Politiikka |

Soini: Kontrolli pettänyt Kotkassa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin mukaan ehdokkaiden taustojen tarkistaminen on kuulunut puolueen paikallisorganisaatiolle.

Kotkalaisen perussuomalaisen kunnallisvaaliehdokkaan joutuminen poliisitutkintaan Facebook-kirjoitustensa takia harmittaa puolueen puheenjohtajaa Timo Soinia.

Soinin mukaan ehdokkaiden taustojen tarkistaminen on kuulunut puolueen paikallisorganisaatiolle.

- Siellä Kotkassa on kontrolli pettänyt, Soini sanoo.

Soinin mukaan suuri yleisö varmasti ymmärtää, että kirjoitukset eivät vastaa puolueen kantoja, vaan ovat yksittäisen henkilön ajatuksia.

- Meillä on vaaleissa pitkästi yli 4 000 ehdokasta. En puheenjohtajana pysty kaikkien taustoja tutkimaan.

Poliisi on aloittanut tutkinnan PS:n kotkalaisen kuntavaaliehdokkaan Amon Rautiaisen Facebook-kirjoituksista. Niissä Rautiainen on kritisoinut uhkaavaan sävyyn muun muassa islaminuskoa ja Suomen poliittista johtoa.

Poliisi epäilee tässä vaiheessa Rautiaista kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Tuoreimmat aiheesta: Politiikka

Pääuutiset

Kotimaa 4

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään maisteria saati tohtoria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä