Kotimaa |

Suomen vanhin kuoli

Suomen vanhimman ihmisen titteliä hallussaan pitänyt Alpo Juhana "Jussi" Leskinen on kuollut. Rantasalmelainen Leskinen oli 108-vuotias. Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Itä-Savo.

Alpo Juhana Leskinen
Kuva: YLE

Rantasalmen koti- ja hoivapalvelujen esimies Ulla Jauhanen kertoi YLE Uutisille Leskisen kuolleen viime sunnuntaina, Kalevalan päivänä, Rantasalmen Suvantokodissa.

Leskinen peri maan vanhimman tittelin lokakuussa Seinäjoella kuolleelta Viljo Kekolalta.

Väestötietojärjestelmän mukaan Suomen kaikkien aikojen vanhimmaksi elänyt oli vuonna 2000 kuollut Lempi Rothovius. Hän eli 112-vuotiaaksi.

Epävirallisesti vanhimmaksi elänyt suomalainen on vuonna 1946 kuollut Maria Andersson. Hänen kerrotaan eläneen 117-vuotiaaksi, mutta hänen syntymäaikaansa ei ole pystytty todistamaan.Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä