Turku |

Syysvaaleissa ehdokkaita vähemmän kuin viimeksi

Varsinais-Suomessa syksyn kuntavaaleihin on kaikilla puolueilla tulossa vähemmän ehdokkaita kuin neljä vuotta sitten käydyissä kuntavaaleissa. Ainoastaan perussuomalaiset ovat lähes kaksinkertaistaneet ehdokasmääränsä edellisestä kerrasta.

Vaalilipuke, kuntavaalit 2008
Syksyn kuntavaalien ehdokasasettelu päättyy tiistaina. Ennakkoon äänestämään pääsee 17. lokakuuta alkaen. Vaalipäivä on 28.lokakuuta. Kuva: Yle

Suurista puolueista Kokoomuksella ja SDP:llä on Turussa täydet ehdokaslistat. Sosialidemokraateilla on lähes täysi määrä ehdokkaita myös Salossa ja Naantalissa. Kokoomuksella ehdokasasettelultaan vahvoja kaupunkeja ovat myös Kaarina ja Naantali. Keskusta puolestaan sai ehdokaslistat täyteen helpoimmin Somerolla, Koski Tl:ssä ja Marttilassa. Vihreät löysivät helpoimmin ehdokkaita Turussa ja Kemiönsaaressa. Perussuomalaiset hankkivat parhaiten ehdokkaita Turun lisäksi Kaarinassa, Raisiossa ja Naantalissa.

Ehdokashankinnassa hankalin kunta kokoomukselle oli Laitila, keskustalle Parainen, vihreille Kaarina  ja perussuomalaisille Kemiönsaari ja Kustavi. SDP houkutti heikoimmin pienissä maalaiskunnissa.

Kuntavaalien ehdokaslistat jätetään tänään vaalilautakunnille. Lopullisesti ehdokasasettelu vahvistetaan 27. syyskuuta.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

01.45

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen on muistanut lentoturmassa menehtyneitä, heidän omaisiaan ja turmasta järkyttyneitä Facebook-sivullaan rukouksella.

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä