Kotimaa |

Suositut leluhelmet poistettiin kauppojen hyllyiltä

Suomen BR- ja Toys'R'Us-lelumyymälät ovat poistaneet alkuviikon aikana hyllyistään suositut Bindeez-leluhelmet, kertoo Helsingin Sanomat.

Australilaisen, Kiinassa valmistetun levun vaaroihin havahduttiin, kun kaksi australialaislasta oli joutunut sairaalaan tajuttomina ja kouristelevina.

Tutkimuksissa todettiin, että lelu sisältää kemikaalia, joka elimistössä muodostaa erittäin vaarallista gamma-huumeetta. Se vaikuttaa keskushermostoon ja on hengenvaarallinen aikuisillekin.

Kaikkiaan ainakin kuusi lasta on on joutunut sairaalaan nieltyään askertaluun tarkoitettuja leluhelmiä Australiassa ja Yhdysvalloissa. Lelu on vedetty hyllyiltä myös ainakin Unkarissa ja Espanjassa.

Vielä ei ole varmuutta siitä, onko myrkyllistä ainetta myös Suomessa myydyissä Bindeez-leluhelmissä.

Bindeez-leluhelmiä on myyty Suomessa puolisen vuotta, ja niitä uskotaan löytyvän ainakin muutamasta tuhannesta kodista Suomessa. Jo syksyllä helmiä vedettiin myynnistä tukehtumisvaarav vuoksi.

Helmiä on eri tuotenimillä myytävänä ainakin 40 maassa. Australialaisen valmistajayhtiön mukaan on kunkin valtion ja maahantuojan asia päättää, poistavatko ne tuotteen kaupoista. Vielä viime kuussa siitä näytti olevan tulossa joulun hittilahja.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä