Kotimaa |

Suomi hankkii lisää Hawk-hävittäjiä

Suomi ostaa Sveitsiltä 18 kappaletta käytettyjä Hawk-harjoitushävittäjiä. Kaupan kokonaishinta on noin 41 miljoonaa euroa. Kaupan myötä Suomen ei tarvitsisi hankkia uusia harjoitushävittäjiä ennen 2020-luvun puoliväliä.

Puolustusministeri Jyri Häkämies sanoi keskustelleensa kaupasta ennakkoon pääministeri Matti Vanhasen ja valtiovarainministeri Jyrki Kataisen kanssa.

Tiettävästi samoja hävittäjiä tavoittelivat sekä Itävalta että amerikkalainen ilmailualan yritys. Sveitsi päätyi kuitenkin kauppaamaan hävittäjät Suomelle.

Hawkit on tarkoitus toimittaa Kauhavan lentosotakouluun vuosina 2009-2010. Koneet ovat tyyppiä Hawk MK66, kun nykyiset Suomen Hawkit ovat aikaisempaa tyyppiä Hawk MK51A.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä