Kotimaa |

Stubb puolustaa Antonin isää ja konsulaatin työntekijää

Ulkoministeri Alexander Stubb torjuu Venäjän arvostelun niin sanotussa Anton-pojan jutussa.

Ulkoministeri Alexander Stubb Pohjois-Esplanadilla Helsingissä.
Kuva: YLE

Stubbin mukaan pojan suomalaisella isällä oli laillinen oikeus hakea poikansa Venäjältä kotiin Suomeen, sillä poika on Suomen kansalainen.

Stubb arvioi, ettei selkkaus aiheuta pysyvää haittaa Suomen ja Venäjän suhteille. Stubb piti ongelmallisena sitä, ettei Venäjä ole liittynyt lapsikaappauksia vastaan solmittuun Haagin sopimukseen.

Suomalainen isä toi äidin Venäjälle viemän pojan viikko sitten takaisin Suomeen Pietarin Suomen-konsulaatin työntekijän avustuksella.

Stubb ei halua arvioida ulkoministeriön työntekijän tekoa juridiselta kannalta, mutta sanoo ymmärtävänsä sitä isänä ja Suomen kansalaisena. Stubbin mukaan ulkoministeriön keskeisiä tehtäviä on auttaa ulkomailla pulaan joutuneita suomalaisia.

Ulkoministeriön mukaan Anton-pojan isää auttanut konsulaatin työntekijä siirtyy muihin tehtäviin, sillä edellytyksiä viran hoitamiseen Pietarissa ei enää ole.

Kommentoi aihetta (7 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • lilli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tasa-arvoa ei ole olemassakaan. Onko lapsi sitten muka onnellisempi kun häneltä riistetään äiti?

  Ja sitäpaitsi hyvä naapuruus ei tarkoita mitään nuolemista. Stubb on tekemässä törkeän virheen.

 • Anna

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  liselise, lapsen vieminen äidiltä voi olla äidin kannalta ikävää, mutta tässä tapauksessa ei kuitenkaan lainvastaista. Anton-poika on Suomen kansalainen ja suomalainen tuomioistuin oli myöntänyt yksinhultajuuden isälle. Lisäksi vielä venäläinen tuomioistuin oli hylännyt äidin tekemän valituksen pojan suomalaisuuspäätöksestä. Kaiken edellä kerrotun perusteella Antonin kuuluu elää ja kasvaa Suomessa isänsä luona. Toivotan kaikkea hyvää pojalle ja isälle!

  Mitä tarkoittaa se, että Antonin isää auttanut konsulaatin työntekijä siirtyy muihin tehtäviin? Siirtyykö hän vastaaviin tehtäviin johonkin muuhun maahan? Vai joutuuko ns. alempiarvoiseen tehtävään? Toivottavasti häntä ei rangaista millään tavalla, sillä mitään syytähän ei ole. Hän on toiminut aivan oikein.

 • Lolrus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olisihan myös kiva jos lapselta itseltään kysyttäisi..

 • liselise

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Stubb on vielä yksi Amerikan marionetti. Keksivät ilmeisesti hyvän keinon pilata Suomen ja Venäjän välit.

  Lapsen vieminen äidiltä on joka tapauksessa epäinhimmillistä ja lainvastaista.

 • Stubb on mies paikallaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kerrankin meillä on ulkoministeri joka ei turhaan Venäjää kumarra. Kyllä sitä kumarrusta ja nuolemista onkin riittänyt vuosien varrella ja se saa jäädä onneksi tähän.

  Mitä tulee tähän lapsen Suomeen tuomiseen, niin oikeinhan tuo oli ja meni.

 • pojan äiti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Poika oli määrätty asumaan äitinsä kanssa. Näin ainakin Venäjän uutisissa sanottiin. Ja sitäpaitsi isä ei maksanut määrättyä elatusta. Ja millainen onkaan sellainen isä jota täytyy lähteä piiloon Novgorodiin asti? kovasti epäilyttää että poika on turvassa sen kanssa. Eniten mua harmittaa näissä jutuissa että lapset joutuvat kärsimään...

  ihmisten olisi hyvä oppia sopimaan asioista niin kuin IHMISTEN kuuluu. ettei syntyisi kansainvälisiä skandaaleja tyhjästä.

 • kez

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Noh, jälleen osoitus siitä ettemme ole Venäjän käsikassara.

  Ja mitä tulee lapsen viemiseen äidiltä, jos äiti vie lapsen isältä. Tasa-arvoa, ihmiset, tasa-arvoa.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä