Kotimaa |

STM: Parvekkeella sauhuttelu voitaisiin kieltää tupakkalailla

Sosiaali- ja terveysministeriön virkamiesjohto kieltäisi savukkeiden polttamisen parvekkeella tupakkalain nojalla. Johtaja Kari Paaso sanoi Yle Radio 1:n Ykkösaamussa, että kielto on jo kirjattu viimeisteltävänä olevaan tupakkastrategiaan. Paaso kuitenkin painottaa, ettei asiasta ole tehty poliittista päätöstä.

Palava tupakka kädessä
Kuva: Yle

Tähän asti parvekkeella tupakointiin on yritetty puuttua terveydensuojelulain nojalla, mutta tämä ei ole kelvannut hallinto-oikeuksille. Korkein hallinto-oikeus (KHO) linjasi hiljattain, että Helsingin kaupungin asettama parveketupakointikielto rajoitti yksityiselämän suojaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) mukaan KHO:n päätöksen jälkeen parveketupakointikieltoa harkitaan kirjattavaksi tupakkalakiin.

- Luulen että tämän jälkeen sitä mietitään vahvasti. Viimeistelemme juuri tupakkastrategiaa ja sen luonnoksessa on jo mukana tämä ajatus. Sille pitää tietysti saada ensiksi poliittinen hyväksyntä, sanoo STM:n johtaja Kari Paaso.

Tupakkalain muuttaminen vaatii siis vielä ministerin aloitteen ja hallituksen esityksen eduskunnalle. Paason mukaan ylivoimaisesti suurin osa ministeriölle tulevista tupakkavalituksista koskee juuri parvekkeella röyhyttelyä.

Keskustele uutisesta 0 kommenttia

Helsinki on kummissaan parveketupakointikieltojen kanssa, koska Valvira ja korkein hallinto-oikeus ovat eri linjoilla tupakoinnin kieltämisestä. Helsinki hävisi kiistan, kun korkein hallinto-oikeus hylkäsi ympäristölautakunnan valitukset kahdessa tapauksessa. Kommentoijia leijaileva tupakan savu tuntuu häiritsevän.

Siirry keskusteluun

Keskustele uutisesta 0 kommenttia

Sekä Valvira että Helsingin ympäristöviranomaiset toivovat selvennystä parveketupakoinnin aiheuttamaan hämmennykseen tupakkalain muutoksista. Tähän asti parveketupakointiin on yritetty puuttua terveydensuojelulain nojalla.

Siirry keskusteluun

Keskustele uutisesta 248 kommenttia

Helsinki on kummissaan parveketupakointikieltojen kanssa, koska Valvira ja korkein hallinto-oikeus ovat eri linjoilla tupakoinnin kieltämisestä. Helsinki hävisi kiistan, kun korkein hallinto-oikeus hylkäsi ympäristölautakunnan valitukset kahdessa tapauksessa. Mitä mieltä olet parveketupakoinnista?

Siirry keskusteluun

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä