Osallistu |

Sosiaalisesta mediasta suora linja YLE Uutisiin

Katsojat pääsevät jatkossa vaikuttamaan entistä paremmin Ylen uutisten aihevalintoihin ja näkökulmiin. Tammikuun 9. päivä alkaa Yle Uutiset Suora linja, joka tuo ruutuun katsojien kokemuksia ja näkemyksiä uutisvirrassa oleviin aiheisiin.

Lisäksi ohjelman toimittajat ovat yhä vahvemmin läsnä siellä, missä ihmiset keskustelevat päivän polttavista aiheista eli verkon sosiaalisessa mediassa. Kun netissä syntyy riittävästi keskustelua, se on myös uutisaihe. Netin lisäksi Suora linja pitää yhteyttä yleisöön kaikilla perinteisillä tavoilla.

Suoran linjan vuorovaikutteisia uutisjuttuja tehdään yhteistyössä katsojien kanssa Yle Puheenaiheet -nettisivuilla. Sivuston tavoitteena on, että yleisö ja toimittajat keskustelevat ajankohtaisista asioista, ja tästä vuoropuhelusta muodostuu osa lähetyksen sisällöstä.

- Vuorovaikutus ihmisten kanssa on todella tärkeää. Mitä paremmin me tiedämme ketkä meitä kuuntelee, katselee ja lukee, sitä paremmin me pystymme palvelemaan heitä, Ylen sosiaalisen median tuottaja Antti Hirvonen sanoo.

Vuoropuhelua käydään siis lähetysaikojen ulkopuolella. Suoran linjan päivälistat ovat myös vapaasti yleisön kommentoitavissa ennen lähetystä.

Yle Uutiset Suora linja sijoittuu TV2 keski-illan uutisblokkiin, heti YLE Uutisten ja alueuutisten jälkeen. Sen keskustoimitus ja studio ovat Jyväskylässä, ja lähetyksen tekemiseen osallistuvat Ylen aluetoimitukset koko maassa. Näin turvataan katsojien pääsy mukaan mahdollisimman laajalta alueelta. Suora lähetys tulee joka arkipäivä.

Yle Uutiset Suora linja 9.1.2012 alkaen YLE TV2:ssa maanantaista perjantaihin klo 19.20 – 19.30.

Kommentoi aihetta (11 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Vanhanaikainen?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä minä ainakin kuuntelen ja katselen YLEn tuotoksia siksi, että niitä tehdään (toivottavasti) valistuneiden ja koulutettujen ihmisten toimittamana aina aiheiden valintaa myöten. Ei todellakaan kiinnosta mitä ns. kadunmies kommentoi jostain itselleen tärkeästä yhteiskunnallisesti täysin yhdentekevästä aiheesta. Ylellä on jo Suoraa puhetta -ohjelma radiossa ja se on ihan riittävän piinaava älyllistä elämää hakevalle. Älkää nyt hyvänen aika laskeutuko Ilta-Sanomien "keskustelu"foorumin tasolle. Joku järjen linnake olisi hyvä pitää pystyssä jopa näinä populismin aikoina. ************************* Yleisöjen mielipiteet eivät ohjaa tai määrää tekemistämme. Minusta on kuitenkin vähintäänkin korrektia, että katselijoiden ja kuuntelijoiden ääni pääsee mahdollisimman hyvin kuuluviin, edes sen verran, että olemme toimituksissa siitä itse tietoisia. Olemme itsekin uuden äärellä, toivottavasti pystymme vastaamaan lupauksiimme. Antti Hirvonen, YLE

 • Huolestunut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Antti Hirvoselle:

  Yhdyn hyvin pitkälle nimimerkki "vanhanaikainen?" käsityksiin. Minua on jo pidemmän aikaa huolestuttanut tutkivan journalismin osuuden ohentuminen kaikissa medioissa. Tuntuu liian yksituumaiselta tämä nykyinen keskittynyt mediasektori.

  Varsinainen kysymykseni: Mitä A.H. olet mieltä YLEn jo jonkin aikaa käyttämien kommenttipalstojen tasosta? Tässähän se on jo ollut nähtävissä esiaste teidän uudistuksellenne. Ei taso päätä huimaa. Ne muutamat asialliset kannanotot hukkuvat siihen usein provokatiiviseen juupaseipäs-diipadaapaan. Kommenttipalstoista YLE sitten julkaisee "uutisen" jossa kerrotaan nettikeskustelijoiden huolista jonkin asian tiimoilta. Otanta uutisessa on yleensä hyvin valikoiva riippuen selvästi toimittajan omasta agendasta. Olen myös huomannut YLEn käyttävän harkitusti kommentointimahdollisuutta riippuen uutisen poliittisesta tai muusta yhteiskunnallisesta suuntauksesta. Tästä olisi jonkun hyvä aloittaa tilastointi. "Varma nakki" YLEn riitelypalstalle on tätä nykyä jokin maatalouteen tai luonnon ja ihmisen suhteeseen tunnepitoisesti kantaa ottava uutinen. Tätä linjaako te nyt jatkatte? ****** Kiitos kommentista. Pyrimme jatkossa olemaan itse mahdollisimman paljon mukana keskusteluissa. Toivon, että meidän toimittajien aktiivinen läsnäolo saa aikaan sen, että mainitsemasi provokatiivinen juupaseipäs-diipadaapa vähenisi - jos sellaista on suuremmassa määrin tähänkään asti ollut. Nyt tarjoamme keskusteluille myös selkeän motiivin, jota tähän asti ei oikein ole ollut. Rikas ja monipuolinen keskustelu johtaa siihen, että sen perusteella aletaan työstää jatkojuttuja nettiin, televisioon ja radioon. Näin keskustelulle syntyy selkeä syy. Varsinainen "vessan seinä" me emme jatkossakaan ala olla. Haluamme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että verkkokeskustelun taso sekä meidän sivuillamme sekä yleisesti mediassa paranisi entisestään. Otan mielelläni kaiken palautteen vastaan ja pyrin myös vastaamaan siihen. Tehdään Ylen Puheenaiheet-sivusta yhdessä hyvä paikka kaikenlaiselle vuoropuhelulle. Antti Hirvonen, Yle

 • Ylen olevinaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Höpsistä pussiin, Antti! Yksinkertaistaen, jo nyt YLEn sivuilla eniten on esillä ne jutut, joita klikataan tai/ja joista keskustellaan. Tekopyhyyttä väittää, ettei se olisi yleisön mielipide, joka suoraan ohjaa näitä valintoja. Osoita yksi, edes yksi juttu, joka olisi ollut korkealla esillä yhtään pidempään ilman, että se olisi korkealla myös klikkaustilastossa. Valinta tehdään juuri sillä perusteella. ****** Ilman muuta olemme tähänkin asti tehneet juttujamme siltä pohjalta, että ne kiinnostaisivat teitä lukijoita. Nyt haluamme tehdä tästä entistä avoimempaa ja osallistua itse keskusteluun, jota jutuistamme käydään. Avaamme myös entistä useammin auki aiheita, jotka ovat vasta idea-asteella. Tällä toivomme saavuttavamme sen, että yleisön ääni pääsee entistä enemmän kuuluviin jutuissamme ennen kuin ne valmistuvat. Tätä työtä alkaa etunenässä tehdä vuoden alussa alkava vuorovaikutteinen YLE Uutiset Suora linja -uutislähetys. Se, miten juttuja klikataan auki, on toki yksi merkki siitä, onko juttu ollut kiinnostava. Toisaalta se voi olla merkki siitä, että otsikko on ollut kiinnostava, mutta itse juttu välttämättä ei. Me pyrimme tekemään juttumme niin, että sekä otsikko että juttu ovat kiinnostavia. Takuuvarmasti aihevalikoimassa on nyt ja jatkossakin merkittäviä yhteiskunnallisia asioita, ilmiöitä ja uutisia, jotka kerrotaan - klikattiin niitä tai ei. Meidän missiomme on tarjoilla nämä(kin) aiheet niin kiinnostavalla tavalla, että te haluatte niitä lukea ja niistä innostua. Palautetta otetaan vastaan tässäkin asiassa Antti Hirvonen, YLE

 • paulis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Parasta muutoksessa,että voin ehdottaa keskustelevaksi aihetta joka muuten jäisi ohi.

 • Mediassa mukana

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onko tämä nyt ihan varmasti hyvä idea? Nythän journalismi on menossa siihen, että toimittajat kököttävät tuolissaan tuijottaen näytöstä sotea ja nettilehtiä ja sitten kirjoitetaan uusia uutisia toinen toistensa sivuista. Sanotaan, että halutaan olla läsnä, mutta mieluiten näkisin ihan sitä perinteistä jalkatyötä eli astutaan ulos toimituksessa ja mennään sinne, missä ihmiset oikeasti ovat. Sitäpaitsi kuinka monta ihmistä näihin keskusteluihin todellisuudessa osallistuu? Yhdellä ja samalla kirjoittajalla voi olla tusinoittain nimimerkkejä. Ja mitä näitä keskusteluja on seurannut, niin ensin toimituksessa masinoidaan "kohu" tyyliin Audimies tai Keskon pääjohtaja ja sitten seuraakin lynkkaus. Voiko joku antaa esimerkin jostain keskustelunaiheesta, joka EI olisi syntynyt niin, etteikö siitä olisi ollut ensin vinkkia jossa verkkomediassa. Itse en tällaista muista.

 • Bertil

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Samaa mieltä vanhanaikaisen kanssa. Tämä menee samaan kategoriaan kuin se, että radio-ohjelmassa käytetään paljon aikaa lukemalla kuulijoiden viestejä ohjelman nettisivulta. Miksi maksaisin siitä, että koulutetut journalistit lukevat Twiittejäni televisiossa(!!!) minulle tai kertovat mikä on kuumin keskusteluaihe interwebissä kunakin päivänä.

  Toivon hartaasti olevani pahasti hakoteillä em. olettamuksien suhteen.

 • Admin 6 vuotta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Blogin ja foorumin ylläpitäjänä näen että Ylen tulisi tutustua myös lukuisiin hyviin foorumeihin eripuolilla suomea. Niistä saa helposti aiheita, joita voi jalostaa jutuiksi ja uutisiksi.

  Nyt minulle on jäänyt mielikuva että Yle haluaa kloonata Twitterin linnanjuhlien menestys kun pääpaino pitää olla siinä, mistä kansa kansalaisfoorusmeilla kirjoittaa.

  Twittervirta silloin kun sille ei ole mittänä perusteita tuntuu kornilta. Ja mikä linnanjuhlat-virta sitten oli?

 • ath0

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomi express meni, suora linja tulee.. mutta mainostatte taas kerran vain twitteriä ja feseä.

  Missä Google+?

  Feseä en hyväksy, enkä tule ikinä siihen liittymään.

  Se on täysin blokattuna suoraan edgeltä, ettei käy nuuskimaan mitään surfailuja.

  Twitter taas ei oikein sovi kuin uutisasioihin ja hyvin lyhyisiin/nopeaan kommentointiin, sieltä taas linkit ulos muihin medioihin; blogeihin erityisesti, sitten kun on oikeaa asiaa enemmän kirjoitettavana. Monille Google plussa toimii jo blogialustana, jos ei jaksa/osaa isommin panostaa.

 • Toimitus vastaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kiitos keskustelusta. Olemme uuden äärellä.Teemme parhaamme, jotta avoimempi tapa toimia sekä täällä Puheenaiheet-sivuilla että sosiaalisessa mediassa rikastuttaisi keskustelua ja vaikuttaisi juttujemme sisältöön - hiljalleen. Antti Hirvonen, Yle

 • Kaikuli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pidän tätä parannuksena ja ihmisläheisempänä -melkeinpä ihmisten keskelle tulona. Toivottavasti löytyy hyviä, vaikka ehkä ei niin asianmukaisia kommentteja, jotka voisivat valottaa muitakin ajatussektoreita, kuin vain asiantuntija joukkojen monesti, varsin yksipuolista näkemystä Suomemme tilanteista. Toivon myös, ettei toimittajan henkilökohtainen mielipide vaikuta siihen, minkälaisia mielipiteitä huomioidaan ja mitä ei? Kaikkea hyvää teille ja Hyvää Joulua ja Onnellista, ihmisläheisämpää vuotta 2012! ***** Kiitos palautteesta. Toivottavasti pystymme täyttämään lupauksemme. Uskon, että vuoden alussa alkava YLE Uutiset Suora linja vastaa esittämiisi kysymyksiin. Kaikkea hyvää myös teille. Antti Hirvonen, YLE

 • Ritari Lancelot

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen nimimerkin "Huolestunut" kanssa samaa mieltä YLEn verkkosivujen uutisten kommenttien tasosta,joka on lähes kokonaan ala-arvoista ja joissa uutisaiheista ei asiallista kommentointia tahdo millään löytyä. Sitäpaitsi niissä usein solvataan yksittäisiä ihmisiä tai ihmisryhmiä. YLEllä on säännöt kommenteista ja myös JNS:llä on median kommenttipalstoja koskevat ohjeet journalisteille.Niistä ei kukaan tunnu piittaavan.Esimerkiksi Valvira-uutisoinnin aikana sai lukea pöyristyttäviä loukkauksia YLEn uutiskommenteissa.YLE jos mikään mediayritys on velvollinen ylläpitämään korkeaa tasoa koskien kaikkea mitä tiedonvälitykseen tulee.Me kansalaisethan olemme teidän maksavia asiakkaitanne! Toivottavasti ryhdytte siistimään kommenttipalstanne.

Tuoreimmat aiheesta: Osallistu

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä