Kotimaa |

Syytteet Valamon tulipalosta hylätty

Kahta henkilöä syytettiin varomattomasta tulenkäsittelystä. Käräjäoikeus ei löytänyt näyttöä vanhan päärakennuksen pönttöuunin käytöstä.

Valamon luostari tulessa illalla
Kuva: Yle / Heikki Haapalainen

Valamon luostaripalosta syytteessä olleiden kahden henkilön syytteet on hylätty. Etelä-Savon käräjäoikeus antoi ratkaisunsa asiasta keskiviikkona.

Kahta henkilöä syytettiin varomattomasta tulen käsittelystä. Syyttäjän mukaan he olivat polttaneet roskia tai muuta palavaa ainetta luostarin vanhan päärakennuksen alimman kerroksen asunnon käyttökiellossa olevassa pönttöuunissa. Käräjäoikeuden mukaan näyttöä uunin käytöstä ei ole.

Syytettyjen oikeudenkäyntikulut jäävät valtion maksettavaksi.

Valamon luostarin vanha päärakennus vaurioitui maaliskuussa syttyneessä  tulipalossa pahasti. Luostarille aiheutui tulipalosta 1,6 miljoonan euron vahinko.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Onko Sveitsiin menijöitä? – pankkisalaisuuden murtuminen innostaa myös suomalaisia rahanhakumatkoille

Suomalaisilla on edelleen jopa miljoonaluokan talletuksia Sveitsin pankeissa. Tulli ja keskusrikospoliisi ovat nyt erityisen kiinnostuneita suomalaisten Sveitsin-matkoista, sillä Sveitsin tiukka pankkisalaisuus on avautumassa ensi vuoden alusta. Odotettavissa on, että moni yrittää vielä ennen vuodenvaihdetta tuoda verottajalta piilottamiaan rahoja Suomeen käteisenä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä