Talous |

SRV ja Ilmarinen sopivat satojen asuntojen rakentamisesta pääkaupunkiseudulle

Sopimus on osa Ilmarisen asuntosijoitusohjelmaa, jossa hyödynnetään väliaikaista lakia. Viime vuoden alussa voimaan tullut laki sallii vuokra-asuntojen rakennuttamisen velkarahalla.

Hanskat kasassa
Kuva: Yle

Työeläkevakuuttaja Ilmarinen ja rakennusyhtiö SRV ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen lähes 500 asunnon rakentamisesta pääkaupunkiseudulle.

Asuntoja valmistuu Helsingin Jätkäsaareen, Espooseen, Vantaalle ja Keravalle. Sopimuksen kokonaisarvo on noin sata miljoonaa euroa.

Ensimmäiset talot valmistuvat ensi vuoden lopussa Jätkäsaareen ja Espooseen.

Ilmarisen kiinteistöjohtajan Tomi Aimosen mukaan puitesopimus on osa asuntosijoitusohjelmaa, jossa hyödynnetään väliaikaista lakia. Se mahdollistaa velkavivun käytön uusissa vuokra-asuntosijoituksissa eli asuntoja voidaan rakennuttaa velkarahalla.

Laki tuli voimaan viime vuoden alussa kolmeksi vuodeksi. Tavoitteena on lisätä vuokra-asuntotuotantoa.

Jos lakia jatketaan vuoteen 2019, Ilmarinen voisi saada rakennutetuksi kaikkiaan tuhat vuokra-asuntoa, sanoo Aimonen. Ilmarisen suunnitelmissa on rakentaa niihin pääkaupunkiseudun kehyskuntiin, joista on raideyhteys Helsinkiin. Ongelmana on pula kaavoitetuista tonteista.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä