Talous |

Solidium osti Outoteciä yli 90 miljoonalla

Valtion sijoitusyhtiö Solidium on ostanut 5,1 prosenttia kaivostekniikkayhtiö Outotecin osakkeista. Kauppahinta on 91 miljoonaa euroa.

Outotec on maailman johtavia kaivos- ja metalliteollisuuden teknologia- ja palveluyhtiöitä.

Solidiumin toimitusjohtajan Kari Järvisen mukaan Outotec sopii hyvin Solidiumin salkkuun, koska Suomessa on paljon kaivostoimintaan ja metallien jalostukseen liittyvää huippuluokan osaamista.

Outotec on alalla keskeinen yritys, jonka kasvunäkymät ovat hyvät, Järvinen perustelee ja sanoo, että omistusta voidaan myös kasvattaa.

Solidiumin salkussa on nyt 12 pörssiyhtiön osakkeita. Niiden markkina-arvo on tällä haavaa 7,6 miljardia euroa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Kerrostaloasuntoja Helsingissä heinäkuussa 2014.

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään maisteria saati tohtoria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä