Politiikka |

Soini: Kontrolli pettänyt Kotkassa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin mukaan ehdokkaiden taustojen tarkistaminen on kuulunut puolueen paikallisorganisaatiolle.

Kotkalaisen perussuomalaisen kunnallisvaaliehdokkaan joutuminen poliisitutkintaan Facebook-kirjoitustensa takia harmittaa puolueen puheenjohtajaa Timo Soinia.

Soinin mukaan ehdokkaiden taustojen tarkistaminen on kuulunut puolueen paikallisorganisaatiolle.

- Siellä Kotkassa on kontrolli pettänyt, Soini sanoo.

Soinin mukaan suuri yleisö varmasti ymmärtää, että kirjoitukset eivät vastaa puolueen kantoja, vaan ovat yksittäisen henkilön ajatuksia.

- Meillä on vaaleissa pitkästi yli 4 000 ehdokasta. En puheenjohtajana pysty kaikkien taustoja tutkimaan.

Poliisi on aloittanut tutkinnan PS:n kotkalaisen kuntavaaliehdokkaan Amon Rautiaisen Facebook-kirjoituksista. Niissä Rautiainen on kritisoinut uhkaavaan sävyyn muun muassa islaminuskoa ja Suomen poliittista johtoa.

Poliisi epäilee tässä vaiheessa Rautiaista kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Tuoreimmat aiheesta: Politiikka

Pääuutiset

Kotimaa

Kongolainen mies päätyi turvapaikanhakijaksi Niiralassa – havaittiin normaalissa tarkastuksessa

Maanantaina ilmoittautui Kongon kansalainen turvapaikanhakijaksi Tohmajärven Niiralan kansainvälisellä rajanylityspaikalla. Hänet oltiin jo palauttamassa takaisin Venäjälle puutteellisten matkustusasiakirjojen vuoksi, mutta turvapaikkahakemus muutti jatkotoimenpiteitä. Kongolainen on kolmas turvapaikanhakija, joka on jättänyt hakemuksen Pohjois-Karjalan rajavartiostolle tänä vuonna.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä