Vaalit |

Soini: Mikäs tässä on ollessa?

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja presidenttiehdokas Timo Soini oli vaalien neljänteen sijaan ja 9,4 prosentin äänisaaliiseen lopulta tyytyväinen - haluttiinhan hänet paitsi presidentiksi, myös jatkavan puolueen puheenjohtajana.

Timo Soini Musiikkitalon vaalivalvojaisissa.
Timo Soini Musiikkitalon vaalivalvojaisissa sunnuntaina. Kuva: Jukka Lintinen / YLE

- No niin, hyvät ystävät, olette minulle tärkeitä. Älköön sydämenne olko murheellinen. Me teimme hyvän tuloksen, me tarjosimme vaihtoehdon; tulos oli tässä. Soini kiitteli saaden raivoisat aplodit.

Soini kehui olevansa onnellisempi mies kuin siltainsinööri Jaatinen, sillä puolet perussuomalaisista halusi hänet presidentiksi ja toinen puoli halusi hänen jatkavan puheenjohtajana.

- Joten mikäs tässä on ollessa, Soini kyseli saaden jälleen valtaisat suosionosoitukset.

Soini kiitti, että 287 000 ääntä on paljon ja joka ikinen niistä on tärkeä. Hän muisteli jälleen viime presidentinvaalien 3,4:n prosentin kannatustaan ja muistutti saaneensa kuusi prosenttia plussaa.

- Hyvät ystävät, maailmanennätyksiä ei tehdä joka päivä. Tämä vaali oli meille vaikea vaali, tiesimme sen alusta pitäen. Henkihän oli siinä, että olen johtanut puoluetta kohta 15 vuotta. Tuki kentältä ja kannattajilta oli voimakasta. Huoli siitä, että miten puolueen käy, jos minusta tulee presidentti, oli aito. Silti olisin toivonut, että jokainen perussuomalaisten kannattaja olisi minua äänestänyt, mutta näin ei nyt tällä kertaa käynyt - ja pulinat pois, Soini sanoi.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä