Kotimaa |

Suomen lentosammutusta kehitetään - Jämijärvellä suurharjoitus

Jämijärven lentokentän läheisyydessä järjestetään kolmipäiväiset lentosammutusharjoitukset. Harjoitukset aiheuttavat voimakasta savua ympäristöön.

Sammutuslentokone tyhjentää vesisäiliönsä
Venäjän maastopaloja sammutettiin lentokoneesta vuonna 2010. Kuva: Juri Kochetkov / EPA

Lentosammutus- ja johtamisharjoitukseen Jämijärvelle osallistuu noin viisikymmentä ihmistä eri puolilta Suomea. Vuosittaisen harjoituksen tarkoituksena on kouluttaa uusia lentosammutuspäälliköitä ja kehittää lentosammutuksen tehokkuutta.

- Sisäasiainministeriön tavoitteena on, että jokaisesta pelastuslaitoksesta ympäri maan löytyisi lentosammutuspäällikkö, harjoituksen johtaja Matti Hurula kertoo.

Tavoitteena on, että jokaisesta pelastuslaitoksesta ympäri maan löytyisi lentosammutuspäällikkö

– Harjoituksen johtaja Matti Hurula

Harjoituksissa on mukana viisi Suomen Lentopelastusseuran lentokonetta ja Rajavartiolaitoksen helikopteri. Helikopterilla harjoitellaan metsäpalon sammutusta tiistaina. Lentotoimintaa on maanantaista keskiviikkoon aamuyhdeksästä alkaen.

Varsinaista tulta ei tehdä mihinkään, vaan Puolustusvoimat hoitavat metsäpalon lavastamisen savupommeilla. Lentokentän läheisyydessä savu voi olla varsin voimakasta.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Poliisijohtaja: Münchenin ampumisella ei yhteyttä pakolaisteemaan tai Isisiin

EU:n ja Saksan liput laskettiin puolitankoon Valtiopäivätalon edustalla Berliinissä.
Ulkomaat

Jos et ehtinyt lukea uutisia viikolla, kurkista ne tästä!

Turkki jatkoi toisinajattelijajahtiaan ja uhitteli ihmisoikeuksista huolestuneelle lännelle ilmoittamalla, että Turkki päättäisi itse kuolemanrangaistuksen mahdollisesta käyttöönotosta. Ranskassa Nizzan iskijällä epäillään olleen avustajia, Yhdysvalloissa republikaanit sovittelivat presidenttiehdokas Donald Trumpiin liittyviä riitojaan puoluekokouksessaan ja Suomi sai kovat päästötavoitteet EU:lta. Tässä keskeisiä poimintoja viikon varrelta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä