Turku |

Talvirengaspakko joulukuusta vappuun

Keskiviikkona alkoi talvirengaspakko, joka kestää helmikuun loppuun saakka. Nastarenkaat on vaihdettava pois viimeistään vappuna.

Auton etuikkunaa harjataan lumen peitosta.
Kuva: YLE / Lasse Laitinen

Liikenneturva suosittelee talvirenkaiksi nastarenkaita, koska niiden avulla auto on varmemmin hallittavissa jäisellä tiellä. On tärkeää tarkistaa ja seurata renkaiden kuntoa. Lain edellyttämä kolmen millimetrin urasyvyysminimi ei välttämättä takaa riittävää pitoa. Liikenneasiantuntijat suosittelevat kaksinkertaista urasyvyyttä, jotta rengas pitäisi paremmin myös hankalissa keliolosuhteissa.

Nastarenkailla saa tänä talvena ajaa erityisen pitkään. Nastarenkaat on vaihdettava pois viimeistään vappuna.

Renkaankäyttöä säätelee almanakka. Käyttö on lopetettava maaliskuun viimeisenä päivänä tai toisen pääsiäispäivän jälkeisenä maanantaina riippuen siitä, kumpi päivämäärä on myöhemmin. Toinen pääsiäispäivä on ensi vuonna 25.huhtikuuta joten sen jälkeinen maanantai on 2. toukokuuta 2011.

Helmikuun loppuun asti kestävä talvirenkaiden käyttövelvoite koskee myös ulkomailla rekisteröityjä henkilö- ja pakettiautoja, kun niillä ajetaan Suomessa. Poikkeuksena asetus sallii kesärenkailla ajon talvirengaspakon aikana, jos autoa siirretään maahantuonnin, kaupan tai korjauksen takia tilapäisesti enintään 20 kilometriä.

Kommentoi aihetta (2 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

  • -J-

    Ilmoita asiattomasta kommentista

    Korjatkaa asiavirhe otsikosta: talvirengaspakko on ainoastaan tietyissä ajoneuvoryhmissä joulu-, tammi- ja helmikuun ajan.

  • mimmi

    Ilmoita asiattomasta kommentista

    Vaihtakaa nyt ihmeessä tuo jutun otsikko! Talvirenkaita ei todellakaan ole pakko käyttää vappuun saakka, kuten jutustakin ilmenee.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä