Kotimaa |

Suomalaisilla 1,6 miljoonaa asetta

Sisäasianministeriön ylläpitämässä ampuma-aserekisterissä on noin 1 620 000 ampuma-asetta. Aserekisteriin on kirjattu yksityishenkilöiden sekä yksityisten yhteistöjen ja säätiöiden hallussa olevat ampuma-aseet.

Ampuma-aseen hallussapito on Suomessa luvanvaraista. Luvan saamisen edellytykset on kirjattu ampuma-aselakiin. Luvan hankkiminen on tarkoin kontrolloitua. Luvan myöntää poliisi.

Poliisi selvittää hakijan sopivuuden aseen hallussapitoon ja aseen soveltuvuuden haettuun käyttötarkoitukseen. Hakijalla on myös oltava lailla hyväksyttävä käyttötarkoitus aseen hankkimiselle, kuten ampumaurheiluharrastus.

Aseen hallussapitoluvan haltijoita on Suomessa on 650 000. Noin 12 prosentilla suomalaisista on ampuma-ase. Noin 60 prosenttia hallussapitoluvista annetaan metsästysperusteella.

Luvattomia ampuma-aseita on sisäasianministeriön mukaan arviolta enintään kymmeniä tuhansia. Puolustusvoimien ampuma-aseet ovat puolustusvoimien omassa hallussa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä