Kotimaa |

Susijahti käynnissä Pohjois-Karjalassa – eläin katosi pimeään

Poliisin mukaan eläin on loukkaantunut tai nälissään.

Susi talvisessa maisemassa Ähtärin eläinpuistossa.
Susi Ähtärin eläinpuistossa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Poliisi on määrännyt Juuan kirkonkylän alueella liikkuneen suden lopetettavaksi. Riistanhoitoyhdistyksen metsästäjät yrittivät lauantaina lopettaa suden, mutta yritys ei tuottanut tulosta. Jäljitys lopetettiin pimeän tullen ja huomenna sunnuntaina tilanne arvioidaan uudestaan.

Poliisin mukaan susi on liikkunut viime päivien aikana rakennusten piha-alueilla ja läheisyydessä. Tämä heikentää merkittävästi alueen asukkaiden ja liikenteen turvallisuutta.

Sutta karkotettiin kuluvan viikon aikana, mutta eläin palasi uudestaan asutuksen läheisyyteen.

Poliisin arvion mukaan eläin on sairas, loukkaantunut tai nälkiintynyt, koska se ei väistä tai pakene ihmistä normaalin eläimen tapaan.

Kuluvan talven aikana Pohjois-Karjalassa on lopetettu neljä sutta poliisin määräyksellä. Karkotusmääräyksiä on annettu seitsemäntoista.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä