Kotimaa |

Suomesta lisää apua Kiinan maanjäristysalueelle

Suomi toimittaa Kiinan maanjäristysalueelle lisäapuna 1 000 armeijan puolijoukkuetelttaa ja noin 30 000 huopaa.

Avustusoperaatio toteutetaan sisäasiainministeriön ja osaksi puolustusvoimien rahoituksella. Kuljetuksesta puolestaan huolehtii Kiinan Helsingin suurlähetystö.

Suomi on jo aiemmin toimittanut Kiinan kriisialueelle ulkoasiainministeriön ja Punaisen Ristin rahoituksella liki 8 000 telttaa. Kiinassa sattui toukokuussa tuhoisa maanjäristys, jossa sai virallisten tilastojen mukaan surmansa noin 70 000 ihmistä ja kymmenen miljoonaa jäi kodittomiksi.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Ylen kirjeenvaihtaja Fergusonissa: Mielenosoittajat tuhosivat poliisiautoja ja poliisit vastasivat kyynelkaasulla

Yle Uutisten kirjeenvaihtajan Christian Vuojärven mukaan mielenosoitukset Fergusonissa ehtivät jo kertaalleen rauhoittua, mutta paikallista aikaa iltaa kohti mellakat alkoivat taas kärjistyä. Fergusonissa katukuvassa näkyy jo enemmän poliiseja ja kansalliskaartin sotilaita kuin kaupungin omaa väkeä. Mielenosoituksia mustan nuorukaisen puolesta on järjestetty reilusti yli sadassa kaupungissa ympäri USA:ta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä