kokkikartanon tehdastiloja 2 000 neliöllä. Uudisosaan tulee kaksi tuotantolinjaa.

Einesruoka
Valmisruokia valmistavien mukaan hyvä maku on ykkösasia, kun kilpaillaan pääsystä suomalaisten ostoskärryihin. Kuva: Ronnie Holmberg/Yle

Pietarsaaressa pääpaikkaansa pitävä ruokatalo Snellman investoi Keravalle Kokkikartanon tehtaan laajennukseen 10,5 miljoonaa euroa. Snellman hakee valmisruuan myyntiin merkittävää kasvua. Tarkempia tavoitteita Snellman-konsernin toimitusjohtaja Leena Laitinen ei tässä vaiheessa kerro.

Viime vuonna Kokkikartanon markkinaosuus valmisruokamarkkinoilla kasvoi noin kymmeneen prosenttiin.

Keravan tehdasta laajennetaan kahdella tuhannella neliöllä ja sinne rakennetaan kaksi uutta tuotantolinjaa. Rakentaminen alkaa viimeistään huhtikuussa ja laajennusosa on valmiina siitä vuoden kuluttua.

– Laajennus on ollut pitkään suunnitteilla, mutta nyt se viimein on toteutumassa, Laitinen toteaa.

Hänen mukaansa Keravalle palkataan laajennuksen myötä vähintään 20 uutta työntekijää, jatkossa ehkä enemmänkin. Tällä hetkellä Kokkikartano työllistää Keravalla ja Pietarsaaressa noin 120 henkilöä.

Snellman osti Kokkikartanon kokonaisuudessaan vuonna 2008.

Kokkikartanon tehtaan laajennuksesta kertoi ensimmäisenä Österbottens Tidning.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Helsinki

Selvitysryhmä: HUSLABin neulasekaannuksen syynä inhimillinen erehdys – Kukaan ei sairastunut

Syyt siihen, miksi HUSLAB:ssa käytettiin keväällä neuloja kahteen kertaan, on nyt tutkittu. Syynä oli inhimillinen virhe. Lisäksi keikkatyöntekijää ei ollut perehdytetty tarpeeksi hyvin, ja käytettyjä turvaneuloja käsiteltiin väärin. Käytetyn neulan sai suoneensa 19 ihmistä, joista 18 on todettu ensimmäisessä seurannassa terveeksi. Yksi ei ole suostunut seurantaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä