Ulkomaat

Syyttäjät: Äärioikeistolainen terroristiryhmä suunnitteli pommi-iskua vastaanottokeskukseen Saksassa

Saksassa neljä ihmistä on saanut syytteet suunniteltuaan iskua turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseen. He olivat perustaneet äärioikeistolaisen ryhmän, jonka syyttäjät määrittelivät terroristiseksi.

Kaksi naispoliisia ohjaa reppuselkäistä naista ja miestä ja pientä poikaa kadulla.
Saksan poliisi saatteli maahan juuri tulleita turvapaikanhakijoita Passaussa loppiaisaattona. Kuva: ArmeinWeigel / EPA

Kolmea saksalaista miestä ja yhtä naista vastaan on nostettu syytteet pommi- ja tuhopolttoiskun suunnittelusta vastaanottokesukseen.

Äärioikeistolaiseen ryhmään kuuluvat henkilöt aikoivat iskeä viime keväänä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseen Bornassa Leipzigin kaupungin lähellä.

Syyttäjien lausunnon mukaan ryhmä suunnitteli iskua vuoden 2014 syksystä alkaen. Ryhmä oli marraskuussa 2014 keskustellut siitä, kuinka valmistaa räjähteet. Lisäksi oli puhuttu iskuista turvapaikanhakijoita ja ääri-islamisteja vastaan.

Kaksi ryhmän jäsentä matkusti Tšekkiin hankkimaan laittomia räjähteitä.

Terroristinen ryhmä käytti sosiaalista mediaa ajatustensa levittämiseen

Syyttäjien mukaan iskujen suunnittelijat olivat perustaneet äärioikeistolaisen ryhmän nimeltä Oldschool Society. Ryhmä levitti sosiaalisessa mediassa äärioikeistolaista ideologiaa ja värväsi uusia jäseniä.

Syyttäjien mukaan ryhmä on terroristiorganisaatio.

Saksassa on tehty lukuisia iskuja vastaanottokeskuksiin ja turvapaikanhakijoita vastaan.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä