Etelä-Karjala |

Suomen ilmavoimien vanha hävittäjä Folland Gnat saapui ilmailumuseoon Lappeenrantaan

Yli 50-vuotias hävittäjätyyppi oli ensimmäisenä rikkomassa äänivallia Suomessa

Museokone Folland Gnat Mk.1 siirtokuljetuksessa Lappeenrannassa kesällä 2009.
Museokone Folland Gnat Mk.1 siirtokuljetuksessa Lappeenrannassa kesällä 2009. Kuva: YLE Etelä-Karjala

Karjalan ilmailumuseo Lappeenrannassa on tänä kesänä saanut uuden matkailuvaltin. Kesäkuun alussa ilmailumuseoon tuli viitisenkymmentä vuotta vanha torjuntahävittäjä Folland Gnat.

- Tällaisella konetyypillä on ensimmäistä kertaa Suomessa rikottu äänivalli, kertoo Lappeenrannan ilmailumuseoyhdistyksen hallituksen pj. Kimmo Marttinen.

Nyt Lappeenrantaan saapunut Folland Gnat on Suomen ilmavoimien vanha hävittäjä. Noin 50 vuotta sitten Suomeen niitä tuli 11 kpl.

- Tämä kone palveli aikansa Suomen ilmavoimissa koulutuskäytössä. Viime vuoden se on ollut Kuoreveden hallilla muistomerkkikoneena.

Karjalan ilmailumuseossa Lentokentän kupeessa on kaikkiaan neljä lentokonetta ja paljon muuta nähtävää.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Etelä-Karjala

Pääuutiset

Kotimaa

Kyllästyitkö Suomeen ja ankeisiin työnäkymiin? Näissä maissa töitä todennäköisimmin löytyisi

Suomen naapurimaista Ruotsi ja Norja ovat perinteisesti olleet suomalaista työntekijää houkuttelevia maita. Työtä olisi työttömyysprosenttien valossa myös muualla Keski-Euroopassa ja jopa välimerellisessä maassa aivan Pohjois-Afrikan kupeessa. Kun meillä oli syyskuussa 2014 työttömyysaste 8,8%, on se esittelemissämme maissa noin viiden prosentin tuntumassa - jopa alle.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä