Kainuu |

Syyttäjä perui Kajaanin ABC-aseman syytteen

Kihlakunnansyyttäjä Matti Välinen kertoo saaneensa asiassa uusia tietoja, joten hän on vetänyt syytteen pois Kajaanin käräjäoikeudesta.

Kuva: YLE

Syyttäjä on perunut syytteen Kajaanin ABC-aseman aukioloista. Kiistasta ei siis tule ennakkotapausta, kuten on odotettu.

Kihlakunnansyyttäjä Matti Välinen nosti syytteen keväällä Osuuskauppa Maakuntaa vastaan aukioloaikarikkomuksesta. Yksityiset bensakauppiaat olivat valittaneet, että Lohtajan ABC-aseman ympärivuorokautinen aukiolo rikkoo lakia.

Kihlakunnansyyttäjä Välinen kertoo saaneensa asiassa uusia tietoja, joten hän on vetänyt syytteen pois Kajaanin käräjäoikeudesta. Hänen mukaansa laki ei määrittele onko ABC-asema pelkkä huoltoasema vai vähittäiskauppa. Tavallinen vähittäiskauppa ei saa olla auki ympäri vuorokauden.

Osuuskauppa Maakunnan toimitusjohtaja Esko Hakala otti uutisen vastaan helpottuneena.

- Olemme koko ajan toimineet siinä uskossa, että noudatamme lakeja ja asetuksia, ja nyt myös syyttäjä on tämän asian vahvistanut.

Hakala arvioi, että vastaavat uudet liikennemyymälät rakennetaan alle 400 neliömetrin kokoisiksi.

- Tässä todennäköisesti odotetaan uutta aukioloaikalakia, ja sen mukaisesti tullee tämä 400 neliömetrin rajoitus. Näitä yli 400 neliön liikennemyymälöitä ei varmaankaan tulla rakentamaan tässä vaiheessa lisää.

Kajaanin Lohtajaa vastaavia läpi vuorokauden auki olevia ABC-asemia on ympäri Suomea.

Syytteen peruutus tulee lainvoimaiseksi, kun käräjäoikeus on käsitellyt sen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kainuu

Pääuutiset

Kotimaa

Kaikki uhrit nuorehkoja, joukossa kaksi naista

Lippu puolitangossa Jämijärven kentällä.

Tapahtumat hetki hetkeltä

9.40

Onnettomuudesta selvisi hengissä kolme ihmistä. Heistä yksi on turmakoneen lentäjä. Heidän vammansa ovat lieviä, mutta he ovat edelleen tarkkailtavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

9.38

Onnettomuudessa sai surmansa kahdeksan nuorehkoa ihmistä. Heistä kaksi oli naisia. Uhrit olivat kotoisin useilta eri paikkakunnilta. Poliisi on jo toimittanut suruviestit uhrien omaisille.

9.05

Toimittajamme kuvaa koneesta mahdollisesti irronneiden osien etsimistä hyvin vaikeaksi, vaikka maasto alueella on helppokulkuista. Se on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta, Ville Kolari kuvailee 12-metristä mäntymetsää, jonne kone putosi.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä