Kulttuuri |

Tarja Halonen kävi katsomassa Rouva Presidentti -elokuvan

Presidentti Tarja Halonen kävi illalla katsomassa viimeisestä virkavuodestaan kertovan Rouva Presidentti -dokumenttielokuvan.

Presidentti Halonen kiittämässä dokumentin tekijöitä esityksen jälkeen.
Presidentti Halonen kiitti dokumentin tekijöitä esityksen jälkeen. Kuva: Yle

Aleksi Bardyn ohjaamassa elokuvassa tekijät rajasivat presidentti Halosen yksityiselämän kokonaan pois, ja dokumentti seuraa Halosta vain viimeisen vuoden virkatehtävissä.

Kutsuvierasnäytösen jälkeen Halosen sanoi pitävänsä dokumentista, mutta täysin totuudenmukaista kuvaa presidentin tehtävästä se ei anna.

- Aika monta filmimetriä käytettiin muodollisuuksien kuvaamiseen. Vastaavasti siinä ei ollut lainkaan tapaamisia esimerkiksi armeijan kanssa, joita on vuoden aikana hyvinkin paljon, koska presidentti on ylipäällikkö. Mutta tämä oli tekijöiden näkemys ja ihan hyvä, puollettava näkemys tällaisena, Halonen sanoi elokuvan jälkeen.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kulttuuri

Pääuutiset

Eduskuntavaalit 2015

Ylen vaaliennuste: SDP ja kokoomus tasoissa kakkosina

Video: Timo Soini, Alexander Stubb, Antti Rinne ja Juha Sipilä Pikkuparlamentin tulosillassa.
13:44

Tapahtumat hetki hetkeltä

Kello 22.01

Kaikki puheenjohtajat ovat onnitelleet keskustan Juha Sipilää hyvästä tuloksesta. Ylen politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti muistutti kuitenkin, että Sipilän tilanne ei käy kateeksi, kun tästä lähdetään hallitusta rakentamaan.

Kello 22.00

Kaikki ministerinä nyt olevat näyttävät saavan paikan uuteen eduskuntaan. Erityisen kovan potin on saamassa uutena ehdokkaana RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund.

Kello 21.56

Keskustan konkariedustaja Paavo Väyrynen on menossa kirkkaasti taas jakaranda-tuolin ääreen eduskuntaan. Nykyinen euroedustaja on ilmoittanut, että hän jatkaa Brysselissä, mikäli ei saa paikkaa ministerinä uudessa hallituksessa. – Valtioneuvosto on se, missä politiikkaa tehdään, Väyrynen totesi Ylen haastattelussa.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä