Etelä-Savo |

Suur-Savon Sähkö parantaa toimitusvarmuutta taajamissa

Sähköyhtiön liikevaihto pieneni, mutta liikevoitto kasvoi alkuvuonna. Konserni aikoo lähivuosina satsata sähkökatkojen ennaltaehkäisyyn.

Korkeajännitepylväs
Kuva: Yle

Suur-Savon Sähkö parantaa toimitusvarmuuttaan kuluvana ja tulevina vuosina kaapeloimalla taajamien syöttöjohtoja. Sähköverkkoon konserni on alkuvuoden aikana investoinut 14,8 miljoonaa euroa. Tästä merkittävä osa on käytetty maakaapelointeihin.

- Ensi vuodelle satsataan toimitusvarmuuteen eli maakaapelointiin vielä enemmän. Alustavia keskusteluja asiasta on jo käyty, kertoo hallituksen puheenjohtaja Mikko Hentinen.

Alkuvuoden lumikuormista aiheutui konsernille noin miljoonan euron lisäkustannukset. Viime vuonna lumi- ja tuuliongelmista koitui yhtiölle noin 2,5 miljoonan euron nettokustannukset.

Myös etäluettavien mittareiden asentaminen asiakkaille jatkuu. Etäluettavia mittareita on asennettu yhteensä jo noin 82 000 kappaletta eli yli 80 prosentille asiakkaista.

Liikevaihto pieneni, voitto kasvoi

Suur-Savon Sähkö -konsernin liikevaihto on pienentynyt 1,2 prosentin verran edellisvuodesta. Liikevaihtoa kertyi reilut 117 miljoonaa euroa. Liikevaihdon väheneminen johtui edellisvuotta pienemmästä sähkön markkinahinnasta.

Konserni teki kuitenkin kuluneen kahdeksan kuukauden aikana liikevoittoa 10,5 miljoonaa euroa, mikä on 1,8 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna vastaavana aikanna.

Tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja oli 10,3 miljoonaa euroa, missä kasvua edelliseen vuoteen oli 0,1 miljoonaa euroa.

 

Tuoreimmat aiheesta: Etelä-Savo

Pääuutiset

Kotimaa

Ilmailuliikenteen katsastaja: "Kone niin hyvin tehty kuin sen voi tehdä"

OH-XDZ -tunnuksinen keltainen lentokone laskeutumassa.

Tapahtumat hetki hetkeltä

12.34

Kolmannelle henkilölle tehdään lisäkuvauksia alaraajaan nilkan ja jalkaterän alueille murtuman selvittämiseksi. Hänkin päässee vielä tänään kotiin.

12.34

Kaksi eilisestä Jämijärven lento-onnettomuudesta selvinnyttä henkilöä kotiutuvat Tampereen yliopistollisesta sairaalasta tänään päivällä, tiedottaa TAYS.

12.22

Jämijärven lento-onnettomuuden uhreja ja onnettomuudessa loukkaantuneita sekä heidän omaisiaan muistetaan rukoushetkessä tiistaina 22.4. klo 12 Helsingin tuomiokirkossa. Rukoushetki on kaikille avoin. 

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä