Kulttuuri |

Suomen euroviisuedustaja ratkeaa illalla – finaalissa esiintyvällä PKN:llä hyvät muistot viisuvuodesta

Suomen tämän vuoden euroviisuedustaja valitaan illalla Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa. Lähetyksessä esiintyy myös viime vuoden edustaja Pertti Kurikan Nimipäivät. Tänä vuonna lopettava yhtye kertoo Yle Uutisten haastattelussa viisuvuodesta.

Pertti Kurikan Nimipäivät astuu jälleen viisulavalle Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa. Basisti Sami Helle on asiasta innoissaan, kun taas laulaja Kari Aalto on hieman penseämpi.

– No jaa, hän tokaisee.

Rumpali Toni Välimäki kertoo, että viisuvuosi on hänen osaltaan mennyt hyvin.

– Olen seurannut paljon euroviisuja, Välimäki hehkuttaa.

Pertti Kurikalla on vuodesta myös pelkkää hyvää sanottavaa.

– On mennyt ihan helvetin hyvin.

Video: Pertti Kurikan Nimipäivät.
03:31
Tänä vuonna lopettava Pertti Kurikan Nimipäivät kertoo Yle Uutisten haastattelussa viisuvuodestaan. Video: Yle

Pertti Kurikan Nimipäivät lopettaa vuoden lopussa tapaninpäivänä. Silloin Pertti Kurikka täyttää 60 vuotta ja hän jää eläkkeelle.

– Haluan sydämeni pohjasta kiittää, koska tämä on ollut hyvää aikaa. Hyvä meininki. Kiitoksia kaikille! Pertti Kurikka lopettaa.

Uuden Musiikin Kilpailua voi seurata Yle TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Radio Suomessa klo 21 alkaen.

Tuoreimmat aiheesta: Kulttuuri

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä